Page 24

ESVAGT LEVERER NY SOV TIL MHI VESTAS Esvagt udbygger nu sin position som markedsleder på SOV-vindmarkedet. Det sker med nybygningen Esvagt Albert Betz, der skal servicere den nyopførte 269 MW havmøllepark Deutsche Bucht - i den sydlige del af Nordsøen - for MHI Vestas de næste 15 år.

/ SIDE 24

- Vi har i designet af skibet både udnyttet Esvagts store kendskab til SOV’er og erfaringer fra arbejdet i havmølleparker. Vi har optimeret designet, så skibet er tilpasset og indrettet specifikt til de opgaver, der venter, siger Gerner Eskelund, Project Director, Newbuilding and Projects i Esvagt.

Esvagt Albert Betz er et Havyard 831-design i stil med Esvagt Mercator, som aktuelt servicerer Nobelwind og Belwind 1 for MHI Vestas. Det nye skib skiller sig dog ud med en stribe detaljer og funktioner bygget specielt med henblik på serviceringen af parken i Deutsche Bucht.

LÆS DAGLIGE NYHEDER PÅ WWW.MARITIMEDANMARK.DK

- Den nye SOV er et godt eksempel på den fleksibilitet, der er i SOV-designet, siger Gerner Eskelund. - Hvor adgangen til havvindmøllerne fra Esvagt Mercator udelukkende sker via Esvagts egne STB 7 og STB 12 design (Safe Transfer Boats), har vi på Esvagt Albert Betz installeret et fastmonteret walk-to-work-gangvejssystem. Det kræver, at man skal kunne holde positionen helt tæt på havvindmøllerne, og derfor er skibet udstyret med forøget kapacitet på thrustere og generatorer, siger Gerner Eskelund.

Profile for Media Group Maritime Denmark

Maritime Danmark 10-2019  

Dansk skibsfart har aldrig været stærkere: Dansk skibsfart har aldrig været større og stærkere end vi er nu - og der er udsigt til at det bl...

Maritime Danmark 10-2019  

Dansk skibsfart har aldrig været stærkere: Dansk skibsfart har aldrig været større og stærkere end vi er nu - og der er udsigt til at det bl...