Page 1

Het in-en uitchecken Inchecken U moet altijd inchecken en uitchecken met eenOV-chipkaart. Aan het begin van uw reis houdt u uw kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer. Daarna gaat het poortje open of geeft de kaartlezer een bevestigingssignaal.

Uitchecken Aan het einde van uw reis, of bij overstappen naar een ander vervoermiddel, houdt u uw kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer.

De OV-Chipkaart Wat voor OV-Chipkaart heb je? Persoonlijke OV-chipkaart

Anonieme OV-chipkaart

• Geschikt voor reductietarieven en alle

- Oplaadbaar met saldo en verschillende reisproducten.

vervoerbewijzen, inclusief persoonsgebonden abonnementen en saldo. • Kan worden geblokkeerd bij diefstal of verlies. • Uw persoonsgegevens zijn bekend. • Uw naam en pasfoto zijn zichtbaar

- Niet geschikt voor reductietarieven en persoonsgebonden abonnementen. - Kan niet worden geblokkeerd bij diefstal of verlies.

- Uw persoonsgegevens zijn niet bekend. op de kaart. - Door meerdere personen te ge• Uitsluitend te gebruiken door de officiële bruiken, maar niet op hetzelfde moment. kaarthouder.


DE METRO IN ROTTERDAM RET Metro Lijnen Overstappunten: In de kaart zie je op de lijnen die de metro rijd witten stippen staan dat zijn de overstapstations metro en /of NS.

Welke lijnen zijn er Lijn A: Deze lijn gaat van Schiedam Centrum tot Binnenhof Lijn B: Deze lijn gaat van Schiedam Centrum tot Nesselande Lijn C: Deze lijn gaat van De Akkers tot De terp


OVERIG VERVOER IN ROTTERDAM TukTuk

De TukTuk (Ook wel ToekToek genoemd) is in Aziatische landen en met name in Thailand algemeen bekende vorm van openbaar vervoer. Het is een soort fiets maar dan met een motor. In de TukTuk kunnen een aantal passagiers worden vervoerd. De naam ToekToek komt doordat de motor eens soort ToekToek geluid maakt. De TukTuks zijn meestal versierd in een Thaise sfeer. Het is een erg leuke en gezellige manier om door Rotterdam te reizen.

WaterTaxi Een watertaxi is een taxi vaartuig voor het vervoer van personen over water. Het vervoeren over water sneller en goedkoper dan over het land. Vooral in de grote havenplaatsen ter wereld, zoals in Amsterdam, Antwerpen en Rotterdam. Ook in steden met veel water, zoals VenetiĂŤ.


OVERIG VERVOER IN ROTTERDAM Splashtours Splashtours biedt een 'anders-dan-anders' stadstour door Rotterdam. In 60 minuten zie je eerst tijdens de stadsrit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de 'splash': de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot, die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart!

De Bus Als je met de bus wilt reizen moet je een OV– Chipkaart hebben zo kan je door de hele stad heen reizen.

Folder Openbaar Vervoer Rotterdam  

Dit is een folder over het openbaar vervoer en de OV Chipkaart in Rotterdam.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you