Page 1

Not just another minor

Bachelor Consultancy Project 2018 maeur.nl


Inhoudsopgave Inleiding

3

Waarom het BCP?

4

Het proces

5

Ervaringen

7

Veelgestelde vragen

9

Contact

10

2


Inleiding Het Bachelor Consultancy project (BCP) is op zoek naar ambitieuze studenten voor een uitdagende minor of extracurriculaire activiteit. Samen met drie medestudenten ga jij aan de slag als een echte consultant en help je een bedrijf met een actueel vraagstuk. Het BCP geeft studenten de kans om een onderzoek uit te voeren voor een interessante onderneming; het project zal worden ondersteund en beoordeeld door een professor van de Erasmus Universiteit Rotterdam Deze brochure bied je alle benodigde informatie over het Bachelor Consultancy Project 2018. Voor verdere vragen kan je altijd contact opnemen met Bart Bouwmeester, Career Coรถrdinator van het 49ste bestuur van de MAEUR of stuur een email naar career@maeur.nl.

3


Waarom het BCP? Het Bachelor Consultancy Project is een is een unieke kans om binnen een bedrijf praktische ervaring op te doen en jezelf op verschillende vlakken te ontwikkelen. •

Doe ervaring op als consultant

Breng theorie in praktijk

Versterk je analytische- en managementvaardigheden

Leer op een professionele manier contact te leggen met bedrijven

Vergroot je netwerk en kom in contact met potentiële werkgevers

Upgrade je CV

Leer werken in een team

Lidmaatschap van de MAEUR: laat je inspireren tijdens de verschillende evenementen en ontmoet

nieuwe mensen tijdens ledenactiviteiten

4


Het proces (I) 1. Voorbereiding (AUG)

2. Bureauonderzoek (SEP)

In augustus zal de eerste ontmoeting zijn met het bedrijf. Het is gebruikelijk dat het consultancyteam langs gaat bij het bedrijf om kennis te maken en het onderzoek door te spreken.

In september zullen jullie het onderzoek starten. Tijdens deze fase van het project moet er kennis worden vergaard van het bedrijf en de markt. Er zal hierbij gebruik worden gemaakt van interne informatie van het bedrijf en internetbronnen.

5


Het proces (II) 3. Veldonderzoek (SEP - OKT)

4. Rapport & Presentatie (NOV - DEC)

In een periode van ongeveer 6 tot 8 weken zal je onderzoek uitvoeren in de betreffende markt. Tijdens deze fase van het onderzoek zullen jullie de markt onderzoeken door middel van het vergaren van informatie van verschillende soorten stakeholders van het bedrijf.

De uitwerkingen van het bureau- en veldonderzoek zullen uiteindelijk worden samengevoegd en gedocumenteerd in een eindverslag. Dit consultancy rapport zal op 1 december moeten worden ingeleverd bij de professor en het bedrijf. Ter afsluiting geven jij en je team een eindpresentatie aan het bedrijf met jullie bevindingen.

6


Ervaringen “Binnen het BCP los je zelfstandig een real-life case op, met waar nodig ondersteuning van professionals uit de desbetreffende sector. Net als binnen een stage doe je praktijkervaring op. Het leukste vond ik dat je, naast het vergaren van een heleboel kennis en praktijkervaring, ook veel gezelligheid beleeft en goede vriendschappen sluit. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten.� RONA KRIETEMEIJER Bsc Economie & Bedrijfseconomie BCP 2015

7


Ervaringen “Ik zou het BCP zeker aanraden aan andere studenten! Je doet de ervaring op die je binnen een stage ook zou kunnen opdoen. Samen met je team zorg je ervoor dat je een onderzoek oplevert waar het bedrijf echt iets mee kan. Wanneer het bedrijf je bedankt voor je inzet verlaat je met tevreden gevoel het bedrijfspand. � SUZANNE DE ROVER Bsc Business Administration BCP 2016

8


Veelgestelde vragen Hoeveel uur per week kost het BCP? De werkdruk van dit project is gelijk aan die van een reguliere minor. Deze zal dan ook rond de dertig uur per week liggen. Door de praktische aard van het BCP zal de planning wel exibeler zijn dan die van andere minors. Hoeveel ECTS ontvang je bij deelname aan het BCP? Voor dit project krijg je als RSM student 15 ECTS en als ESE student 12 ECTS. Voor de andere faculteiten dient de toekenning van ECTS via de examencommissie geverifieerd te worden. Alleen studenten die een Nederlandstalige Bachelor opleiding aan de EUR volgen, kunnen ECTS verdienen met het BCP. Hoe werkt de aanmeldprocedure? Studenten kunnen zich aanmelden via de website van de MAEUR: www. maeur.nl. Om je succesvol aan te melden dien je naast het invullen van de gevraagde gegevens ook je CV en motivatiebrief te uploaden. De aanmelddeadline voor het Bachelor Consultancy Project is 20 mei 2018.

9


Contact Aanmelddeadline 20 MEI 2018 Voor verdere vragen over het Bachelor Consultancy Project 2017, neem contact op met Bart Bouwmeester, Career Coรถrdinator 49ste Bestuur via career@maeur.nl. We zien je aanmelding graag tegemoet!

Bart Bouwmeester Career Coordinator

MAEUR Erasmus Universiteit Rotterdam Kamer H15-26 Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA Rotterdam

T +31 (0)10 408 18 38

Online kanalen

M +31 (0)6 20 41 65 10

www.maeur.nl

E career@maeur.nl

facebook.nl/maeur

10


maeur.nl facebook/maeur

BCP brochure 2018  

Not just another minor

BCP brochure 2018  

Not just another minor

Advertisement