Page 1

PORTFOLIO Mariska Palsgraaf


Introductie Mariska Palsgraaf Ontwerpen is voor mij een niet alleen een vorm van kunst maar ook een manier om via vorm een verhaal, doel of concept te verbeelden. Voor mij als ontwerper is de gebruiker een zeer belangrijk uitgangspunt. Als ontwerper heb ik de kans om invloed op de gebruiker en de omgeving uit te oefenen. Mijn werk heeft niet alleen invloed op de ervaring van de gebruiker maar ook op de directe omgeving. Hoe een ontwerp in contrast staat of juist opgaat in de omgeving, en of het ontwerp duidelijk het verhaal vertelt dat ik als ontwerper voor ogen heb, is van net zo groot belang. Dit alles in combinatie met de wensen van de klant maken elk ontwerp en elke opdracht een uitdaging. Deze uitdaging en de passie voor het ontwerpen zijn waarom ik deze studierichting koos. Dit reflecteert in mijn gedrevenheid voor het vak en het ontwerpen.


Vaardigheden Sketchup Rhino Vectorworks Adobe Schetsen Modelling Lasercutter 3D Printen Houtbewerking Fotografie

Taal Nederlands Engels Duits


Projecten Linking

Blz 8 - 11

Riviercruiser

Blz 12 - 15

Biokruk

Blz 16 - 19

Erasmus

Blz 20 - 25

Neighborhood chair

Blz 26 - 29

Museumpark

Blz 30 - 33


Linking Linking, 2014

Vertrouwen Ik ben omringd met mensen op wie ik kan bouwen. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat willen ze me overal mee naar toe sjouwen. Totdat het niet meer gaat Samen drinken we een kopje thee. Ik eet mijn koekjes op en wil buiten spelen. Mama ga je mee?


Riviercruiser Riviercruiser, 2014

Dit ontwerp is een kamer op een schip van de firma Scylla. Scylla is een bedrijf dat schepen bouwt voor rivier cruises. Deze cruises varen over alle binnenlandse rivieren door heel Europa. Het ontwerp is gebaseerd op verschillende bloed cellen, DNA en hoe deze zich individueel of in groepen groeperen. De vormen en functies in het ontwerp zijn allemaal te refereren aan deze vormentaal en ook op deze basis ontworpen. Door het combineren van het micro-organisme van de mens met het uitzicht vanuit de boot, worden zowel de kamer als het water en de rivieroever samengebracht. Dit wordt gedaan door kleuren en materialen refererend aan de rivier en de rivieroever naar binnen te brengen en samen te brengen in 1 kamer. Om zo de verlenging van buiten te maken en het uitzicht onderdeel te maken van de kamer.


Biokruk Biokruk, 2015

Biobased is vandaag de dag een veelbesproken onderwerp. Zo ben ik van mening dat iets wat gebruikt is een hele andere functie kan krijgen voor het echt niet meer te hergebruiken is, zo ook de biokruk. De biobased kruk is een kruk die gemaakt is van oude houten (vloer) draagbalken. De stukken draagbalk zitten met houten nagels aan elkaar vast geslagen, zonder enige vorm van niet biobased toegevoegde middelen. Met deze kruk wil ik een statement maken en laten zien dat we van iets ouds wel degelijk iets nieuws kunnen maken. Hiervoor heb ik de kruk voor de helft geschuurd zodat zichtbaar werd hoe mooi iets ouds/nieuws is en kan zijn.


Cancer Care Centre Ccc, 2016

Dit ontwerp is een oncologie centrum op het dak van het Erasmus ziekenhuis. Het CCC is een plek waar patienten in een huiselijke omgeving hun chemo behandeling kunnen ondergaan. Bij deze vorm van behandeling heeft de patient de mogelijkheid te bewegen. Het ontwerp is een omarmende vorm met twee verdiepingen. Beneden bevind zich de entree, garderobe, toilet, woonkamer en woonkeuken. Op de eerste verdieping bevinden zich de open ruimte en de privacy woonkamer. Het is een plek waar de patient zich thuis kan voelen, en tegelijkertijd kan werken aan herstel.


New Frontiers New Frontiers, 2016


Museumpark Museumpark, 2016

Het Booijmans had al lang de wens om een depot te bouwen voor alle kunst die niet werd geĂŤxposeerd in het museum. Om deze wens in vervulling te laten gaan werd er een wedstrijd uitgeschreven waar MVRDV de uiteindelijke winnaar van was. Een belangrijke eis voor het ontwerp was dat Booijmans wilde dat het een weerspiegeling van de stad zou worden. De reactie van MVRDV hierop is een ontwerp met een wel erg letterlijke weerspiegeling van de stad, een weerspiegelende bloempot. Mijn ontwerp is een niet alleen een weerspiegeling van de stad Rotterdam maar ook naar zijn omgeving. Rotterdam werd plat gebombardeerd en was een stad aan scherven maar is vervolgens weer opgebouwd. Een stad waar staal en beton niet alleen in de bruggen terug te vinden is, maar in elk stukje stad zijn eigen invloed heeft.


Portofolio Mariska Palsgraaf  

Spatial Design

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you