__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

21u00

It It Anita Ruby Grace Bun Winnaar RRR2021 18u15

19u30 17u00

Sylvie Kreusch

ENTREPOT BRUGGE - 1-MEI FESTIVAL - WWW.REDROCKRALLY.BE


n o p e ! ' e n i K k c RRRo

Rock-’n-roll verzekerd. www.pv.be


27e editie Red Rock Rally Op 1 mei 2021 organiseren we -voor de 27e maal- ons 1 mei-festival. Dit jaar niet in 'ons' Astridpark maar in uw kot! Omdat de kans heel klein is dat er op 1 mei al grote versoepelingen komen, maken we er een LiveStream-editie van. Thuis, in je kot, tuin ... -isterierwifi?- brengen we het festival op je scherm.

Plan A, B of C?

Corona strooide in 2020 redelijk wat roet in festivalland, ook bij ons. Einde maart 2020 namen we de enige logische beslissing om ons festival te annuleren. In samenwerking met Villa Bota maakten we nog snel een drie uur durend radioprogramma en hielden we een online Red Rock Rally. De 26e winnaar werd Future Messiah (Leopoldsburg), DK (Brussel) won de Cactus-award en Speechdrops (Brugge) won de pRRRijs van het (online) publiek. Dat 2021 een overgangsjaar zou worden was ook snel duidelijk. Plan A (een normale RRR in ons park) werd in december al aan de kant geschoven. Plan B -met de B van Bubbels- werd uitgewerkt. Een corona-proof-bubbel-festival met beperkt programma en beperkt publiek in Het Entrepot lag klaar. Einde februari moeten we terug schakelen ... corona en z'n varianten spelen ons parten en dus gaan we voor Plan C. De optredens gaan door zonder live publiek en brengen we via livestream naar je huiskamer. 2020 was een kl*te jaar, 2021 een overgangsjaar en 2022 een feestjaar? Laat ons 1 mei een sprankel hoop op je scherm toveren én samen met 4 fijne bands het gezellig maken, net zoals op ons echte festival. Zet je in het gras (of op den tapis plein) met een frisse Maes of ander lekkers in de hand. En geniet samen met je bubbel van de 27e Red Rock Rally!!!! Live2020 en je mentale gezondheid zullen er wel bij varen!


EIDING DIE ONTDEK DE OPL WEST.BE BIJ JE PAST OP HO

www.conxion.be


LivestRRReam ten voordele van LIVE2020!

In samenwerking met Villa Bota én Artists Unlimited zal het volledige festival gestreamd worden. Een ticket kost 6,25 euro en de opbrengsten gaan volledig naar het steunfonds LIVE2020. Steun én geniet live mee van de optredens in je huiskamer, kot ... of eender waar je internet hebt. Koop nu je ticket via www.artistsunlimited.online.

Praktisch:

Koop je ticket(s) online en betaal met Bancontact, iDeal, PayPal of creditcard. Vooraf al even proberen? Op www.artistsunlimited.online staat een test-pagina. Livestream opstarten op 1 mei vanaf 16u30 1) Surf naar www.artistsunlimited.online 2) Klik op de Watch-knop bij het event Red Rock Rally 3) Geef je e-mail en ticketnummer in • gebruik de e-mail dat je gebruikte bij aankoop van je ticket • het ticketnummmer staat rechtsboven op je ticket 4) Klik op ‘Let me in!’ of druk op enter. Op welke toestellen kan ik kijken? Een smartphone, tablet, laptop of PC met Android, Windows, iOS, iPadOS, macOS. Kijken doe je via je browser: Chrome, Edge, Safari of Firefox. Het AU!-streamingplatform is niet compatibel met Chromecast, wie op TV wil kijken verbindt z'n PC of laptop aan de TV met een HDMI kabel. Nog vragen? Check de FAQ op www.artistsunlimited.online Tijdens de livestream is er support aanwezig via chat of via support@artistsunlimited.online


www.brederographics.com

ero.indd 1

van 1 tot 1.000.000 exemplaren van klein tot XXXL formaat van papier tot pvc

11/03/2019 11:17

HÉT MIDDEL DAT IEDEREEN GEZONDER MAAKT. Schrijf gelijkheid voor op gelijkmaaktgezond.be


Artists Unlimited is een collectief van muziekliefhebbers en muzikanten dat denkt in oplossingen. AU! is een platform waar artiesten hun eigen livestream concert met ticketverkoop kunnen opzetten. De streams zijn een extra bron van inkomsten voor de artiest en het hele publiek zit op de eerste rij. LIVE2020 zamelt geld in om perspectief te bieden aan de Belgische livemuzieksector. Aan door de crisis getroffen collega’s die het financieel moeilijk hebben, en aan de sector zélf door relance-initiatieven te ondersteunen. Opdat livemuziek opnieuw in de beste, en veilige, omstandigheden kan terugkeren naar de kleine en grote podia. Villa Bota zet een groep enthousiaste vrijwilligers achter de camera's van de livestream. Villa Bota is het Brugs medialab voor en door mediamakers en hun publiek. Villa Bota is een werk- en experimenteerplek in het hartje van Brugge waar men aan de slag gaat met radio, video en vele andere mediavormen. De radiostudio, redactieruimte, opnamestudio, het videolab en de bar worden dagelijks ingepalmd door creatief en jong talent.


Profiteer mee van de kracht van ‘samen’

Al meer dan 107.000 gezinnen kozen voor een groepsaankoop via samensterker voor een voordelig energiecontract. Schrijf je in vóór 13 mei 2021 en ontvang een vrijblijvend aanbod.

www.samensterker.be

Een bijzonder bruin eetcafé ...

L’Estaminet Park 5 :: 8000 Brugge :: T 050 33 09 16 cafelestaminet@telenet.be Alle dagen open van 11u30 tot ... (donderdag vanaf 16u)


AGENDA 1 Mei Red Rock Rally [LiveStream] 17u00 - 17u30 Bun (Winnaar RRR'21) 18u15 - 18u45 Ruby Grace 19u30 - 20u15 It It Anita 21u00 - 22u00 Sylvie Kreusch Onze presentator is ... David Galle. Koop nu je ticket via www.artistsunlimited.online.

Bezoek Brugge op 1 en 2 mei met een rode bril Ontdek kleine en grote anekdotes over Brugge op deze ‘Rode’ stadswandeling. De wandeling start aan de Frank Van Ackerpromenade op het stationsplein. Je kan kiezen uit een route van 6 of 8 km. Deelnemen is gratis maar om alles vlot en coronaproof te laten verlopen moet je je vooraf wel inschrijven op www.bruggeandersbekeken.be.


www.vanackerstichting.be

Vanaf € 3.180 Advenso geeft je energie!

Surf naar www.advenso.be of bel 050 70 34 33.

Zonnepanelen met opbrengst garantie


Rock Rally Juryprijs Red Rock Rally (met steun van Howest, Van Acker Stichting en The Jamm) De winnaar van onze Rally krijgt: een portie eeuwige RRRoem, 500 euro & 2x4 uur repetitietijd in The Jamm. Dit jaar kregen we via Vi.be 166 kandidaten binnen. Onze rally kent dit jaar geen finale met 5 bands die live optreden op 1 mei. In ons compact-bubbel-programma is maar ruimte voor slechts 1 band: de winnaar van RRR'21! De jury bleef in hun kot en beluisterde eerst individueel alle 166 inzendingen. Elke jurylid gaf elke band punten (of geen) ... alles opgeteld leverde dit een top 10 op. Half februari kwam de jury -online- samen om de 10 finalisten te beluisteren en te beoordelen. Opnieuw werden punten uitgedeeld om tot de winnaaar RRR'21 te komen. Blader verder om deze te ontdekken ... Dit jaar een iets compactere jury, bestaande uit: • Noël Van Oyen (voorzitter, muzikant) • Pieter Brabant (Cultuurcentrum Brugge) • Sam Claeys (muzikant) • Pieter-Jan Cools (Het Entrepot) • Bregt Depreeuw (wandelende muziekencyclopedie) • Felix Van De Loock (Cactus Muziekcentrum) Dit jaar geen Cactus-Award of pRRRijs voor het publiek, maar volgend jaar terug ... met een echte finale op 1 mei, jawel in den 'botanieken hof'. Beloofd!


Hollandse Vismijn Vismarkt Brugge

Gezelligheid troef!


Winnaar Red Rock Rally 2021 Bun (Lichtervelde) [17u00] vi.be/platform/bun

Vissen in Britse territoriale wateren is sinds Brexit geen evidente broodwinning. Gelukkig heeft Bun daar iets op gevonden. Bun navigeert aan een snelheid van 60 knopen richting de witte kliffen van Dover om daar de netten te laten zakken in het zilte nat van de Britpop van de jaren '90. Die vangst vult Bun aan met alternatieve rock van het zuiverste water. De kapitein van dit in 2020 te water gelaten schip is songwriter, zanger en gitarist Brecht Vanvyaene uit Lichtervelde (ook bekend als gitarist bij Miava). Live laat deze commandant zich bijstaan door matrozen eerste klas Stan Van Acker (drums, Brugge), Jasper Govaerts (bas, Brugge) en Jelle Reynaert (gitaar, Staden). Bun vult moeiteloos talloze vismijnen met een geluid dat aan Oasis, Manic Street Preachers en The Verve doet denken. De aanstekelijke songs die Vanvyane in 2020 en 2021 op het publiek losliet zijn robuuster dan een vliegdekschip, met een toets melancholie die past bij de sfeer van een schipperscafé vol dronken zeelui met heimwee. De vocals klinken rauw als een scheepshoorn die de mist boven de Noordzee doorklieft met de precisie van een scherp mes. De pakkende melodieën staan als een vuurtoren en sleuren je mee als waren het sirenenzangen. Bun kwam dit jaar op de radar van Willy (Verse Vis) en Studio Brussel (Catch of The Day) en zet nu stevig koers richting het podium van de Red Rock Rally, dat voor de LiveStream-editie van 2021 aangemeerd ligt op de eventsite van Het Entrepot, de Creatieve Vrijhaven voor jongerencultuur!


MAKE AN

WITH

IMPACT INTERACTIVE & DIGITAL SIGNAGE

DIGITAL SIGNAGE

CONTENT CREATION

FIELD SERVICES

ADVICE

HARDWARE CMS

www.digitopia.be E info@digitopia.be T 03 384 00 48

50 euro korting* voor oordoppen op maat!

* www.bondmoyson.be/oordoppen


Ruby Grace [18u15] www.rubygrace.be/ // www.facebook.com/MusicRubyGrace/ Een portie Hasseltse electropopbeats en 90's vibes krijgen we op 1 mei in de vorm van Ruby Grace. Een Belgische Charli XCX, maar dan met een zeldzame, krachtige en diepe stem die met Amy Winehouse vergeleken wordt. Haar debuutsingle "Lipgloss" werd opgepikt door Studio Brussel, ze stond op Pukkelpop geprogrammeerd en vorig jaar volgde ook een contract bij Warner Music. Met Ruby Grace opent het avondprogramma van de Red Rock Rally met een jonge belofte die klaar is om de popwereld te bestormen.


Ons vaccin tegen de sociale crisis Ons vaccin tegen de sociale crisis

Post-corona Post-corona manifest manifest van van het het ABVV ABVV #OnsVaccin

Ons vaccin tegen de sociale crisis tegen de sociale crisis!

Post-corona manifest van hetmanifest ABVV Post-corona van het ABVV

Ons vaccin tegen de sociale crisis

1 1

1

1


It It Anita (19u30 - 20u15)

ititanita.com // www.facebook.com/ItItAnita Wie aan It It Anita denkt, legt direct de link met hun beroemde/beruchte liveshows. De band uit Luik staat erom bekend stevig herrie te kunnen schoppen en deden dat al op Dour en Pukkelpop, maar even goed in het smoezelige cafe om de hoek. Een stevige livereputatie krijg je echter niet zomaar, die kweek je enkel als de muziek ook goed is. En dat is ze: het viertal kookt 90's noisy gitaarriffs tot moes. Twee maanden voor de Red Rock Rally plant de band de release van een nieuw album. De voorproefjes daaruit klinken diepgaander en opvallend melodieus. We zijn benieuwd hoe ze een coronaproof concert pletwalsen.


Veel meer dan een repetitiekot! 1 locatie, 4 ruimtes en meer dan een miljoen mogelijkheden

The Jamm Pathoekeweg 34c 8000 Brugge www.thejamm.be

MATEN. MAKKERS. MAES. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.


Sylvie Kreusch [21u00]

www.facebook.com/sylviekreusch/ Of je haar nu kent als vrouwelijke vocalist van Maarten Devoldere's Warhaus of als frontvrouw van De Nieuwe Lichting’s Soldier’s Heart, momenteel ken je Sylvie Kreusch misschien het best voor haar soloproject. In september 2019 bracht ze haar eerste ep 'Bada Bing Bada Boom’ uit, een verzameling spannende popsongs met verhitte vocalen en de nodige dosis dramatiek. Eind 2020 volgde een tweede ep die verder ging op dit élan. Als we de clips mogen geloven - die de aandacht trokken van onder meer American Vogue, The New York Times en Prada -, kunnen we live rekenen op een stomende, mysterieuze show. Dat belooft voor 1 mei.


See the music ... 2020

Geen megashows, geen stadionconcerten, maar muziek van eigen kweek. 2020 begon heel gewoon maar al vroeg in de lente was Covid-19 daar. De eerste lockdown in België was een feit met als gevolg een waterval van afgelaste festivals en optredens. Red Rock Rally 2020 was één van de eerste festivals die het dit jaar zonder live-versie zou moeten stellen. In de periode tussen de twee lockdowns -de zomer en het begin van de herfst – schonken artiesten en bands ons toch wat muzikaal vertier en levensvreugde in een voorts dramatisch concert- en festivaljaar. See the music ... 2020 door de lens van Johan Vanparys. De fototentoonstelling bestaat uit 10 spandoeken. Deze zullen op 1 mei & 2 mei te bezichtigen zijn in het Astridpark. We brengen de beelden naar je kot tijdens de LiveStream.


Bezoek Brugge op 1 en 2 mei met een rode bril Wist je dat de Poertoren ooit een opslagplaats was voor buskruit?

Of dat Achiel Van Acker bijeenkomsten organiseerde met zijn vriendenkring ‘De Maffia’ in een herberg nabij de Sint-Salvatorskathedraal? Ontdek kleine en grote anekdotes over Brugge op deze ‘Rode’ stadswandeling. De wandeling start aan de Frank Van Ackerpromenade op het stationsplein. Je kan kiezen uit een route van 6 of 8 km. Deelnemen is gratis maar om alles vlot en coronaproof te laten verlopen moet je je vooraf wel inschrijven op www.bruggeandersbekeken.be. Brugge Anders Bekeken is een initiatief van sp.a Brugge, Bond Moyson, ABVV en Linx+


Met JOETZ op vakantie!

Verlang je ook al naar de vakantie? Ontdek al onze kinder- en jongerenvakanties in binnenen buitenland. www.joetz.be

ABVV-JONGEREN.BE ALLES OVER JONGEREN EN WERK!

WORD NU GRATIS LID!


We love you! We miss you!


creative warriors www.hannibal.be

Shop online op www.salubris.be Salubris - léon bekaertlaan 32 - 9880 Aalter

De sterkste vakbond in de openbare sector! www.acodonline.be

Shop nu ook online voor particulieren www.salubrisathome.be


www.pvl-sound.be Verkoop, verhuur, plaatsing en dienst na verkoop van Verkoop, verhuur, plaatsing en dienst van geluidsgeluids-naenverkoop lichtinstallaties en lichtinstallaties.

Legeweg 123 • 8020 Oostkamp • Tel. 050 35 10 46 • Fax 050 35 13 20 Legeweg 123 8020 Oostkamp E-mail: philip@pvl-sound.be T 050 35 10 46 F 050 35 13 20 philip@pvl-sound.be

hemelse nectaRRR

binnen handbeReik

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand


urcq, Foto's: Michel De Po Franky Schutz en Johan Vanparys

Graag tot 1 mei 2022! Astridpark!


Salons uw partner voor feesten, seminaries en catering

Torhoutsesteenweg 76 - 8210 Zedelgem - 050 24 14 74 www.denotter.be - info@denotter.be

www.silicon.be

surf naar: www.aneca.be

BUSREIZEN LENOIR

www.accg.be

Meensesteenweg 427 8902 Zillebeke info@reizenlenoir.be www.reizenlenoir.be 057/20 07 73

www.btb-abvv.be


We danken ...

Onze peters & meters geven een kleine financiële MAAR een grote morele steun... Pablo Annys (Schepen Brugge), Anneke Crevits (Gemeenteraadslid Blankenberge), Annie Depauw (Schepen Blankenberge), Mathijs Goderis (Schepen Brugge), Mieke Hoste (Gemeenteraadslid Brugge), Annick Lambrecht (Federaal volksvertegenwoordiger), Philip Pierins (Schepen Brugge), Barbara Roose (Lid Bijzonder Comité Brugge), Maxim Veys (Vlaams Volksvertegenwoordiger), Tom Willems (Provincieraadslid) & Filip Wybo (Gemeenteraadslid Oostkamp). Dankzij onze sponsors kunnen we jullie dit LiveStreamFestival aanbieden! De werkgroep RRR: Bart, Clémence, Edelbert, Florent, Gregory, Isabelle, Korneel, Mario, Noël en Tom ... zij zijn de onvermoeibare motor van ons festival. De vele vrijwilligers die zowel voor, tijdens en na de RRR zich belangeloos inzetten. Deze organisaties maken de RRR mogelijk: de vzw 1opMei, ABVV-Jongeren, Joetz, Jongsocialisten Brugge, Jeugdhuis De Comma, FOS Scouts, Oxfam Wereldwinkel, Villa Bota, Cactus Muziekcentrum, de ABVV-centrales, Curieus, sp.a, Bond Moyson, ABVV ... Ook dank aan de Stad Brugge en de Jeugddienst van Brugge die op 1 mei hun beste beentje voorzetten!

Volg ons op Facebook & Instagram

Verslaggeving door 'onze Howest-reporters ter plaatse', maar op 1 mei kan/mag/moet jij ook sociaal doen met de tag: #redrockrally. Inchecken op 1 mei kan via Swarm of Facebook.

/redrockrallybrugge

/redrockrally


PROGRAMMA 27e RED ROCK RALLY 17u00 - 17u30 Bun Winnaar RRR'21 18u15 - 18u45 Ruby Grace 19u30 - 20u15 It It Anita 21u00 - 22u00 Sylvie Kreusch Presentator David Galle

Koop je LiveStream-ticket à 6,25 euro op www.artistsunlimited.online. Volledige opbrengst livestream gaat naar Live2020 een fonds van en voor de Belgische livemuzieksector. Met dank aan Artists Unlimited en Villa Bota. ORGANISATIE

HOOFDSPONSORS

DRANKEN UNION

/redrockrallybrugge

/redrockrally

Profile for Mario Willemsens

Red Rock Rally 2021 LiveStream-festival  

RRR gaat door! Helaas zonder live publiek, maar we brengen de artiesten tot in je kot, living ... als er maar wifi is ;-) Bekijk het program...

Red Rock Rally 2021 LiveStream-festival  

RRR gaat door! Helaas zonder live publiek, maar we brengen de artiesten tot in je kot, living ... als er maar wifi is ;-) Bekijk het program...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded