Page 40

Paviljoens en gebouwen

35

De Chemie

Goldberg Escape

Periode: 2013 - heden Functie: ondernemersbroedplaats Het paviljoen De Chemie is een broedplaats vol enthousiaste ondernemers. Het gebouw is voorzien van diverse ruimten om in te vergaderen en te werken. Er is een aantal flexibele en vaste werkplekken waardoor er voor de ondernemers de mogelijkheid is om door te groeien.

Periode: 2014 - heden Functie: Escape Room Het concept van de Goldberg Escape is eenvoudig: je wordt met een aantal mensen vrijwillig opgesloten in de container en moet daar binnen een uur uit zien te komen. Maar dat lukt niet door simpelweg een deur te openen, daarvoor moet je onder andere puzzels oplossen.

De Kas

Het Gasfornuis

Periode: 2010 - heden Functie: onderwijshuisvesting Rijksuniversiteit Groningen Het paviljoen De Kas is een duurzame, comfortabele en degelijke, tijdelijke huisvesting voor de Rijksuniversiteit Groningen. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen en biedt 850m2 ruimte voor collegezalen en werkruimtes.

Periode: 2012 - heden Functie: horeca en vergaderruimte Het Gasfornuis is het grootste Boretti Gasfornuis van Europa. Het is elf meter hoog en geheel opgebouwd uit zeecontainers. Daarnaast is het een verwijzing naar het oude gasfabriekterrein waar het fornuis nu staat.

De Oude Gasfabriek

Infopaviljoen Open Lab Ebbinge

Periode: november 2016 - heden Functie: grand café & restaurant Grand café en restaurant De Oude Gasfabriek is gevestigd in de voormalige gemeentelijke gasfabriek. Dit monument, ook wel De Loods genoemd, ligt aan de rand van het Ebbingekwartierterrein. Jarenlang deed dit pand dienst als pompgebouw en filterhuis voor de gasfabriek.

Periode: 2011 - heden Functie: informatiepunt Het infopaviljoen Open Lab Ebbinge is een modulair bedrijfsgebouw en biedt onderdak aan de Stichting Open Lab Ebbinge. Op de begane grond zit een informatiebalie en expositieruimte, op de eerste verdieping bevinden zich een vergaderruimte en extra kantoorruimte.

DOT

Infotainer

Periode: 2014 (infoversum) -2016 / 2016 (DOT) - heden Functie: restaurant en congrescentrum Op het vroegere Bodenterrein zit in het voormalige 3D- theater Infoversum sinds 2016 DOT: een congrescentrum en restaurant met urban streetfood en een groot buitenterras in vintage stijl.

Periode: 2014 - heden Functie: LED-wall en bewegwijzering De lichtkrant en de bewegwijzering op de Infotainer geven passanten informatie over Open Lab Ebbinge en het Ebbingekwartier.

Aanleg stadsstrand #2 bij Infoversum

Opening brasserie Proeflokaal ‘t Kantoor & kioskde Regulateur in Regulateurshuis

Opening vernieuwde Boterdiep met een straatfeest Start bouw appartementencomplex De Jakobijn

Samenwerking met Platform GRAS ‘De Stad Vernieuwt’

2016

ORGANISATIE HARDWARE SPIN-OFF

Profile for Mark Sekuur

sOLEx: Het Open Lab Ebbinge, tien jaar tijdelijk in Stad  

Open Lab Ebbinge 2008 - 2018 Een terugblik op tien jaar tijdelijkheid in het Ebbingekwartier. Open Lab Ebbinge was een tijdelijke stadswijk...

sOLEx: Het Open Lab Ebbinge, tien jaar tijdelijk in Stad  

Open Lab Ebbinge 2008 - 2018 Een terugblik op tien jaar tijdelijkheid in het Ebbingekwartier. Open Lab Ebbinge was een tijdelijke stadswijk...

Profile for markie
Advertisement