Page 1

De WinterBaak dinsdag 7 – vrijdag 10 januari 2014

Nieuw deze winter: persoonlijk en professioneel groeien met de WinterBaak!


de WinterBaak De WinterBaak Wil jij in 2014 alles uit jezelf halen en een expert worden op jouw vakgebied?

Schrijf je dan nu in voor de WinterBaak! Voor dit splinternieuwe programma hebben we de vijf populairste trainingen van de Baak in een compact winterjasje gegoten. Het is ons doel om jou te laten groeien, op persoonlijk ĂŠn professioneel gebied!

Warme & Winterse groet, Het team van de WinterBaak

www.debaak.nl/winterbaak


Heb je een vraag over de WinterBaak? Wij gaan graag persoonlijk met je in gesprek, live op ĂŠĂŠn van onze leerlocaties of telefonisch. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs tel. 0343556369 of mail ons op advies@debaak.nl


de WinterBaak De programma’s

Persoonlijke Effectiviteit in het sturen van Verandering

Projectmanagement

Professioneel Adviseren

De Informele Leider

Winning Teams


The human side Persoonlijke groei, groei voor de hele organisatie. Leren bij de Baak is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Want alleen als mensen kunnen groeien, kan een organisatie als geheel groeien. Onvermoede talenten in jezelf ontdekken en nieuwe, verrassende perspectieven zien. Ook dingen afleren en inzicht krijgen in gedrag en reflexen die niet productief zijn. Daarnaast leer je te leren van elkaar en speelt ontleren, - stil staan om verder te gaan- een uitdagende rol. Kortom, de Baak maakt zich sterk voor de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.


Remember why you came and while you're alive Experience the warmth before you grow old Before you grow old Incubus


Programma Dinsdag

Woensdag

9.30 Welkom

8.15 Wake up ‘Body & Mind’

10.00 Programma

9.15 Programma

12.30 Lunch

12.30 Lunch on the Move

14.00 Programma

14.00 Programma (& RR*)

17.00 Break

18.30 Early Dinner

17.30 Programma

19.30 Inspiratieavond Invloed

20.00 Diner

(*RR = RollenspelRollercoaster)


Donderdag

Vrijdag

8.15 Wake up ‘Body & Mind’

..….. Uitslapen ..…..

9.15 Programma

9.15 Programma

12.30 Lunch on the move

12.30 Lunch

14.00 Programma (&RR*)

13.30 Programma

18.00 Break

16.45 Grande Finale

20.00 NetworkDanceNight

17.30 Afsluiting


Leren bij de WinterBaak

De Informele Leider Prototyping

Persoonlijke Effectiviteit In het sturen van verandering Spiral dynamics


‘De training heeft mij een bril gegeven om scherp te kunnen waarnemen binnen teams en het heeft me een interventiekader gegeven zodat ik de juiste interventies kan doen en er ook echt iets gebeurt.’ Deelnemer over

Winning Teams

Goede inspirerende cursus die leidt tot nieuwe inzichten in de manier waarop je adviseert en welke positie je zelf in dit proces bekleedt. Marcel Derksen over

Professioneel Adviseren

Vier dagen course is heftig en tegelijkertijd zo luxe dat je je mag en kan wentelen in inhoud, kennis, ervaring van de trainer en je medecursisten. Helemaal loskomen van je dagelijkse omgeving is heel goed voor het leerproces. Daisy Beijersbergen over Projectmanagement


Network Dance Night & Rollenspel-Rollercoaster Unieke netwerkmogelijkheden. Vier dagen lang optrekken met een zeer diverse groep professionals. Volop gelegenheid voor het maken van waardevolle nieuwe contacten.


Oefenen met acteurs op momenten die jou het best uitkomen. Twee middagen staat een team van acteurs voor je klaar, om uitgebreid één op één te kunnen oefenen.


Schermen in de sneeuw? Leren op verschillende manieren De Baak werkt met verschillende, interactieve werkvormen die elkaar afwisselen. Door deze afwisseling doorlopen we steeds de cyclus van het ervaringsleren: doen, reflecteren, denken, experimenteren en weer doen. Een cyclus van versnellen en van vertragen. Van divergeren en van convergeren. In deze week zijn er ook diverse creatieve en sportieve werkvormen, zoals improvisatie, film, yoga, dance, outdoor/indoor-oefeningen, tai-chi, etc. verwerkt in het programma. Sommige werkvormen zijn verwerkt in jouw specifieke opleiding, andere zijn juist breed georganiseerd en voor iedereen vrij om aan deel te nemen.


In stilte wandelen Het is mogelijk om je ochtenden bij de WinterBaak te starten met een stiltewandeling. Maar waarom? Voor iets meer achtergrond hieronder een fragment uit het interview van Petra Baars met Sacha Kluvers, programmamaker en coach bij de Baak.

“We leven in woelige tijden. Een tijd waar het niet meer gaat om ‘een’ organisatieverandering maar waar ‘veranderen’ continu aan de orde is. Hoe ga je daar mee om?” ‘Onrust’ lijkt tegenwoordig de enige constante. Oude zekerheden zoals werk, hobby, gezin, het land waar je woont, de economie waarin je acteert kunnen steeds gemakkelijker wegvallen. Het enige wat dan overblijft is om je zekerheden uit jezelf te halen. Het gaat over vertrouwen op je eigen innerlijke kracht. Stil zijn is een manier om verbinding te maken met ons potentieel uit het onbewuste. De ervaring en de kracht van zelfvertrouwen. Aanwezig zijn met aandacht Stil zijn levert je naast meer vertrouwen ook een andere zienswijze op. Omdat je meer verbonden bent met jezelf word je sensitiever. Je ziet en vangt meer op van anderen. Je ziet meer kansen.


Langzaam aan ontwikkelt zich een gevoel van gezamenlijkheid en het besef, dat je het niet allemaal alleen moet doen, maar dat je een onderdeel bent van een geheel. De meeste mensen ervaren stil zijn als verrassend, omdat het zo anders is dan de gewoonlijke werkrealiteit. Verassend eenvoudig‌ Alleen al oefenen met stil zijn is genoeg om het effect te voelen. Het is voor de meeste mensen een ontdekking. Wanneer je hier mee kennis wilt maken, start dan ‘s ochtends met een stiltewandeling in het bos van Landgoed de Horst. Meer lezen? Lees het volledige artikel op onze website.


Let us love winter, for it is the spring of genius. Pietro Aretino


De kracht van rust Het is stil. Werken en leren op het Landgoed in alle seizoenen. En dan nu winter‌ door Elke Visser, trainer bij de Baak

Er is minder te doen, te zien en te ruiken. Geen terrasjes, borrels, zwoele zomeravonden.. De bomen ruisen niet, geen bladeren om dat mee te doen. De vogels fluiten lang niet zo hard en vaak, sterker nog, er zijn veel minder vogels, deze trokken al eerder naar warmere oorden. Kleine dieren zie ik bijna helemaal niet meer, zitten warm veilig in hun holletje. Ook mensen trekken zich terug. Binnen, waar het warm is. Knus. Zintuigen op scherp Als er dan nog sneeuw valt is het helemaal kalm. Soms lijkt het alsof alle geluid dan wordt geabsorbeerd door de sneeuw. Het knisperen van sneeuwvlokken onder mijn schoenen is dan nog alles wat ik hoor. Mijn zintuigen staan op scherp. En de warme adem in mijn sjaal herinnert mij eraan dat ik volop leef. Verse sneeuw, verse start Op het Landgoed ga ik juist in deze kou graag naar buiten. Kijk en luister en zoek de stilte op. Mijn collega Sacha begeleidt in deze periode een aantal stiltedagen. De dag, gericht op het ervaren van de diepste klank; stilte. Ik ben trouwe deelnemer.


Op deze stiltedagen geniet ik nog meer van de winterrust en leegte. Door meditatieoefeningen te doen, tekeningen te maken en vooral naar buiten te gaan, de natuur in, maak ik een verse start.

Geduld Leren in de winter is voor mij slow track learning. Waar in de lente en de zomer mijn energie zich al snel richt op groeien en bloeien, doe en daadkracht, ligt mijn focus in de winter op naar binnen keren, ontdekken, koesteren en bewaren. Ik ben benieuwd hoe dat voor jou is tijdens de WinterBaak. Voel je de stille kracht van dit seizoen? Veel (leer)plezier bij de WinterBaak!


Then the traveler in the dark Thanks you for your tiny spark; He could not see which way to go, If you did not twinkle so. Twinkle, twinkle, little star, How I wonder what you are! The Star – Jane Taylor


Chocola‌ mmmm Iemand die effectief informatie wil opnemen heeft een goede energiebron nodig. Vitaliteit stimulerende voeding is belangrijk. De selectie van producten waar onze keuken mee werkt, ondersteunt inzichten uit de voedingsleer. Alles is gericht op de energiebehoefte van mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren. Een tiramisu past wellicht beter bij ‘n gezellig avondje uit, of als ‘s avonds niet meer hoeft in te spannen. Overdag kun je bij de Baak over de hele dag verspreid voldoende groente, fruit, noten, kazen, warme items, healthy snacks en sapjes etc. nuttigen. Goede voeding is een belangrijk element in het optimaal presteren en het is fijn als je er echt van geniet. Smaakvolle gerechten, passend bij de wensen van deze tijd. Om onze ecologische voetstap zo klein mogelijk te houden, verwerken we vooral verse, biologische en Fairtrade streekproducten. Alles wat je proeft is op een verantwoorde manier geproduceerd of opgegroeid. Heb je vragen of opmerkingen over ons concept, aarzel dan niet om ons hospitalityteam te benaderen.


WINTER TIRAMISU voor een gezellig(e) grote groep! 6 eidooiers 250 gr. Suiker 500 g mascarpone 500 gram lange vingers 1 eetlepel kaneel 100 gr. walnoten 100 gr. amandelen 100 gr gedroogde perziken (fijn gesneden) 100 gr tamme kastanjes (fijn gesneden) 2 eetlepels cacao Voor de lange vingers in te drenken: 300 ml sterke gezoete koffie

Bereidingswijze 1. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de mascarpone toe zodat een soepele room ontstaat. 2. Meng de mascarpone met het opgeslagen eiwit samen met de kaneel. 3. Meng dan ook de noten, perziken en kastanjes er door heen. 4. Doop de lange vingers in de koffie (niet te lang) en leg ze op een schaal. 5. Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag biscuits. Leg er vervolgens weer een laag in koffie gedrenkte biscuits op en daarna nog een laag mascarponeroom. 6. Strooi er cacao overheen en zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven

Ronald van den Berg Chefkok Landgoed de Horst, Driebergen


Voor meer informatie en aanmelden

www.debaak.nl/winterbaak Of neem contact op met Carola Wind Coรถrdinator van de WinterBaak

winterbaak@debaak.nl tel. 0343 556 259

De WinterBaak Magazine  
De WinterBaak Magazine  
Advertisement