Page 19

med 75 store vindmøller på hvert af de fem knudepunkter. Beregninger viser, at 75 store vindmøller med en kapacitet på 12 MW hver, f.eks. kan producere 2.500 tons ammoniak i døgnet. Det er nok til at tanke 65 skibe. Det er også muligt at producere en kombination af f.eks. brint og ammoniak, afhængig af efterspørgslen. ENERGY PROVIDING VESSELS Det er ikke tanken at skibene skal anløbe knudepunkterne, men tankes op af autonome bunkerfartøjer, Energy Providing Vessels (EPV), der overfører brændstoffet til skibene mens de sejler med en nedsat fart på seks knob. EPV’erne har en rækkevidde på mellem 50 -100 sømil, og kan dermed nå at tanke flere skibe på hver sejlads. De drives af det brændstof de selv medbringer. Bunkringen vil typisk vare to timer og starter ved, at en drone fører en line fra bunkerfartøjet over til det skib der skal tankes. Derefter trækkes bunkerslangen over på skibet og bunkringen kan begynde. Brændstoffet vil typisk række til 5 dages sejlads.

KAN SKALLERES OP Viser konceptet sig brugbart, kan det skalleres op til globalt plan, langs de store internationale skibsruter. Projektet forudsætter ikke teknologi som ikke allerede findes, og kan derfor umiddelbart sættes i gang.

Knudepunkterne udlægges med en afstand på maks. 500 - 600 sømil, hvilket betyder, at tankkapaciteten på de skibe der skal tankes op, ikke behøver at være særlig stor - hvilket levner mere plads til gods.

Zeeds projektet er i løbet af året fremlagt i forskellige fora, og det kommer til København i midten af september, hvor det vil indgå i startup eventet TechBBQ, der finder sted den 18. - 19. september i Øksnehallen.

MARSTAL NAVIGATIONSSKOLE

-

17. september

Ship Security Officer

7. oktober

Ice Navigation

21. oktober

Heavy Lift

28. oktober

ECDIS

SØGER FLERE PARTNERE Projektet er åbent for nye partnere, gerne med viden om ammoniak og brint som brændstof, men gruppen hører gerne fra alle der er interesseret i at deltage. - Det behøver ikke kun at være store virksomheder, små virksomheder med smarte nye løsninger der kan anvendes i projektet, er også meget velkomne, siger Cato Espero.

KURSER FOR FAGPROFESSIONELLE

Opfylder IMO Model Course 3.19 samt krav i ISPS og STCW V1/5.

Isklassificering, iskort, sejlads under arktiske forhold, m.v.

Belastning på løfteudstyr, tanktop, mellemdæk og luger, styrkeberegning, tandemløft, genopfriskning stabilitetsberegninger m.v.

IMO 1.27, TRANSAS Navi-Sailor 4000, generic + equipment specific.

4. november Advanced course for olietankskibe og kemikalietankskibe Opfylder STCW 2010 Reg. V/1-1 3 og STCW 2010 Reg. V/1-1 5 for hhv. olie og kemikalietankskibe.

WWW.MARNAV.DK

TLF. +45 6253 1075

KURSUS@MARNAV.DK

LÆS DAGLIGE NYHEDER PÅ WWW.MARITIMEDANMARK.DK SIDE 19 /

Profile for Media Group Maritime Denmark

Maritime Danmark 9-2019  

Ellen - en ren fornøjelse: Dannebrog vajede fra alle flagstænger i Søby, og der var gratis kaffe og kage til de rejsende om bord, da Ærøfærg...

Maritime Danmark 9-2019  

Ellen - en ren fornøjelse: Dannebrog vajede fra alle flagstænger i Søby, og der var gratis kaffe og kage til de rejsende om bord, da Ærøfærg...