Page 1

BRANDED by COMPACON

ONDERSCHEIDEND IN PROMOTIES EN PREMIUMS

EDITIE 06 | VOORJAAR 2017 | WWW.COMPACON.NL | T +31 (0)180 691 491

TRENDS IN 2017

Een tipje van de sluier

IN DIT NUMMER:

1

Trends in beeld Cases met resultaat Verrassend & onderscheidend

2/3 4

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE TRENDS

2017 is alweer in volle gang en ook op het terrein van promotionele producten en geschenken zijn diverse trends te ontdekken. Voor Compacon altijd belangrijk want deze trends geven niet alleen aan welke producten of productgroepen ‘hot’ zijn, maar ook op welke wijze de producten succesvol ingezet kunnen worden. En dat is precies waar we dagelijks mee bezig zijn. Bezoek aan de grootste internationale beurzen en bewegingen in retail die we nauwlettend volgen, leren ons dat er een aantal trends te ontdekken zijn.

Zo is de consument op zoek naar producten met een hoge functionaliteit die direct gebruikt kunnen worden. Hierdoor zullen de producten ook langer in de handen van de consument blijven, wat natuurlijk de merkbeleving weer verder ondersteunt. Inzet van producten met hoge functionaliteit levert dan ook vaak succesvolle salespromotie campagnes op. Producten die technologie gedreven zijn en inspelen op de nieuwste ontwikkelingen zijn ook zeer gewild. Denk hierbij aan producten gerelateerd aan smartphones als de iPhone en Samsung. Ook fitness- en gezondheidsproducten zijn erg in trek

bij de consument. Kwaliteit en een modern design zijn hierbij uiteraard heel belangrijk. Last but not least de eco-vriendelijke of groene producten. Op dit gebied worden steeds meer producten ontwikkeld waardoor ook de prijzen interessant worden. Ook de bewustwording bij bedrijven dat promotionele producten een groen karakter moeten hebben dringt steeds verder door. Wilt u meer weten over de trends en producten die in 2017 succesvol zullen zijn, download dan onze trendbooks op compacon.nl.

Nieuwjaarsgeschenk Dutch Cabin Group Dit jaar werd de inzet van het eindejaarsgeschenk anders aangepakt! Dutch Cabin Group liet als gimmick een glossy ‘inflight magazine’ in de stijl van een luchtvaartmaatschappij ontwerpen waarin de lezer werd meegenomen aan boord van de organisatie.

De expert in het realiseren en plaatsen van semi-permanente huisvesting bestaat inmiddels uit een zeer compleet portfolio (o.a. Primakabin, Directbouw en de CabinConcurrent) en kan daarmee de hele markt bedienen. En juist dat wilde de Dutch Cabin Group met een eindejaargeschenk duidelijk maken. Compacon ontwikkelde een verrassing met een boodschap die past bij deze ‘Welcome Aboard’ strategie. Om de ontvanger het luxe ‘businessclass’ gevoel mee te geven zijn diverse producten uit de Tasting Collection in bijzondere verpakking

geleverd. Zo kon de ontvanger, tijdens het lezen van het magazine met de titel ‘Flight to the Future’, genieten van een exclusieve selectie Gin, Whisky, Port of Cognac. Een smaakvolle ontdekkingsreis tijdens de feestdagen!

Trends zijn enorm belangrijk om de juiste inzet van promotionele producten te realiseren. Wat spreekt een doelgroep aan, wat is nu ‘hot’ en wat kan echt niet meer. Maar ook de vraag wat past bij een organisatie, een imago of een merk. Vandaar dat Compacon veel tijd en energie steekt in het volgen van trends zodat we onze klanten van goed advies kunnen voorzien. Deze trends leggen we ieder jaar vast in onze trendbooks waarbij we ook de nieuwste producten presenteren. We delen deze trends graag en daarom zijn deze trendbooks te downloaden vanaf onze site zodat ook u op de hoogte bent en geïnspireerd raakt! Ton Löbker

BIJLAGE:

DUURZAAM & GROEN


Branded by

editie voorjaar 2017 | pagina 2

Bluetooth speaker geïntroduceerd: Trigion, het creëren van veiligheid. Deze nieuwe pay-

Daarnaast is er een Spotify playlist aan de actie gekoppeld waarin de radiocommercial ook nog een aantal keren voorbij kwam.

geïntroduceerd met een intensieve campagne.

Herkenbaar in beeld Compacon heeft speciaal voor de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het Ministerie van Justitie en Veiligheid tal van functionele items ontwikkeld waarbij de herkenbare busjes van DV&O centraal stonden.

in de vorm van een bus. Zo zijn ze herkenbaar in beeld en dat is voor DV&O een voordeel (wat niet geldt voor de personen die ze vervoeren…).

We leverden een assortiment producten zoals een miniatuurbusje, een blokje met memoblaadjes in de vorm van de bus, 3D rubberen sleutelhangers en een 3D USB stick

Om deze campagne ook bij het personeel onder de aandacht te brengen ontvingen de medewerkers deze speaker en konden ze de commercial beluisteren.

KERSTGESCHENK Alle medewerkers van Vroon B.V. in Nederland hebben vorig jaar een mooi kerstpakket ontvangen van hun werkgever. Het pakket stond in het teken van een heerlijke Hollandse lekkernij… de pannenkoek. Compacon heeft een custom made keukenschort ontwikkeld in een herkenbare Vroon uitstraling waarbij de V verwerkt was in het schort. Een garde en een recept voor een heerlijke Vroon pannenkoek mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit alles zat

verpakt in een mooie custom made geschenkverpakking. Een verrassing waar aandacht aan besteed is. De buitenlandse vestigingen hebben dit geschenk uit Nederland ook ontvangen want de landen waar Vroon BV gevestigd is kennen tenslotte ook diverse varianten op de Hollandse pannenkoek.

Happy Berry Socks Voor Driscoll's hebben we deze unieke vrolijke sokken ontwikkeld om uit te delen op de Fruit Logistica, dé toonaangevende beurs op het gebied van versproducten. Drie paar sokken, verpakt in een Driscoll's doosje, met op de sokken gekleurde afbeeldingen van de ’Happy Berry’ producten van Driscoll's. De sokken vonden gretig aftrek en waren de hit van de beurs. Compacon ontwikkelde het idee én product en zorgde ervoor dat Driscoll's zich op een bijzondere manier kon onderscheiden.

COMPACON BV | BIJDORP WEST 39 | 2992 LC BARENDRECHT | T +31 (0)180 691 491 | INFO@COMPACON.NL | WWW.COMPACON.NL


Branded by

editie voorjaar 2017 | pagina 3

Gras voor je voeten

(en voor de rest van je lijf) Advanta, leverancier van graszaden, coördineert ieder jaar samen met 5 aangesloten bedrijven de Nationale Grasdag. Een studiedag waar veel te leren valt voor iedereen die met gras te maken heeft, zoals beleidsmedewerkers van gemeenten, betaald voetbal organisaties, fieldmanagers, adviesbureaus etc.

TIJD

De Grasdag 2017 was dit jaar in stadion Galgewaard in Utrecht. De ruim 300 bezoekers ontvingen naast veel informatie tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten dit jaar ook een groene handdoek met een “gemaaid” logo van de Nationale Grasdag. Want uiteraard wilde de organisatie een passend aandenken aan deze succesvolle dag meegeven! Compacon ontwikkelde de handdoek die met veel plezier in ontvangst werd genomen door de deelnemers aan de Grasdag.

'Achieving the Full Potential' Als dank aan alle medewerkers vanwege de uitstekende prestaties en ontwikkeling (‘achieving the full potential’) kreeg iedereen deze mooie bluetooth speaker.

WINST

Voor LeasePlan hebben we een campagne ondersteund waarin werd benadrukt dat als je zaken doet met LeasePlan je eigenlijk altijd een uurtje extra hebt en niet alleen die ene dag van het jaar wanneer de wintertijd ingaat. Om deze campagne krachtig te maken hebben we deze LeasePlan wekkers ontwikkeld, in eigen kleur en wijzerplaat waar per land word aangegeven wanneer de wintertijd ingaat. En dat was best een uitdaging, want niet alle landen hanteren hetzelfde tijdstip, waardoor we meerdere wijzerplaten moesten ontwikkelen.

Door Compacon ontwikkeld en geheel opgemaakt in een ‘Go to the Max’ uitstraling, want dat is de volgende doelstelling die Bolton Adhesives geformuleerd heeft. De speaker is voorzien van een mooie gravure van het speciale logo en de verpakking is geheel custom made opgemaakt en heeft dezelfde uitstraling als de speaker en campagne beelden. “Let’s make some noise, let’s pump up the volume…Let’s go to the MAX”.

Handige gespreksopener ‘Op een presenteerblaadje’ was het uitgangspunt van deze leuke actie van StartPeople. Het dienblad werd door de intercedenten ingezet als leuke give-away en bood een makkelijke gespreksopening bij prospects en bestaande klanten. Ieder bedrijf kan een oplossing én een dienblad gebruiken; dus waarom zouden we de dienstverlening van Start People daarmee niet extra onder de aandacht brengen?


Branded by

editie voorjaar 2017 | pagina 4

VERRASSEND & ONDERSCHEIDEND Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van producten die wij nieuw en verrassend vinden. Daarmee laten we je nog eens zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van promotionele artikelen.

BLIJFT BRUISEND! Handige dop die keer op keer de fles weer afsluit.

Wil je weten wat Compacon voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel ons dan, want we denken ook voor jou graag out of the box om het verschil te kunnen maken. Tenslotte gaat het om het teweeg brengen van actie, verrassing en aandacht!

YOU ARE IN CONTROL

STAY COOL

Smartphone-controller in verbinding met je mobiele telefoon.

Hippe stevige lunchzak van kraft papier maar met een isolerende voering!

LED ME PUSH

MET VLAG EN WIMPEL

LOCKED

Bureaulamp met witte LED pushlamp.

Vlagpen en potlood met geweven vlag

Rugzakslot om twee zippers aan elkaar te verbinden.

GLOW IN THE DARK T-SHIRTS

ARE YOU NUTS

VROLIJK PASEN!

Design je eigen Glow in the Dark print.

Blikje gevuld met noten, gezond en lekker, smaakvol in beeld.

Mini-paaseitjes in een mini-doosje.

SPEAK OUT LOUD!

SUMMER TIME

MOODLIGHT

Bluetooth speaker, echte eyecatcher, ontworpen door Otazu.

Hippe drybag. Ideaal voor wateractiviteiten of tijdens de natte zomerdagen.

Lamp waarbij je gemakkelijk de kleur kan aanpassen met een app.

CONNECTED

OPVALLEND IN BEELD

IN DE WOLKEN!

Compacte 2 in 1 oplaadkabel aan je sleutelbos.

Connector met rubberen 3D-logo koppeling.

Paraplu met wolken design aan de binnenzijde, altijd een blauwe lucht!

COMPACON BV | BIJDORP WEST 39 | 2992 LC BARENDRECHT | T +31 (0)180 691 491 | INFO@COMPACON.NL | WWW.COMPACON.NL


DUURZAAM & GROEN

ONDERSCHEIDEND IN PROMOTIES EN PREMIUMS

BIJLAGE 02 BRANDED BY COMPACON | EDITIE 06 | VOORJAAR| 2017 EDITIE | HERFST 2015 | WWW.COMPACON.NL T (0180) 691 491

DOPPER ALS DUURZAAM RELATIEGESCHENK

Dopper en Compacon; samen voor een beter milieu

DUURZAAMHEID LOONT Compacon heeft een doelstelling geformuleerd om duurzaamheid onderdeel te laten zijn van onze strategie. We willen bereiken dat in 2020 van de producten die we verkopen minstens 10% een duurzaam karakter heeft. Ofwel door verantwoord gebruik gerecyclede producten ofwel door producten die weer hergebruikt kunnen worden.

Compacon is distributeur van Dopper, de bekende waterfles met een duurzaam karakter. We vinden het onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan een beter milieu door een verantwoorde inzet van promotionele producten. Om die reden passen de producten van Dopper prima in onze strategie. Dopper streeft naar een wereld waarin mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid singleuse plastic afval verminderen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg,

toegang heeft tot veilig drinkwater. Dopper wil deze wereld bereiken door een actief bewustzijn te creëren over de impact van plastic afval, door de ontwikkeling van duurzame design drinkflessen en door het ondersteunen van drinkwater en sanitatie projecten over de hele wereld. Initiatieven die we graag ondersteunen. Want waar we gezamenlijk kans zien om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen, creëren we met elkaar een betere leefomgeving voor de toekomst. Wist je dat slechts 1 % van het plastic afval wordt gerecycled, 50% direct

Een belangrijke doelstelling, maar we horen nog wel eens van klanten dat deze duurzame producten duurder zijn dan de ‘traditionele’ producten. De vraag die we ons moeten stellen is of prijs hier in strijd is met imago of dat verantwoord ondernemen ondergeschikt is aan economisch ondernemen. En welke gevolgen dit heeft voor onze maatschappij?

wordt weggegooid na gebruik en voor de productie van één plastic flesje 1 liter water en 1 liter olie nodig is? Redenen genoeg om daar over na te denken en Dopper in te zetten als promotioneel product. Al was het maar om een ecologische footprint af te geven!

WakaWaka als duurzaam geschenk Voor vandervalk+degroot heeft Compacon een nieuwjaarsgeschenk voor de medewerkers mogen verzorgen. Één van de uitgangspunten was dat dit geschenk maatschappelijk verantwoord moest zijn. Vanuit dat oogpunt heeft Compacon gekozen voor een duurzaam cadeau

met bovendien een sociaal karakter: de WakaWaka Power, een krachtige en compacte oplader en lamp op zonne-energie. WakaWaka betekent helder licht in Swahili en is een Social Enterprise. Wanneer je een WakaWaka koopt, help je zonneenergie toegankelijk te maken voor families in gebieden zonder toegang tot elektriciteit. De onderneming WakaWaka spant zich daarvoor in. Deze gedachte sluit goed aan op de MVO doelstellingen van vandervalk+degroot.

Wij zijn oprecht overtuigd dat de inzet van duurzame producten een belangrijke toegevoegde waarde levert op de positieve merkbeleving die u wil bereiken. Daag ons uit om óók voor uw merk duurzame oplossingen te bedenken! Ton Löbker


editie voorjaar 2017 | pagina 2

VERRASSEND & MILIEUBEWUST Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van producten die wij nieuw, verrassend én milieubewust vinden. Daarmee laten we je nog eens zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzame promotionele artikelen.

WEAR GREEN! Biologisch afbreekbare poncho, bedrukt met biologisch afbreekbare inkt. Alleen gebruiken in een goede bui.

Wil je weten wat Compacon voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel ons dan, want we denken ook voor jou graag out of the box om het verschil te kunnen maken. Tenslotte gaat het om het teweeg brengen van actie, verrassing en aandacht!

DUURZAAM BAKKIE! Milieuvriendelijke mok gemaakt van R-PET en is uitermate geschikt voor warme dranken. Koekje erbij?

HOME MADE BEER Speciaal voor de echte bierliefhebbers; een jute zakje gevuld met hop om zelf bier te brouwen. Proost!

SUSTAINABLE CORK Kies eens voor een lanyard gemaakt van kurk en draag daardoor bij aan een betere leefomgeving. Kurk is 100% natuurlijk, milieuvriendelijk en recyclebaar.

NATUURLIJK HIP! Duurzame en hippe portfolio gemaakt van jute en canvas.

GEZONDE SNACK!

RECYCLED WOOD

Een blokzakje gevuld met bananenchips of groentechips. Lekker gezond tussendoortje!

Tablet en laptophoes volledig gemaakt van hout en daardoor zeer duurzaam!

DE TREND VAN DIT MOMENT! Opvouwbare tassen gemaakt van 100% R-PET, sinds de nieuwe regelgeving erg populair en erg leuk als give-away.

REBORN Tassenlijn gemaakt van duurzame materialen. Elke tas is voorzien van een unieke zipperpuller in de vorm van een waterfles.

COMPACON BV | BIJDORP WEST 39 | 2992 LC BARENDRECHT | T +31 (0)180 691 491 | INFO@COMPACON.NL | WWW.COMPACON.NL

COMPACON_BBC_2017_nr1