Page 1

755

hours

Processed in report

a

Marith Kampinga | Cibap| interactive graphic design | feb. 2018- jul. 2018 | Standout Reclame


Marith Kampinga Interaction Graphic Design Cibap fase 2 Standout Reclame Ommen Februari - juli


1

expert

Inhoud The

in anything was once A

beginner


INHOUD Inleiding StandOut - Het bedrijf - Diensten - Werknemers Mijn werk - Webdesign - Grafisch design - Online Marketing Leerdoelen - Mijn leerdoelen - Reflectie op mijn leerdoelen Conclusie


INLEIDING Mijn naam is Marith Kampinga, ik ben 18 jaar oud. Momenteel zit ik alweer in fase 2 en leer ik voor ‘Interaction Graphic Designer’ op het Cibap. In de tweede periode van fase 2 mocht ik eindelijk ervaren hoe alles precies in de praktijk werkt! Hier keek ik erg naar uit. Van februari tot juli heb ik bij StandOut (online) reclame mijn stage mogen lopen. Bij StandOut Reclame heb ik momenteel 7 collega’s. Jorin en Jeroen zijn de eigenaren, Mathieu en Andrew de developers, Paula en Beppie de tekstschrijvers en Micha de vormgever. Micha is mijn stagebegeleider, via hem krijg ik bijna alle opdrachten en hij begeleidt mij tijdens mijn stageperiode. Ook krijg ik veel kleine opdrachtjes van Paula en Beppie, bijvoorbeeld facebook afbeeldingen of headers. Ik verwachtte dat ik tijdens deze stage veel zou leren en mijn steentje kon bijdragen waar nodig. Ik wil graag mijn kennis verbreden en ervaring op doen in de praktijk. Tijdens deze stage heb ik mij met veel verschillende dingen mogen bezighouden, zoals flyers en posters ontwerpen, maar ook het ontwerpen van websites en facebook afbeeldingen.


WIJ HELPEN JE GRAAG MET (ONLINE) RECLAME, WEBDESIGN EN GRAFISCH ONTWERP. Samen jouw doelen behalen, dat is onze missie. Of dat nu gaat om meer omzet genereren met een nieuwe website, een nieuwe doelgroep bereiken met een mailingcampagne of bestaande klanten op de hoogte brengen van nieuws doormiddel van drukwerk.


HET BEDRIJF StandOut Reclame is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband tussen de marketingjongens Jorin en Jeroen. Deze samenwerking zorgt voor een unieke combinatie van creativiteit en techniek die gecombineerd wordt met een dubbele portie marketing. Hierdoor zien de projecten van StandOut er professioneel uit, werken ze altijd goed en ligt de focus voor elk project op het doel en de doelgroep.


Het logo van StandOut Reclame is op een creative en erg goede wijze bedacht. Stand out betekent in het nederlands uitblinken, StandOut Reclame wil dat bedrijven in hun sector uitblinken en meer omzet maken. Het icoon naast de naam vormt een aantal streppen, 1 streep steekt er bovenuit en blinkt dus meer uit dan de andere bedrijven. StandOut Reclame is opgericht in 2012. Het bedrijf wordtt ook steeds groter dat kan je aan veel bepaalde dingen zien, zo zijn er al meerdere werknemers in dienst en komen er grotere opdrachten binnen.


DIENSTEN MARKETING ABBONEMENT Meer offerteaanvragen of nieuwe klanten binnenhalen via je website? StandOut Reclame helpt je om de marketing rondom jouw bedrijf structureel te verbeteren.

WEBDESIGN

Een succesvolle website is veel meer dan een online visitekaartje. Een goed webdesign leidt tot klantcontact, het genereren van leads en de verkoop van producten.

GRAFISCH DESIGN

Of je nu nieuwe visitekaartjes, een brochure of een compleet nieuwe huisstijl nodig hebt. Wij zorgen er in samenwerking met jou altijd voor dat het ontwerp naadloos aansluit bij je bedrijf en je doelgroep.


MEDEWERKERS

JORIN VAN VILSTEREN Zolang je deze jongen blijft voorzien van koffie kan hij alles. Jorin is binnenStandOut eindverantwoordelijk voor de techniek en houdt zich ook bezig met projectmanagement, verkoop en administratie. Maar belangrijker nog, Jorin heeft verstand van marketing. Hierdoor verliest hij nooit het doel uit het oog en dat maakt hem ijzersterk.

JEROEN HOGENKAMP Creatief met een marketingtwist! Jeroen is eindverantwoordelijk voor vormgeving en met zijn ervaring in online marketing weet hij, naast het ontwerpen van websites, drukwerk en nog veel meer, hoe je de doelgroep online moet benaderen. Net als Jorin, is Jeroen ook een ster in projectmanagement en verkoop.


PAULA WEITKAMP Paula startte haar werkzaamheden bij StandOut als tekstschrijver, maar inmiddels is ze uitgegroeid tot allround online marketeer. Samen met collega Beppie is ze verantwoordelijk voor de klanten die een online marketingabonnement bij ons hebben afgesloten. Ze gaat zeer kritisch en nauwkeurig te werk om elk project tot een succes te maken. Of het nu gaat om marketing voor een bouwbedrijf of een restaurant, geen uitdaging is haar te ingewikkeld.

MATHIEU RIGAULT Mathieu is verantwoordelijk voor het programmeren van veel van onze online projecten. Hij werkt altijd hard om elke website weer uniek en succesvol te maken en daarbij verliest hij de technische aspecten nooit uit het oog. Gebruiksvriendelijkheid is volgens Mathieu ĂŠĂŠn van de belangrijkste aspecten van een website, want als sitebezoekers niet snel vinden wat ze zoeken, zijn ze ook zo weer weg.


MEDEWERKERS

MICHA VAN DER VLIST Micha is binnen StandOut verantwoordelijk voor de algemene vormgeving. Kortom, alles wat ontworpen moet worden, van website tot flyer en van visitekaartje tot magazine, ligt in de handen van Micha. Hij streeft er altijd naar om de achtergrond en waarden van een bedrijf in een vorm te gieten. Daarnaast is het zijn grote doel om vormgeving in het algemeen naar een hoger plan te trekken.

ANDREW LAUTENBACH Andrew is front-end developer bij StandOut Reclame. Hij is vooral verantwoordelijk voor het bouwen van websites. Zodra de grafisch vormgevers het uiterlijk van de site ontworpen hebben, is het de taak aan Andrew om de website om te zetten in code zodat deze technisch gezien gaat werken. Andrew vindt natuurlijk dat een site er mooi uit moet zien, maar dat de site goed werkt is misschien nog wel belangrijker!


BEPPIE JANSEN Beppie is online marketeer bij StandOut Reclame. Samen met collega Paula is ze verantwoordelijk voor de klanten die een online marketingabonnement bij ons hebben afgesloten. Ze heeft veel ervaring binnen de communicatie- en marketingwereld en vindt juist de combinatie tussen creativiteit en resultaatgerichtheid mooi aan het vak. Binnen ons bedrijf kan ze voor heel veel verschillende bedrijven marketingwerkzaamheden uitvoeren en die diversiteit houdt het uitdagend.

MARITH KAMPINGA Marith Kampinga uit Dedemsvaart is tot Juli 2018 de nieuwe stagiaire binnen ons team. Ze studeert Media Vormgeving aan het Cibap, de vakschool voor verbeelding. Als onze stagiaire werkt ze volop mee aan de lopende vormgevingsklussen. “Dat je zo creatief bezig bent en echt alles zelf vanaf het begin moet bedenken vind ik mooi aan het vak. Ik wil zoveel mogelijk leren: zowel over online vormgeving als over ontwerp voor drukwerk�, vertelt Marith.


WEBDESIGN Voor LoveBugs mocht ik een website ontwerpen. Dit heb ik ontworpen in Sketch, het programma dat ook in mijn leerdoelen stond. Ze hadden al een website met een grote slider, dit wilden ze ook graag terug zien in mijn ontwerp. Ook moest de website responsive worden.


Mobiele homepage

Mobiele Menu

Homepage

Homepage Detail


GRAFISCH DESIGN Voor Uit in Ommen heb ik bijvoorbeeld flyers, posters en hekwerkbanners gemaakt. Dit heb ik gemaakt naar hun stijl, deze zijn de vorige jaren ook ongeveer zo gemaakt. Voor Jouwijs.nl heb ik bijvoorbeeld flyers, spandoek, waardecheque en een ijspas gemaakt.


POSTERS


FLYERS


HEKWERKBANNERS UIT IN OMMEN

GRATIS TOEGANG

Presenteert

OMMER BISSINGH

2018

25 juli

1 augustus

22 augustus

Bökkers

Jackfire

Gerard ekdom

locatie: De markt 18 juli

1 augustus

t st ra ig h e o n stag

25 juli

jack fire

Bökk ers

15 augustus blac k tie squa d

8 augustus Radio nl Drive in show met 4 live artiesten

22 augustus ge ra rd

ek do m

Let op, alle avonden op de markt

Meer informatie: Facebook.com/uitinommen beginnen strak om 21:00 uur! Kom op tijd!!

UIT IN OMMEN

UIT IN OMMEN Presenteert

Koningsdag 27 april 2018

GRATIS Entree

special guest

darkraver

Buurman & Buurman

Presenteert

oranjepop 21 april 2018

TRIBUTE TO

TRIBUTE TO

muse

pearl jam

Meer informatie: Facebook.com/uitinommen

Entree € 10,00


FLYERS

SPANDOEK g eld honin e b r oo et Bijv tthee m un se M

MAAK EEN NIEUWE SMAAK OP

EN WIN

HET HELE ZOMERSEIZOEN 2018

GRATIS JOUW IJS stuur jouw smaak in voor 21 mei 2018 stem op de selectie 22 mei tm 14 juni

Ver


IJSPAS Winnaar Jouw IJs 2018!

POPCORN CARAMEL deze pas geeft Kerwin van de Hoek recht op elke dag één gratis ijsje

WAARDECHEQUE winnaar Jouw IJs 2018!

POPCORN CARAMEL door Kerwin van de Hoek


ONLINE MARKETING StandOut doet ook veel voor online marketing. Voor de online marketing heb ik veel facebook afbeeldingen gemaakt. De afbeeldingen hebben vaak al een bepaalde huisstijl die bij het bedrijf past.


MIJN LEERDOELEN

1 3

Aan het eind van mijn stageperiode kan ik professioneler werken met de Adobe programma’s, dit leer ik omdat ik onder andere ook bezig ben met drukwerk opdrachten, door mijn begeleider weet ik hoe ik bestanden moet opmaken en aanleveren en dit zelf kan toepassen.

Aan het eind van mijn stage weet ik meer over de functies van Adobe programma’s en kan ik daardoor sneller met de programma’s werken. Ik hoop dat ik dit leer door meer ervaring op te doen tijdens mijn stage periode.

2

Aan het eind van mijn stage heb ik meer geleerd in het programma Sketch en daardoor beter in het programma kunnen werken, dit doe ik er in te oefenen, als ik iets niet begrijp dan zoek ik het zelf uit of vraag ik om hulp bij mijn stage begeleider.


Aan het eind van mijn stage heb ik meer geleerd over vormgeving van producten, ik weet beter hoe ik de bestanden netjes opmaak. Dit leer ik door ervaring op te doen tijdens mijn stageperiode.

5

4

Aan het eind van mijn stage wil ik makkelijker om feedback kunnen vragen en minder moeite te hebben met vragen stellen.

Believe you can and you're half there


REFLECTIE

1 3

Ik heb tijdens deze stageperiode veel geleerd van de adobe programma’s. Ik kan al veel sneller in de programma’s werken als voorheen. Mijn volgende leerdoel zal zijn dat ik sneller kan werken doormiddel van sneltoetsen.

Niet behaald/Behaald

Ik heb er al wel wat dingen van geleerd, bijvoorbeeld hoe ik bestanden aanlever, formaat en afloop. Mijn volgend leerdoel zou zijn dat ik dit dan ook echt zelf kan toepassen en dat dit eigenlijk gewoon automatisch gaat.

Niet behaald/Behaald

2

In de loop van de stageperiode heb ik veel met sketch gewerkt. Ik vind dat ik mijn leerdoel wel heb behaalt omdat ik er voorheen nog nooit met Sketch had gewerkt en ik er nu al redelijk in kan werken. Ik heb er zelfs al een hele website in gemaakt!

Niet behaald/Behaald


Tijdens de stage bij StandOut deed ik veel voor verschillende bedrijven en daar leer ik veel van. Over vormgeving heb ik vooral veel geleerd van mijn begeleider, bijvoorbeeld veel tips & trucjes!

5

Niet behaald/Behaald

4

Ik merk dat ik aan het eind van de stage minder moeite heb met het vragen naar feedback of vragen te stellen als ik iets niet begrijp of snap.

Niet behaald/Behaald


CONCLUSIE In dit verslag zijn jullie veel te weten gekomen over StandOut Reclame, de medewerkers, de diensten en mijn gemaakte werk. Ik heb bij StandOut reclame de afgelopen 20 weken een leuke en leerzame stage gehad, veel leuke opdrchten voor verschillende bedrijven. De opdrachten waren daardoor ook vaak afwisselend, de ene dag bezig met een website ontwerpen en de andere dag juist veel met drukwerk vormgeven. Over de programma’s heb ik veel nieuwe dingen geleerd, zoals het instellen van een afloopgebied voor het drukken. Het programma Sketch had ik voorheen nog nooit gebruikt en hier werk ik nu op stage graag in. De nieuwe werkzaamheden die ik geleerd heb kan ik in de toekomst goed gebruiken. Ook werk ik nu veel sneller en dat was een van mijn leerdoelen! Mijn leerdoelen zijn bijna allemaal wel behaald of verbeterd. Ik ben StandOut Reclame erg dankbaar voor leuke en leerzame stage.

Grateful


My first internship


Verslag Marith Kampinga  
Verslag Marith Kampinga  
Advertisement