Page 1

4 5 6

7

8 9

e ble o pr

m d hei dig r a va

2

1

3


Stap 3 De voordelen van een vaardigheid onderzoeken In stap 3 ga je samen met de volwassenen bedenken wat er goed aan is als je de vaardigheid leert! Je gaat bedenken wat voor jou fijn is als je de vaardigheid kan.

Stap 2 Het eens worden over de vaardigheid die geleerd moet worden In stap 2 spreek je af wat je precies gaat leren. Dus welke vaardigheid je gaat leren.

Stap 5 Een totemfiguur kiezen

In stap 6 krijg je hulp van de mensen die jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld iemand uit je familie, klas of sportclub. Voorbeelden zijn je ouders, juf, vriendje of mentor. Deze mensen zijn je supporters en gaan je aan je vaardigheid helpen herinneren.

In stap 5 mag je weer iets verzinnen! Namelijk iets of iemand die jou helpt bij het leren van jouw vaardigheid.

Stap 9 De vaardigheid omschrijven In stap 9 bedenk je, of laat je zien, hoe je je gedraagt als je de vaardigheid hebt geleerd. Je bespreekt hoe het eruit ziet als jij de vaardigheid goed kan. Door het bijvoorbeeld voor te doen of te vertellen.

Over problemen praten is niet leuk. Daarom heeft Kids’ Skills bedacht dat iets geen probleem hoeft te zijn, maar dat het iets is wat je nog kan leren. Dit klinkt al een stuk beter! In stap 1 wordt er nagedacht wat jij nog kan gaan leren.

Stap 6 Supporters werven

Bijvoorbeeld door te vragen hoe het leren gaat en aan jou te vertellen hoe goed zij vinden dat het gaat. In deze stap ga je vragen of zij je supporter willen zijn.

Stap 1 Problemen vertalen in vaardigheden

Bijvoorbeeld een dier of een tekenfilmfiguur! Die kan je helpen herinneren aan je vaardigheid!

Stap 4 De vaardigheid een naam geven In stap 4 mag jij je vaardigheid een naam geven. Bijvoorbeeld een naam die je mooi of ‘cool’ vindt! Dit mag jij helemaal zelf beslissen!

Je kan het bijvoorbeeld bij je dragen (in je broekzak of om je nek) of door er een plaatje van op te hangen in de woonkamer of je slaapkamer.

Stap 8 Plannen maken om het te vieren Stap 8 is een feestelijke stap, want je mag bedenken hoe je gaat vieren dat je je vaardigheid heb geleerd! Dit kan bijvoorbeeld een leuke film kijken of koekjes bakken zijn. Dus als je goed je best heb gedaan en de vaardigheid geleerd heb, mag je trots op jezelf zijn en dit vieren met andere mensen.

Stap 7 Meer zelfvertrouwen geven In stap 7 vraag je aan je supporters waarom zij denken dat je de vaardigheid wel zou kunnen leren. Hierdoor merk je dat de supporters denken dat je de vaardigheid kan leren. Hierdoor kan je zelfvertrouwen krijgen, dit betekent dat je van jezelf weet dat je dingen goed kan.


12 15 6

11 2 5

14

10 1 13 4

3

KIDS’SKILLS


Stap 12 Geheugensteuntjes bedenken

Stap 11 De vaardigheid oefenen

Stap 10 Naar buiten treden

Het kan gebeuren dat je vergeet dat je de vaardigheid aan het leren bent. Dit is helemaal niet erg, want je bent aan het leren en dan kan dat gebeuren!

In stap 11 spreek je af waar, wanneer en hoe vaak je gaat oefenen met de vaardigheid. Dus bijvoorbeeld op school of in je slaapkamer. Onder het eten, of bij het slapen gaan. En bijvoorbeeld elke dag, of een paar keer per week.

In stap 10 kan je aan andere mensen en kinderen vertellen wat je gaat leren. Je kan dit bijvoorbeeld doen door je vaardigheid op te schrijven en op te hangen. Of door het zelf te vertellen.

Daarom spreek je af hoe je herinnerd wordt als je het even vergeet. Dit kan bijvoorbeeld door een woord te verzinnen, of een teken zoals een duim opsteken. Het kan je helpen weer te denken aan je vaardigheid!

Dan weet jij precies hoe je de vaardigheid kan gaan oefenen. Spreek ook af wanneer je het goed genoeg kunt.

Stap 15 Op naar de volgende vaardigheid

Stap 14 De vaardigheid aan anderen doorgeven

Iedereen blijft leren in zijn leven, ook volwassenen. Daarom ga je in deze stap bedenken wat je nog meer kan en wil le

Omdat jij nu de vaardigheid heb geleerd, is het ook leuk om andere kinderen te helpen om deze vaardigheid te leren. Eerst was je de leerling, nu kan je de leraar zijn! Want jij kan het nu goed dus kan jij de vaardigheid aan anderen leren!

Kids’ Skills werkt met vaardigheden. Dit zijn leerdoelen die je gaat leren. Met Kids’ Skills leer je dus vaardigheden die handig en belangrijk voor jou zijn! Kids’ Skills heeft 15 stappen, die je helpen om de vaardigheden te leren. 15 Stappen lijkt heel veel! Maar leren moet leuk zijn! Deze 15 stappen maakt het leren voor jou extra leuk!

Stap 13 Vieren dat het gelukt is Als je je vaardigheid hebt geleerd, dan is het tijd voor je feestje! Op je feestje is het ook aardig om je supporters te bedanken, omdat zij je geholpen hebben bij het leren van de vaardigheid! Gefeliciteerd met het behalen van je vaardigheid!

kids skills  
kids skills  

kids skills

Advertisement