Page 1

     

BUTLLETÍ MARISTA

 

abril 2011

 

8

Ja estem a la fi del segon trimestre.

Arriben les vacances de setmana santa i

amb aquesta la pasqua. Moments per

proposar-nos reptes, per superar-nos personalment, per renovar-nos per dins i

deixar-nos revitalitzar per l’escalfor dels

raigs del sol.

En aquest enxarxa’t podràs trobar més

d’una proposta per gaudir de la vida amb

intensitat.

Sumari                    

Pàgina 2  Activa’t

Una pluja de propostes per dedicar temps als altres i a tu mateix/a. Pàgina 3  Solidaritat / Connecta’t Testimoni d’un participant als camps d’introducció al voluntaritat. Recursos per estar connectat a la vida a través d’Internet Pàgina 4  I tu, què en penses? Tres textos que et conviden a reflexionar una mica Pàgina 6  Concurs Pasqual Concurs pasqual. Pots guanyar una samarreta!!!  

Maristes Catalunya•Evarist Arnús, 44 • 08014 BCN • Tel. 93 490 81 46 • Fax 93 490 40 67 • enxarxat@maristes.cat •www.maristes.org/pasqua/avellanes


ACTIVA’T Activa’t    

Et proposem tot un seguit d’experiències per a tu i per als altres. Tens un ampli ventall d’oportunitats. si tens alguna inquietud i en vols més informació, truca al 934 908 146 o escriu un correu electrònic a som.pastoral@maristes.cat.  

pasqua avellanes 2011 amb crist, Belivin’ La Pasqua de les Avellanes ja està en marxa! El període d’inscripció està obert fins al dia 9 d’abril. La trobada comença DIJOUS SANT,dia 21 d’abril, abans de les 12.30 h, i acaba el DIUMENGE DE PASQUA, dia 24 d’abril, havent dinat. El lema de la Pasqua d’enguany és Amb Crist, Belivin’. Belivin’ és un joc de paraules que al·ludeix a la paraula anglesa believing, que significa creient, però que al mateix temps tanca tres significats relacionats amb allò que ens ajuda a creure i a viure... Una fórmula màgica (o no) que et permetrà endinsar-te en tu mateix descobrint la teva pròpia essència i vivint plenament allò que dóna sentit a la vida. BE (ser) + LIV (viure) + IN (el meu interior) = BELIVIN’. Aquest lema està en continuïtat amb la Trobada Internacional de Joves Maristes que es farà a l’agost a Madrid. Pots seguir tot el procés descarregar-te els materials de preparació i inscriure’t pots consultar la web de la Pasqua: http://www.maristes.org/pasqua/avellanes.

GRUPS DE JOVES

Si ets i et sents jove i tens ganes de compartir en grup la vida, les il·lusions, els dubtes, la teva fe... t'oferim la possibilitat de ser protagonista d'un grup de creixement amb altres joves com tu. Lloc: depèn del grup. Durada: un dia a la setmana o cada quinze dies. Contactes: coordinador de joves (Justo Blasco) justo_5x5@hotmail.com, assessora (Glòria Mascarell) gloria.mascarell@gmail.com.

2


Estació d’enllaç (barcelona)

Un espai de trobada de joves un divendres al mes. Cada «estació» té una dinàmica diferent (Godspel, teatre, cinema, pregària, risoteràpia...). Més informació per Barcelona a: http://www.delejovebcn.com Propostes per al tercer trimestre: 20 de maig: És Pasqua – Ell és viu! Eucaristia Gospel (Parròquia de St. Jaume a les 22h)

Missa jove

Et proposem un espai de celebració de l’eucaristia per trobarse amb altres joves, per asserenar el cor, per compartir la Vida, la Paraula, el pa i el vi. Com a eix, la vivència de la Pasqua de les Avellanes. Un espai d’aturada, d’espiritualitat, de música, de pregària, de testimonis... Un diumenge al mes a partir de les 19.00 al Casal Marista (Vallespir, 162, Barcelona – Metro Plaça del Centre L3). Calendari: 7 de novembre, 19 de desembre, 30 de gener, 27 de febrer, 27 de març, 10 d’abril, 29 de maig i 19 de juny. Pren nota a la teva agenda de les properes: 10 d’abril, 29 de maig i 19 de juny Més informació a: http://www.maristes.org/pasqua/avellanes

Solidaritat

Et convidem a què facis una ullada al següent blog: No hi ha pressa... o un moment d’aturar-se i escriure. En Joan (Nitu, pels amics) és animadors d’Ajmacor Valldemia (Mataró). Aquest any ha pres una decisió: continuar amb els estius de voluntariat, però una mica més especial. Passa dels estius “a casa nostra” al voluntariat al Sud. A través del seu blog, podeu anar seguint les seves impressions i reflexions en aquest camí de preparació fins que arribi l’estiu. De bon grat, a tots nosaltres, també ens desvetllarà interrogants!

3


Ja ho has vist? Vida per un «tube»!  Pasqua de Les Avellanes 2011  Be Happy  The monk and the fish  Polseres Vermelles

II TtUu ,Q qUuÈè EeNn PpeEnNsSeEs?S

El Silenci El Mestre solia dir que solament el Silenci duia a la transformació. Però ningú no aconseguia mai que el definís. Sempre que algú ho intentava, somreia i es posava l'índex als llavis closos. Això deixava més perplexos els deixebles. Però un dia va fer un pas endavant quan algú li preguntà: "¿I de quina manera es pot arribar a aquest silenci del qual parleu?" "Onsevulla us trobeu, mireu-ho tot, encara que us sembli que no hi ha res a veure; i escolteu, encara que tot estigui aparentment silenciós. (A.de Mello, Moments de saviesa)

     

4


EL BILLETE Pablo, con el rostro abatido de pensar, se reúne con su amiga Laura en un bar a tomar un café. Deprimido, descargó en ella sus angustias.. y que el trabajo, que el dinero, que la relación con su pareja, que su vocación!... Todo parecía estar mal en su vida. Laura introdujo la mano en su bolso, sacó un billete de 50€ y le dijo: ¿Quieres este billete? Pablo, un poco confundido al principio, le contestó: Claro, Laura... son 50€, ¿quién no los querría? Entonces Laura tomó el billete en uno de sus puños y lo arrugó hasta hacerlo una pequeña bola. Mostrando la estrujada pelotita a Pablo, volvió a preguntarle: Y ahora, ¿lo quieres también? Laura, no sé qué pretendes con esto, pero siguen siendo 50€. Claro que lo cogeré si me lo das. Laura desdobló el arrugado billete, lo tiró al suelo y lo restregó con el pie, levantándolo luego sucio y marcado: ¿Lo sigues queriendo? Mira, Laura, sigo sin entender a dónde vas, pero es un billete de 50€, y mientras no lo rompas, conserva su valor... Pablo, debes saber que aunque a veces algo no salga como quieres, aunque la vida te arrugue o pisotee, sigues siendo tan valioso como siempre lo has sido... Lo que debes preguntarte es cuánto vales en realidad y no lo golpeado que puedas estar en un momento determinado. Pablo se quedó mirando a Laura sin atinar con palabra alguna, mientras el impacto del mensaje penetraba profundamente en su cerebro. Laura puso el arrugado billete a su lado en la mesa y con una sonrisa cómplice agregó: Toma, guárdalo, para que te acuerdes de esto cuando te sientas mal... pero me debes un billete nuevo de 50€ para poderlo usar con el próximo amigo que lo necesite. Le dio un beso en la mejilla y se alejó hacia la puerta. Pablo volvió a mirar el billete, sonrió, lo guardó y con una renovada energía llamó al camarero para pagar la cuenta...          

5


El teu tresor (Lluís Cartes) Treu del pou aquesta fressa,  buida l'esperit de tanta pols.  Sigues tu, no ho deixis perdre,  mira, olora, i viu la vida a fons.    Sega arran la no ginesta  trenca amb tot allò que tant confon.  Si ets pacient i més honesta,  ja veuràs que et menjaràs el món.    Trobaràs deserts, penya‐segats, forats i  rius.  Sentiràs la veu dins teu que alguna terra et  diu:    Que no podràs mai despertar  d'aquest bon son que acabes d'inventar,  i no sabràs pas com tornar  del teu tresor tan clar...    Tot curtint la senzillesa 

vestiràs amb poc tenint de tot.  Somiant i amb la tendresa  aconseguiràs saber‐ho tot.     Surt al sol sense roba,  deixa que t'escalfi tot el dors.  Pren i aprèn, la terra et dóna  tot allò que tant demana el cos.    Trobaràs deserts, penya‐segats, forats i  rius, sentiràs la veu dins teu que alguna  terra et diu:    Que no podràs mai despertar  d'aquell bon son que acabes d'inventar,  i no sabràs pas com tornar  del teu tresor tan clar...    Que la vida res et diu  si no ets tu qui somriu.  Mira el curs del teu riu.

              Concurs Pasqual

Belivin’ és el lema de la Trobada Internacional de Joves maristes. Amb quines quatre paraules es pot descompondre? Envia la resposta amb les teves dades (nom, cognoms i escola marista) a: som.pastoral@maristes.cat. Si ets dels cinc primers, rebràs una samarreta de la Pasqua de les Avellanes. No oblidis d’indicar la teva talla.

6

en-xarxa't 8 abril 2011  
en-xarxa't 8 abril 2011  

en-xarxa't 8 abril 2011