__MAIN_TEXT__

Page 1


SEPTEMBAR Nova radna godina tradicionalno počinje rođendanskom nedeljom. Ove godine naš vrtić slavi 8. rođendan, a za naš važan događaj pripremljen je bogat sadržaj aktivnosti.

Svim našim mališanima uručena je pozivnica sa isplaniranim programom rođendanske nedelje. U nastavku sledi program proslave rođendana.

OD 01.09.2014. DO 05.09.2014. SLAVIĆEMO NAŠ 8. ROĐENDAN 01.09.2014.

(Ponedeljak)

ROĐENDANSKA ŽURKA SA BALONIMA, TORTOM, VATROMETOM I ŠAMPANJCEM... - ODRŽAVA SE U PREPODNEVNIM ČASOVIMA

02.09.2014.

(Utorak)

KOFER TEATAR - predstava “VESELI INDIJANCI” početak u 10:00

03.09.2014. (Sreda)

МAĐIONIČARSKI ŠOU - početak u 10:00

04.09.2014. (Četvrtak)

MASKEMBAL ŽURKA I ŠETNJA POD MASKAMA PO KRAJU - ODRŽAVA SE U PREPODNEVNIM ČASOVIMA

05.09.2014. (Petak)

POSETA IZLETNIČKOM KOMPLEKSU ADA CIGANLIJA

1


Drugari su se veoma lepo proveli tokom rođendanske nedelje, a vaspitači su se trudili da najlepše i najzanimljivije trenutke zabeleže objektivom fotoaparata.

2

I ostatak septembra je protekao u veselom raspoloženju. Na veliko oduševljenje dece organizovano je tematsko noćenje „Jesenji karneval“. Maskirani ekološkim jesenjim maskama drugari sa vaspitačima dočekuju jesen, šetaju parkom, kroz drvorede, opažaju promene u prirodi. Za vreme planiranog noćenja mališani se igraju sa plodovima jeseni, pevaju jesenje pesmice i crtaju jesenje motive.


OKTOBAR Sunčani oktobarski dani dozvolili su da se uspešno organizuje izlet na otvorenom. Drugari iz sva tri vrtića odlaze u posetu Zoološkom vrtu. Izlet se organizuje sa ciljem upoznavanja mališana sa životinjskim svetom o kom uče kroz knjige i priče. Drugari šetnjom kroz Zoo vrt imaju priliku da se kroz neposredno iskustvo upoznaju sa zbivanjima u prirodi, kao i sa različitim životinjskim vrstama, poreklom i staništima pojedinih životinja. Drugari su sa velikim ushićenjem posmatrali životinje, postavljali pitanja, davali komentare.

U toku meseca oktobra drugari odlaze u posetu Starom muzeju istorije Jugoslavije. Ovom prilikom mališani imaju priliku da „proputuju svetom“ i upoznaju kulturu i tradiciju različitih naroda. Kroz uzbudljivo „putovanje“ saznaju zašto su sablje krive, koja se muzika slušala u Indoneziji, zašto su štitovi u Etiopiji imali oblik šešira, koje su narodne nošnje različitih naroda, značenje simbolike na predmetima, itd.

3


Mesec oktobar obeležava praznik Noć veštica koji smo mi obeležili organizovanjem tematskog noćenja „Bal pod maskama“. Za proslavu su osmišljene najraznovrsnije Halloween igre, zanimacije i aktivnosti u kojima mališani učestvuju maskirani u najrazličitijim kreacijama.

U mesecu oktobru je realizovana važna aktivnost kada je u pitanju kvalitet vaspitno-obrazovnog rada vaspitača. Direktorka naše Ustanove učestvovala je na XV Montesori evropskom kongresu u Švedskoj, koji je održan od 10. do 12. oktobra 2014. godine. Tema kongresa je „Veštine dvadeset prvog veka – Izazov za montesori vaspitača“. Učesnici seminara pored korisnih predavanja, imaju priliku i za razmenu međusobnih iskustava, ali i za sticanje uvida u funkcionisanje vrtića na prostorima koji su drugačiji.

Za drugare i roditelje organizovan je nagradni konkurs pod nazivom „Moje dete zna“, koji traje do 15. januara 2015. Konkurs je organizovan sa ciljem aktivnijeg uključivanja roditelja u praćenje rada naše Ustanove, ali i unapređivanja kvaliteta rada vaspitača.

4

NOVEMBAR I prvi dani novembra posvećeni su stručnom usavršavanju. Za vaspitače, medicinske sestre vaspitače, stručne sardnike u našoj Ustanovi organizovan je seminar “Identifikacija i rad sa darovitom decom”. Seminar je akreditovan od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije. Cilj seminara je jačanje senzibilnosti vaspitača i stručnih saradnika za prepoznavanje osobina darovite dece i unapređivanje rada sa darovitom decom. Realizator seminara, magistar psihologije Branka Grahovac, učesnike je upoznala sa načinom identifikacije različitih oblika darovitosti, kao i sa prepoznavanjem aktivnosti kojima se stimulišu različiti oblici darovitosti. Novembarske dane obojile su i lepe vesti koje smo dobili povodom učešća naših mališana na likovnom konkursu „Nacrtaj, oboj i osvoji“. Konkurs je organizovan u periodu od 1.09.2014. do 30.09.2014. godine od strane Forma Ideale. Učešće na konkursu imali su mališani iz grupe predškolaca. Na naše veliko zadovoljstvo, Luka Debelja iz vrtića „HAPPY KIDS 1“ i Ksenija Fatić iz vrtića „HAPPY KIDS 2“ dobitnici su 4. nagrade. U mesecu novembru organizovana ja poseta Zadužbini Ilije M. Kolarca. Drugari imaju priliku da učestvuju u radionici pod nazivom „Kako se sluša koncert – Mala škola bontona“. Tokom radionice, deca se upoznaju sa svim detaljima vezanim za posetu koncertu: kako se kupuje ulaznica, šta sve piše na ulaznici, kako se nalazi svoje mesto, kako se koristi garderoba. Takođe, upoznaju se i sa svim „praviima ponašanja“ u koncertnoj dvorani, za vreme, pre i nakon koncerta ...


DECEMBAR Mesec decembar tradiocionalno je posvećen novogodišnjim praznicima. Deca i vaspitači ceo decembar zajedno pripremaju novogodišnje paketiće, pišu pismo Deda Mrazu i sa nestrpljenjem iščekuju dolazak Deda Mraza i podelu novogodišnjih paketića. U tom duhu drugari iz našeg vrtića iz grupe meda i predškolaca učestvuju na likovnom konkursu „Piši Deda Mrazu“.

U toku novembra organizovano je i tematsko noćenje “Veče mladih istraživača HAPPY KIDS-a“. Kroz niz eksperimenata drugari sa vaspitačima otkrivaju šta je elektricitet, kako se prenosi zvuk, itd. Kao i svaki put, nakon tematske aktivnsti noćenja sledi večera za naše drugare, a potom i zajedničko spremanje za odlazak na spavanje.

U toku decembra organizuje se i tematsko noćenje naših mališana u vrtiću, koje će početi predstavom „Pinokio i Deda Mraz“. Ova fantastična novogodišnja predstava održava se u pozorištu „Duško Radović“. Veliki broj mališana se odazavao pozivu i u svečanoj garderobi, zajedno sa svojim vaspitačima, prisustvovao predstavi.

5


Za drugare naše Ustanove organizovana je i novogodišnja predstava Deda Mraz i zeka. Predstava interaktivnog karaktera ostavila je pozitivan utisak na mališane koji su sve vreme učestvovali i zajedno sa glumcima kreirali tok predstave. Za sve drugare je pripremljeno iznenađenje – na kraju predstave Deda Mraz je deci podelio paketiće i fotografisao se sa njima.

JANUAR

Početkom meseca januara organizovano je noćenje mališana u vrtiću sa temom “Veče italijanske mode i kuhinje u HAPPY KIDS-u“. U želji da bolje upoznamo evropske države, tokom organizovanog tematskog noćenja mališani i vaspitači su se družili u stilu Italijana. Za Italijane se kaže da su narod sa najviše stila u Evropi, a po uzoru na njih mi smo izgradili sopstveni stil kroz odabir i predstavljanje sopstvenih kreacija tokom modne revije na crvenom tepihu našeg vrtića. Tokom večeri drugare je posetio jedan od najčuvenijih Italijana, pravo iz stolarske radionice Đuzepea, slavni Pinokio.

Kraj kalendarske godine 2014. obeležio je radostan događaj, vrtić „HAPPY KIDS 1“ počinje sa radom u novom objektu, koji se nalazi u ulici Kopernikova br. 10. Naši drugari dobijaju novo carstvo igre, edukacije i zabave u prostorijama koje su građene prema najvišim arhitektonskim standardima.

Preseljenje u novi objekat je razultat našeg osmogodišnjeg rada i usavršavanja na polju predškolskog obrazovanja. I u buduće ćemo nastojati da usaglašavamo savremene vaspitno-obrazovne tendencije sa potrebama roditelja, a sve to u cilju srećnog odrastanja dece u zdravoj i stimulativnoj sredini.

6

U mesecu januaru završen je konkurs „Moje dete zna“ u kom su učestvovali mališani sa svojim roditeljima. Na kraju konkursa komisija koju čine: Tatjana Rackov Sinadinović – direktor ustanove, Branislav Lečić - glumac, Milica Miladinović – pedagog Ustanove pregleda diskove i nakon brojnih sati analize odlučuje da prvo mesto dele porodica Jane Jovanović iz vrtića „HAPPY KIDS 3“ i Anđele Stanković iz vrtića „HAPPY KIDS 1“. Drugo mesto osvaja porodica Monike Mirković, koja pohađa vrtić „HAPPY KIDS 2“, a treće mesto osvaja porodica Luke Manojlovića iz vrtića „HAPPY KIDS 1“. Tokom ovog meseca realizovana je i poseta Planetarijuma Astronomskog društva „Ruđer Bošković“ u donjem gradu Kalemegdanske tvrđave.


Na planetarijumskoj video-projekciji deca se upoznaju sa sazvežđima, kretanjem nebeske sfere, izgledom neba, svemira... Drugari su se sa izleta vratili puni lepih utisaka, a fotografije su tu da nam prenesu delić atmosfere.

U mesecu januaru deca imaju priliku da posete i dečje pozorište Duško Radović, gde gledaju predstavu „Noć u Merlinovom muzeju“.

7


FEBRUAR U mesecu februaru deca iz sva tri vrtića „HAPPY KIDS“ su provela sedam nezaboravnih bajkovitih dana u dvorcu „Hotel Junior“, poznatog kraljevstva Kopaonik. Na čistom vazduhu naši prinčevi i princeze su uživali u zimskim čarolijama, školici skijanja, kliskanju, bili gosti na kraljevskim balovima i družili se sa Pepeljugom, Zvončicom, Petrom Panom, Crvenkapom, Alisom u zemlji čuda. Deca su učestvovala u kvizu Potraga za blagom, kao i na Balu drugarstva. Dečja nasmejana lica nam pokazuju da su se sa zimovanje vratili puni lepih utisaka, a fotografije su tu da nam prenesu delić atmosfere.

U predstojećim mesecima planiraju se brojne za decu zanimljive, ali i poučne aktivnosti o kojima će naši roditelji i mališani na vreme biti obavešteni.

Vaš „HAPPY KIDS“

8


Profile for marko covic

News 2015 za net  

HAPPY KIDS NEWS

News 2015 za net  

HAPPY KIDS NEWS

Profile for markocov
Advertisement