Page 1

fjogstad t t y n Informasjonsblad for Fjogstad-Hus • Nr. 4 - desember 2007 •

Årgang 2

Innhold: - Tur til Berlin - Arne har ordet - Hommersandparken ferdig - Fra avdelingene - Leverandøren: Hegre Auto

Her selges og bygges Fjogstad-hus

Malo-Hus

NS Bygg Boligbyggeren FH Ryfylke FH Sandnes/ HK FH Jæren

Unter den Linden er en av de mest kjente gatene i Berlin.

Tur til Berlin 2008 I alt er vi 70 personer som reiser til Berlin 22. - 24.2.08. Vi kan love en spennende tur til

Sylling

en av Europas flotteste byer.

Østfold Hus

Fjogstad-gruppen Består i dag av 7 firma der vi har 50% eierskap eller mer. Vi er lokalisert i Bryne, Jørpeland, Sandnes samt på Sola.

Øverst: Vi anbefaler en tur opp i den roterende restauranten i Ferhsehenturm. Under: Brandenburger Tor er også en kjent attraksjon

Berlin byr på det meste. Den er en europeisk storby med alle tenkelige tilbud og opplevelser. Pulserende liv og all verdens språk. En metropol.

Får man tid og anledning, er det en formidabel utsikt fra den roterende restauranten i Fjernsynstårnet midt i byen. Da får du virkelig se hele byen på en makelig måte!

Samtidig er sporene etter perioden med muren fremdeles tydelige. For oss er det ufattelig at det var mulig at en mur kunne dele et folk i to nærmest over natten. Det er spennende å vandre rundt i de delene av Berlin der muren fremdeles er synlig.Vår nære histsorie blir levende på en helt spesiell måte.

Bautech 2008 Byggemessen er hovedhensikten med turen. Messen er Europas største, og byr på det nyeste og mest spennende for vår bransje.

En flott opplevelse er også en tur gjennom Grosser Tiergarten, den stor parken som ligger midt i byen. En grønn oase som tyskerne vet å bruke!

Shopping Vi skal bo på Kurfürstendam, som er Berlins viktigste shoppingområde.Her ligger det store kjøpesenteret KaDeWe, som er et eldorado for alle som liker shopping. Men spennende butikker er det mer enn nok av utenom KaDeWe også.


Arne har ordet: Så var julen her igjen, og vi har lagt nok et år bak oss. For vår bransje og de fleste andre har 2007 vært et svært godt år på mange måter. For vår del er jeg først og fremst glad for at vi igjen ser ut til å legge bak oss et år uten alvorlige ulykker. Vi har hatt skader som vi ikke burde ha hatt. Disse skyldes i det alt vesentlige uforsiktighet og tankeløshet hos den som ble skadet, og ikke manglende utstyr. For den som blir skadet er det vondt nok, og jeg kan bare gjenta mine formaninger. Tenk alltid på egen og andres helse i alt du foretar deg. Vi har ingen å miste, og vi har alltid tid til å tenke oss om. Et årsskifte er tid for oppsummering. Til tross for stor etterspørsel etter arbeidskraft, har vi klart å beholde vår produksjonskapasitet. Noen har sluttet, men flere har kommet til. Dere som er nye vil jeg ønske hjertelig velkommen. Dere har funnet det rette laget! Til tross for muligheter til rask fortjeneste andre steder, er vi langsiktige i tanken og vet at tidene vil svinge. Vi har brukt det meste av resultatene til å sikre oss tomteområder til framtidig produksjon. Det vi har oppnådd her gir oss trygghet i mange år framover. Det er alltid rom for utvikling og forbedringer. Vi har hele tiden blikket rettet mot våre overordnede mål. Kunden skal få det produktet han har bestilt - til rett tid og med rett kvalitet. Og så skal vi tjene penger. For å lykkes med dette må alle involverte ha alle relevante opplysninger før den enkelte oppgave påbegynnes, og så er det opp til hver enkelt å gjøre jobben riktig første gangen. Hver gang det går galt, er det enten opplysninger som mangler eller så finnes de uten at de blir tatt til følge. Dette er og blir den store utfordringen framover.

2007 har vært et litt annerledes år. Nå har vi ferdigstilt Hommersandparken, 44 leiligheter i fire blokker til en verdi av 80 millioner kroner. Det er uten tvil det største prosjekt vi har kjørt i egenregi noen gang. Alt har gått som forventet. Og det skyldes innsatsen til hver enkelt av dere som har vært med, og spesielt Torgeir og Erling som har hatt ansvaret. Jeg er ikke helt sikker på om dere visste hva dere gikk til, men dere taklet det svært bra. På Jørpeland har vi ferdigstilt åtte leiligheter på tomta til gamle Klippen bedehus. Dette var en stor oppgave for en så ”lett” gjeng som dere var. I tillegg har dere slitt med utskiftninger i staben. Dere har også løst oppgaven bra med de rammebetingelsene dere hadde. Nå er jeg glad for at vi har fått på plass et lag som vil opp og fram i sammen. Det lover bra for framtiden. På Jæren er vi godt i gang i Sørhellet, 12 boliger som vi bygger sammen med Kjell Rimestad. Etter en litt forsinket start ser nå alt ut til å gå etter planen. Hele prosjektet skal være ferdig til sommeren, så dere der ute har nok å henge fingrene i. Charles har valgt å prøve nye jaktmarker. Det var en strek i regningen. En god leder er ikke lett å erstatte. Vi har ikke lykkes til nå. Lykke til Charles, med nye oppgaver. Tor Inge får på nyåret et kontor på Sandnes hvor han har flere rundt seg. Han vil fremdeles være krumtappen på alle byggeplasser på Jæren. Vi har fulle ordrebøker alle plasser og salget har gått bra til nå. 2007 blir et bra år og 2008 ser ut til å følge på i samme sporet. Til tross for skriving i avisene om fall i boligpriser og økonomiske problem i USA har vi all grunn til både å være fornøyd med året som gikk og se det som kommer lyst i møte.

God Jul til dere alle sammen og familiene deres! Arne

hommersandparken

overlevert

Hommersandparken er det største prosjektet vi har kjørt i egen regi noensinne. Fire blokker med totalt 44 leiligheter i forskjellige størrelser er planlagt, solgt, bygget og overlevert. Her har mange vært involvert, og en flott jobb er gjort! Prosjektet, med blanding av tre, mur, glass og naturstein er blitt svært bra. Vi har all grunn til å være stolte av dette!


GOD JUL Fra ryfylke

Laust & fast fra jæren:

Ja vel, snart Jul og sikkert mye glede i vente.

Det nærme seg jul med stormskritt og et nytt år med blanke ark står for tur. Jæren e pynta te høytidå med lys på trenå og med julenissa i vinduene.

Her på Jørpeland er det gode tider, og hvis snøen uteblir så går dette bra.Tømmermennene gjør en flott jobb og den gjengen vi har under våre vinger på Ryfylke er en fryd å jobbe med. Vi hadde som mål dette året å få til fire byggelag og det har vi jamen klart å få til. Utsiktene framover er veldig bra og med denne gjengen så er det arbeid i flere år fram i tid. Ønsker velkommen med på laget Thomas Fjelde som startet nå i desember og Magne Idar Espedal og Dag Espedal som begynner i januar. Det er på Midtre Brauta det skjer nå og halve neste år, med eneboliger og flere leiligheter. På Forsand er nå reguleringsplanen for tomten i Bergekleiva godkjent, og vi håper å komme i gang med 4 stk leiligheter her på nyåret. Jeg vil takke Hanne Jorunn og Ingebjørg for samarbeidet dette året, dere har gjort en flott jobb på arkitektsiden. Takket deres kreativitet er det mange som får gleden av å feire jul i flotte Fjogstad-Hus i Strand. Kan ikke glemme godklumpen Ivar og takker for samarbeidet, du stiller opp når tomter skal vurderes og søkes om endring m.m. Arne som styrets formann har vært god å ha når det har røynet på som verst her inne og det har vært et spesielt år med endringer i mannskap og mange nye utfordringer. Søte lille Eldbjørg: takk for samarbeidet dette året og håper vi er blitt noe bedre med å merke faktura med prosjektnummer, konto navn m.m. Kirsti som alltid er blid og grei, du fikser det meste av søknadspapirer, ansvarsretter og ordner opp i det vi ber deg om, takk. Må ikke glemme Mindor, han kom som frisk pust og med sin faglige kompetanse. Han har gjort en utmerket jobb som byggeleder. Til dere som ikke er nevnt ”inne” på Sandnes, dere er ikke glemt og jeg benytte anledningen til å takke dere for samarbeidet og håper på like godt samhold neste år.

Der e goe aktivitet ude på byggeplassene. Fleire familia ska feira sin fysste jul i nytt hus. Det skride fram med byggingå i Sørhellet. Dei fysste huså e allerede klar for malerarbeid. En goe innsats frå gjengen så drive på der. Det sama kan me sei om dei andre så e på fleire eneboliga langs den langstrakte jær-kysten. Møje skrøyd frå kundane våre, for godt utført arbeid og samarbeid ude på byggeplassene. Fleire store og innholdsrige boliga nærme seg oppstart på nyåret. Nok av spennande udfordringa å ta fatt i. Si den ”stora vibå” lette frå reiret på Jæren for siste gong ved årsskiftet, vil eg òg benytta denne anledningen te å takka for meg. Det he våre seks travle og begivenhetsrige år, som det he våre gjildt å vær med på. Eg vil fysst og fremst takka Tor-Inge for det goda samarbeidet me he hatt i desse årå. Spennande og varierte oppgaver og godt humør he prega arbeidsdagene. Takk te tømmermennene for et godt utført håndverk og for ”goe tone” med osse inne. Det he betydd møje for både Tor-Inge og meg. Takk for godt samarbeid med kollegaer ”på hovedkontoret i byen” så he bidroge med både tegninga og beregninga, med lønn og med rekninga, med søknada og telefona og mange andre gjøremål. Takk for samarbeidet med forskjellige leverandøra og entreprenøra og med kommunale saksbehandlera. Ønske adle samen en goe jul og et rektigt godt nytt år. Hilsen Charles

Ellers, Charles lykke til med ny jobb. Jeg vil savne vibå på Jæren og den blide omtenksomme ”ungdommen” som alltid er høflig og grei. Har vår lit til at Tor Inge overtar litt av det med vibå på Jæren og han har nok noe å lære med høflig og grei……. : Ryfylke stiller mannsterke til Berlinturen, og vi oppfordrer alle til å lære seg “Fly lille fugl” på tysk…… Ps. Erik du nyter vel din pensjonisttilværelse med stil og det fortjenre du også; ha en fin Jul! Takker alle Fjogstad-Hus ansatte for året som har vært og ønsker alle en riktig GOD JUL. Hilsen Bjørn

nytt fra sandnes

ra Nytt f ene g n i l avde

Curling-gjengen består av alle de som jobber på Sørhellet : våre tømrere samt tømrere frå Kjell Rimestad og støypere frå Leif Øvestad.

Året går mot slutten og det et tid både til å se seg tilbake men også framover. Vi har hatt fullt trykk hele året, men har klart å hold unna. Dere har alle stått på, og taklet stresset på en bra måte. Vi har måttet ta i bruk overtid og i tillegg har vi leid inn folk. Barnehagen i Eikebakken har vi satt bort til Hansa Eberbygg. A/S. Dette blir en ny erfaring for oss. Boligene i Eikebakken er i gang, og her skal vi være kontinuerlig i mange år framover. Salget på eneboliger og rehabilitering/ombygging går svært bra og dere har alle hendene fulle. I tillegg er vi i gang med ny katalog, og Silje drar oss i gang med datategning. Datategning vil etter hvert gjøre oss i stand til å byggemelde via internett. Samme veien skal timelistene etter hvert komme. Vi skal behandle innkomne regninger elektronisk, og vi skal få ny telefonløsning inne slik at vi bytter ut fasttelefon med mobil. Vi har vært gjennom et travelt og godt år, og utfordringene står i kø i året som kommer. Ser vi på ordrereserven og den fine gjengen vi er, har vi også store muligheter. Jeg gleder meg til samarbeidet i året som kommer, og takker for innsatsen i året som gikk. God Jul! Erling


en

ør d n a

Hegre Bil: Samarbeid på hjul Hegre Bil AS er valgt ut som månedens leverandør. Grunnen for valget er bra service, trygg levering og høy fokus på driftssikkerhet. Hegre-bedriftene ligger på Lurahammeren i Sandnes, er inne i sitt 72. driftsår og selger Toyota, Mazda og Hyundai. Jonas Hegre overtok i 1936 en Shell Stasjon i Langgaten i Sandnes. Derfra dyrket han interessen for biler og mekanisk arbeid. Driften utviklet seg gjennom krigsårene med mangel på råvarer og mange kreative løsninger, og videre utover 50-tallet. I 1958 kjøpte han tomt i Oalsgaten. Der bygget han bilbutikk, delelager, kontorer, bensinstasjon og kafe. Dette anlegget ble åpnet i 1960, samme året som rasjoneringen av biler i Norge ble opphevet, og krysset er i senere tid mest kjent som Hegrekrysset. I ettertid har firmaet bygget seg opp etter Jonas Hegres motor-interesse. Kvalitet, driftsikkerhet og kundeservice har alltid stått i fokus, både mht varene man leverer, og arbeidet som utføres. Hegre har holdt seg i Sandnes gjennom hele den 71 årige utviklingen, og fremstår nå som distriktets største leverandør av Toyota, Mazda og Hyundai. Hegre har hele tiden betjent bedrifts-kunder så vel som privat markedet. Hegres fokus på driftsikkerhet og service har gjennom tidene blitt svært godt mottatt i bedriftsmarkedet. Bilmerkene Hegre har representert har alltid hatt populære varevogner, men siden 1974 er det HiAce som har toppet varebillistene. HiAce er Norges mest

solgte varebil i sin klasse, og Hegre leverer over 170 nye bare i år. Jone Hana og Jan-Sigve Aasland hos Hegre Bil på Lurahammeren er strålende fornøyde med Toyotas modeller: - Vi opplever at kvaliteten på bilene, samt det at vi har sterk fokus på 0-stopp og driftssikkerhet, er hovedgrunnene til at vi har så høy grad av tilfredshet blant våre kunde, sier de. -Jeg mener også at det er viktig å bli godt kjent med kundene, sier Aasland. At vi kjenner behovene til kundene bedre, og dermed kan tilby løsninger som er økonomiske og fornuftige for våre kunder, blir stadig viktigere. Det at Fjogstad-Hus nå utpeker oss som en leverandør de vil fortelle om i Fjogstad-nytt, er en ære for oss, og vi håper det reflekterer at de er fornøyde med jobben vi gjør. Vi er også veldig stolte av å ha kunder som Fjogstad-Hus, og gleder oss over å se at de får det så godt til som de gjør. Vi er også stolte når vi ser de flott dekorerte HiAce varebilene til Fjogstad-Hus i trafikken. Det er jo som å ha hele huskatalogen på hjul! sier JanSigve Aasland. -Så nå er det bare for oss å fortsette å holde fokus og tungen rett i munnen, slik at Fjogstad-Hus og andre av våre kunder slipper unna driftsstanser, og fortsetter å nyte godt av vårt gode kundeforhold. Også må dere huske at vi har samme servicen på privatmarkedet, så det er bare å komme innom, smiler de to.

www.fjogstad-hus.no

MARKEDSAVDELINGEN AS - 2007

r

Leve

Fjogstad-Hus Strandgaten 21, 4307 Sandnes Tlf. 51 97 17 00 post@fjogstad-hus.no

Fjogstad-nytt 2007-4  

Internmagasin for Fjogstad-Hus