Page 19

Avispapir i lange baner fra SCA. Hver Mafivogn medtager 60 tons.

CIGARETPAPIR TIL FJERNØST SCA direktøren oplyser i den forbindelse at koncernen i stigende grad vil benytte sig af muligheden for banetransporter. På ugebasis sender Kiel Havn fem containertog fra den Slesvig Holtenske hovedstad til Verona i Italien samt såkaldte shuttletog lastet med container til Hamborg Havn. SCA ønsker trafikken væsentligt udbygget med mindst 10 procent. Lastning af togene foregår direkte ved terminalens specialbyggede ramper i Østhavnen SCA direktør Magnus Svensson får opbakning af Iggesunds logistikdirektør Christina Törnquist.

Til Maritime Danmark fortæller hun, at netop Kiel Havns shuttletog til Hamborg har været et interessant segment for beslutningerne. Sammen med SCA pakkes der på ugebasis mindst 500 40 fods container med de svenske koncerners produkter - ikke kun til det europæiske marked, men i høj grad til Fjernøsten som Hong Kong og Shanghaj – det sker via containerskibs forbindelser i Hamborg Havn. Det er produkter som cigaretpapir, der i håndtering kræver størst mulig opmærksomhed for ikke at blive beskadiget. Efter at det europæiske marked er gået kraftigt tilbage på cigaretforbruget, er det steget ”voldsomt” i Fjernøsten, oplyser Christina Törnquist.

Kiel Terminalen forsynes med de forædlede svenske træprodukter af SCAs egen ro/ro flåde bestående af tre skibe på mere end 20.000 brt., længden er på 170 meter og bredden knap 25 meter. Skibene Obbola, Ortviken og Östrand skyder en servicefart på 15-16 knob. To gange om ugen anløber fartøjerne Kiel. Derudover går skibene i fast fart til bl.a. UK via Kieler Kanalen. På returrejsen til Sverige transporterer SCA skibene gammelt papir, forskellige former for recycling materiale, nye biler, stål og forskellige former for stykgods. Denne reloading af ro/ro skibene har skabt helt nye forretningsområder i Port of Kiel.

LÆS DAGLIGE NYHEDER PÅ WWW.MARITIMEDANMARK.DK SIDE 19 /

Maritime danmark 1 2017  

Ærøfærgerne i dilemma: Efter indførelse af de nye billetpriser er danskerne nærmest stormet til Ærø. Det er ikke sikkert at rederiet kan kla...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you