Page 13

Dansk Fartøjsforsikring har forsikret fiskefartøjer i 125 år, og er et forsikringsselskab, der er ejet af fiskerne. Vi tilbyder: • Kaskoforsikring uden aldersfradrag ved skade • P&I samt passageransvarsforsikring • Arbejdsskadeforsikring til konkurrencedygtige præmier • Vi tilbyder også forsikring til lyst- og erhvervsfartøjer • Privatforsikring bl.a. indbo-, hus- og autoforsikring Få et uforpligtende tilbud – udfyld enten en tilbudsformular på vores hjemmeside www.dfff.dk eller kontakt en af vores medarbejdere på telefon: Jan Vest Jensen 21 78 31 45 (Nordjylland) Harry Back 20 22 97 33 (Øvrige Jylland) Michael Espersen 40 12 92 63 (Sjælland og øerne) Jesper Møller-Hansen 40 44 54 26 (Bornholm)

DANSK FARTØJSFORSIKRING A/S Vi ønsker at være kendt for: • den hurtige erstatningsudbetaling • den effektive skadesbehandling • den personlige betjening Dansk Fartøjsforsikring • Havnegade 15 • 9400 Nørresundby • Tlf. 96 31 85 85

- Det at vi nu har valgt at bygge et nyt skib, er sket ud fra nogle betragtninger om, at det teknisk vil være fornuftigt. Det er bestemt ikke, fordi vilkårene i fiskeriet generelt er ændret til noget bedre. Tværtimod, men på en eller anden måde, håber vi, at det bliver til gavn for os, siger Leif Sand. ENERGIFORBEDRING Baggrunden for at bestille et helt nyt skib er bl.a. at reducere omkostninger til reparation af et aldrende skib, ligesom energiforbruget har haft en stor betydning.

- Alene energi-optimeringsdelen om bord i et skib vil formentlig betyde, at det nye skib vil blive billigere at drive end vor nuværende Pondus. Jeg har da også en klar fornemmelse af, at det nye skib også bliver mere effektivt end det gamle, og at vi måske derfor kan komme til at mangle fiskerettigheder simpelthen, fordi vi får fanget de kvoter, vi har hurtigere og mere effektivt med et nyt skib. Hvis det bliver tilfældet, ja så må vi overveje, om vi kan betale os fra at øge vore kvoter, eller hvordan det skal ske. Som det er i dag er de arter, som vi fanger – torsk og sej – så kostbare at købe kvoter til, at det er udenfor økonomisk sund fornuft, fortæller Peter Sand.

Glædelig Jul & Godt Nytår... SKAGEN 57° 43’ 17” N 10° 35’ 54” E

HANSTHOLM 57° 7’ 24” N 8° 37’ 22” E

Tak til kunder og leverandører for et godt samarbejde i 2016 ffskagen.dk

er spændende at være med og jeg tror, at det på lang sigt bliver fornuftigt at investere i et helt nyt skib frem for at blive ved med at poste penge i det nuværende skib, der også har navnet Pondus, siger Leif Sand.

Pondus, der har overtaget det gamle havnenummer HM 228, er en trawler, som udeluk-

Læs de daglige nyheder på www.maritimedanmark.dk

F I S K E R B L A D E T / 12· 2 0 1 6

13

Fiskerbladet 12 2016  

Hip Hip Hurra: Det er ikke god tone at fejre sig selv. Men det vælger vi at se stort på, for vi synes der er god grund til at fejre, at Fisk...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you