Issuu on Google+

FLERE FORBRUGERE SKAL VÆLGE Nu åbner ansøgningsrunden for de to ordninger ”Afsætningsfremme” og ”Produktions- og afsætningsplaner”, hvor der samlet set er afsat 22,4 mio. kroner til at styrke dansk fiskeri og promovere dansk fisk for forbrugere i Danmark og på eksportmarkeder.

22

F I S K E R B L A D E T / 12· 2 0 1 6

De to tilskudsordninger er en del af det danske Hav- og fiskeriudviklingsprogram 2014 - 2017 hvor der i alt er afsat 2,3 mia. kroner til at sikre, at dansk fiskeri udnytter havets ressourcer på bæredygtig vis og samtidig bidrager til vækst og beskæftigelse. Her er Danmark allerede langt fremme, men potentialet for vækst er endnu større – både i Danmark og i store eksportmarkeder som Tyskland, hvor forbruget af fisk ligger langt under gennemsnittet i EU.

- Dansk fisk er af meget høj kvalitet, og vi har alle forudsætninger for at fremme salget både på det danske marke og internationalt. De ordninger, der åbner i dag, skal netop give erhvervet mulighed for at iværksætte kampagner og eksportrettede fremstød, så endnu flere forbrugere lægger dansk fisk i indkøbskurven, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

Flere artikler i E-magasinet www.maritimedanmark.dk


Fiskerbladet 12 2016