Page 2

FISKERBLADET 12-2016 12

TOPHISTORIE

Det var en stor dag i Fiskeriselskabet Pondus ApS’ historie, da rederiets første nybygning nogensinde blev navngivet langs kaj i hjemhavnen Hanstholm. Der var også et strejf af historiens vingesus over, at det blev Hanstholms tidligere borgmester Åse Stampe Jensen, der havde fået rollen som navnemoder til nybygningen.

16

4

FORTSATTE KVOTEBESKÆRINGER VIL TRUE FISKERNE I BAGENKOP

10

HIP HIP HURRA Det er ikke god tone at fejre sig selv. Men det vælger vi at se stort på, for vi synes der er god grund til at fejre, at FiskerBladet i denne måned runder 60 år. Det sker uhyre sjældent at fagblade lever så længe, og da slet ikke, når de som FiskerBladet har deres udspring i en branche under konstant pres.

NORSKE FISKERE SØGER TIL DANMARK FOR REPARATION Storhedstiden i norsk olie-og gasindustri er et overstået kapitel. Den eksplosive udvikling gennem mere end en menneskealder i efterforskningen offshore og udnyttelse af ”Det sorte guld”, støvsugede alt hvad der var af maskinarbejdere, svejsere, skibsbyggere, elektrikere, tømrer, malere, ingeniører med flere langs med kysten fra Hammerfest i nord til Oslofjorden i syd. Resultatet her mange år efter taler sit eget tydelige sprog. De mindre norske værfter med bedding kapacitet er bukket under. Mangel på kvalificeret arbejdskraft er den direkte årsag.

Om tre til fem år er der intet erhvervsfiskeri tilbage i Bagenkop på Langeland. Så alvorlig betegner medlem af kommunalbestyrelsen i Langeland Kommune, den 46-årige fiskeskipper og redder Ulrik Kølle Hansen fremtiden for erhvervsfiskerne i Bagenkop. I dag er der seks trawlere og seks garnbåde hjemmehørende på Langelands sydligste spids. Dertil skal lægges et utal af fritidsfiskere, som med deres små joller og mindre fiskebåde vil være det, der til sin tid er tilbage.

8

PONDUS LEVERET TIL HANSTHOLM

RUTH SÆTTER REKORDER I LANDING AF FISK Danmarks Største fiskeskib, Ruth, med hjemhavn i Hirtshals, har over de seneste måneder sat indtil flere rekorder i landinger af fisk af forskellige arter. Det har, udover at give en rekord i landing, også skæppet godt i kassen hos rederiet, der alene på de to seneste laster er blevet honoreret med i nabolaget af 35-40 millioner kroner.

19

MAN MÅ SETTE I GANG ET UTTYNNINGSFISKE Hvis en fiskebestand lider sult, fordi det ikke er nok mat til alle, så er redusering av fangstinnsatsen det værste man kan gjøre. Tvert imot skal man fiske mere for å tynne ut bestanden, slik at det blir mere mat til de enkelte fiske, derved vil individuell vekst øke noe som gir mere avkastning.

Fiskerbladet 12 2016  

Hip Hip Hurra: Det er ikke god tone at fejre sig selv. Men det vælger vi at se stort på, for vi synes der er god grund til at fejre, at Fisk...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you