Page 1

Número 52 · Any 2012 Juguem a anar de botigues? Avui us vull parlar d'una experiència que diria que m'ha cridat l'atenció si no fos perquè hi crec tant en el poder del joc del "fer com si...". Recordeu quan de petits jugàvem a anar a les botigues i demanar el què voliem? O la sensació quan mirem revistes i ens imaginem viatjant als paisatges que ens proposen, o passem l'estona mirant cuines o mobles de decoració, quan no tenim cap intenció de renovar la nostra casa... O, ara que no ens escolta ningú, algú de nosaltres pot confessar haver "jugat" a posar en un carret online tot de coses que li agradaria tenir, i no es pot permetre, per sortir del web tot just abans de pagar... En aquest cas, doble plaer! Una combinació "d'imaginació", amanida amb unes gotes de "transgressió". Doncs dirigit a provocar aquest tipus d'experiència de joc apareix Fantasy Shopper. Una proposta -de moment només per Regne Unit- que ens convida a comprar en botigues reals amb diners ficticis -tot i que a preus reals-.

Amb la premisa obvia que cal activar el comerç i fer compres reals, sostenibles i responsables, és fàcil imaginar, d'altra banda, el plaer per aquests usuaris de comprar allò que desitgen sense limitacions... un plaer que no dista gens del "com si" a què jugàvem de petits, no us sembla? imma@marinva.es

Què fem Acte de Lectura del Pregó de la Laia El passat 10 de febrer, 640 infants de diferents escoles de la ciutat de Barcelona, van llegir el pregó davant l’alcalde de Barcelona, que dóna inici a les festes de Santa Eulàlia. Enguany el lema ha estat Participem per fer sentir la veu dels infants a Barcelona.

SECRETARIA DE FAMÍLIES. Minuts menuts El passat 31 de gener, prop de 40 professionals relacionats amb el programa MINUTS- MENUTS es van trobar per revisar el desenvolupament i funcionament quotidià d’aquest singular servei que es lidera des de la Secretaria de Famílies. Marinva va col·laborar en el disseny de la dinàmica de treball, en la que no va mancar un pessic de joc.

Què tenim Dia de la dona.

Programes pedagògics. Al servei de l’escola Els nostres programes pe-

Proposta d’accions per cele-

dagògics estan dissenyats

brar el dia de la dona el pro-

i adaptats per transmetre

per 8 de març.

el coneixement d’una manera lúdica i interessant

El joc del dia de la dona

als alumnes.

Juguem per la igualtat

Mercats de Barcelona

Contes i gènere

Comerç i consum responsable

2012 . Any de l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional Facilitem i motivem la

Accions per activar el con-

participació de la gent

sum en petits i grans co-

gran en actes públics,

merços, centres comerci-

congressos,

als i comerç de proximi-

seminaris, fires, activi-

tat.

tats de formació, etc.,

Transmetem valors, utili-

que s’organitzen a la ciutat, poble o barri on viuen...

zant les eines que el joc

Fomentem les relacions intergeneracionals i la inte-

ens proporciona i tot plegat d’una manera sostenible

rrelació amb tota la comunitat...

El comerç i les escoles

Conèixer, saber, formar Formació per a empreses i entitats Estem vivint un moment de grans canvis. Les formes de comunicar-nos, de treballar, de participar, d’informar-nos o de gaudir ...L’aprenentatge continu, l’asimilació de valors, l’actitud oberta al coneixement i al canvi, reclamen noves estratègies i instruments.El joc és un recurs privilegiat, doncs permet transmetre valors, cultura d’empresa, habilitats, experiències i competències, d’una manera molt significativa per això Marinva fa anys que desenvolupa activitats i projectes basats en la metodologia del joc com a eina per a la formació i el canvi.

Una mica de tot Com educar les emocions? La intel·ligència emocional en la infància i l’adolescència

Presentació de l’informe Faros de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. Acte on-line. 6 de març a les 19:00 hores Magazine La Vanguardia— El dominó y la Nintendo .

I si voleu saber més...

Podeu contactar amb nosaltres a marinva@marinva.es o al 93 475 32 55 De conformitat amb la LOPD i la LSSICE, l'informem que el seu correu electrònic prové d'un fitxer de clients i interessats en Marinva, joc i educació. Aquest correu electrònic és utilitzat exclusivament per l'enviament d'informació del nostre butlletí i les nostres comunicacions institucionals i en cap cas és objecte de venda o comunicació a cap entitat o organització, garantint, d'acord amb la legislació vigent, la més absoluta privacitat del mateix. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel ·l ació i oposició en qualsevol moment. En cas que Vostè rebi aquest e-mail degut a alguna errada, o bé des d'una adreça aliena a Marinva sense haver consentit a rebre'l, o desitgi donar-se de baixa dels nostres serveis informatius, podrà comunicar-nos-ho a l'adreça marinva@marinva.es. Moltes gràcies.


Número 53 · Any 2012 La competició en joc El passat 10 de març vaig tenir el privilegi de participar de la primera sessió preparatoria de la Festa Major de Granollers, oferint la meva experiència, vivència i reflexió sobre la competició i el joc en el marc de la festa. Perquè la festa major de Granollers és realment una activitat molt especials, directament relacionada amb el món del joc ja que té dues característiques molt clares: la rivalitat únicament festiva entre las colles dels Blancs i els Blaus i la participación masiva del públic; l’eix central és una competició entre les dues colles per comprobar quina d’ellas anima més la festa. Rivalitat, joc i competició, com a la vida mateixa... imma@marinva.es

Què fem Creadors de continguts A Marinva som creadors de continguts per a jocs pedagògics que treballen les àrees curriculars o per a guies de divulgació. Un bon exemple són les guies “Juega conmigo” que es poden trobar a les botigues Imaginarium. No us les perdeu!

El reporter del mercat El nostre programa pedagògic “Per mantenir l’equilibri menjo de mercat” presenta una novetat amb el reporter del mercat que acompanya els grups escolars per fer un treball visual que després poden visitar a l’espai web www.menjodemercat.cat Ja heu vist els últims reportatges publicats?

Què tenim Jocs i esport

Nova edició del Dia del Joc S’apropa el 28 de maig i amb ell la celebració anual

Les Olimpíades a Londres, l’Eurocopa... L’esport és notí-

del Dia Internacional del Joc. Els nostres amics d’IPA

cia a nivell mundial en aquest 2012 i aquests esdeveni-

Espanya han començat a escalfar motors per prepa-

ments es configuren com excel·lents excuses de comu-

rar accions de celebració en les quals la presència

nicació per adreçar-nos al nostre públic. Us imagineu

del joc serà el detonant d’una jormada que any rere

un mini joc online on alhora que fem els 100 metres

any arreplega més seguidors i augmenta la seva no-

valles coneixem els valors d’una empresa? O una pro-

torietat. Si voleu afegir-vos-hi els trobareu a

posta lúdica on no només marquem gols, si no que sensi-

www.facebook.com/diadeljuego i a

bilitzem sobre els drets de les

www.diadeljoc.org.

dones? Doncs nosaltres sí!I moltes coses més que ens encantarà explicar-vos.

Conèixer, saber, formar Programes pedagògics Empreses privades i institucions públiques que volen establir vincles amb sentit amb la comunitat educativa poden trobar en les propostes pedagògiques una eina de comunicació i relació molt interessant. En voleu saber més? Doneu un cop d’ull en aquest enllaç del nostre web!

Una mica de tot Aquests dies s’ha parlat i molt de l’estudi d’IPA Els patis de les escoles: espais d’oportunitats educatives, en el qual vam tenir el plaer de participar. Aquí podeu trobar una de les notícies que va sortir en els mitjans: La Vanguardia Com a membre de l’Observatori del Joc Infantil, el 15 de març l’Imma Marín va participar en la presentació, amb la resta de membres de l’observatori, del primer estudi família-joc, portat a terme per Petra María Pérez Alonso-Geta.

I si voleu saber més...

Podeu contactar amb nosaltres a marinva@marinva.es o al 93 475 32 55 De conformitat amb la LOPD i la LSSICE, l'informem que el seu correu electrònic prové d'un fitxer de clients i interessats en Marinva, joc i educació. Aquest correu electrònic és utilitzat exclusivament per l'enviament d'informació del nostre butlletí i les nostres comunicacions institucionals i en cap cas és objecte de venda o comunicació a cap entitat o organització, garantint, d'acord amb la legislació vigent, la més absoluta privacitat del mateix. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel ·l ació i oposició en qualsevol moment. En cas que Vostè rebi aquest e-mail degut a alguna errada, o bé des d'una adreça aliena a Marinva sense haver consentit a rebre'l, o desitgi donar-se de baixa dels nostres serveis informatius, podrà comunicar-nos-ho a l'adreça marinva@marinva.es. Moltes gràcies.


Número 54 · Any 2012 Editorial Darrerament hem estat reflexionant entorn la necessitat de replantejar la relació entre les nostres ciutats i les famílies, especialment de les famílies amb infants. Són molts els senyals i símptomes que ens indiquen l’existència d’un profund desencontre entre les característiques i necessitats d’aquestes famílies i les polítiques públiques que impulsen les administracions locals per donar-hi resposta. Per una banda, les famílies es troben desorientades davant el gran repte d’educar correctament els seus infants, fet que les angoixa i les porta a sobreprotegir-los. De la mateixa manera, aquesta angoixa les porta sovint a caure en la queixa i l’exigència a una administració que jutgen incapaç d’oferir-les allò que necessiten. Per la seva banda, les administracions tendeixen a culpabilitzar i/o substituir les famílies, construint així una ciutat incòmoda per a elles, on resulten sovint invisibles. És per això que a Marinva estem treballant per comprendre millor aquest desencontre, i poder així col.laborar amb tots els actors implicats a concebre i fer realitat totes aquelles mesures que contribueixin a fer de les nostres ciutats, espais amables de i per a les famílies i els infants. És un repte on tots hi tenim un paper importantíssim a jugar, i nosaltres ens sentim compromesos i esperançats.

imma@marinva.es

Què fem El pacte per a la infància El joc del Pacte: Aquest passat mes de març vam participar en el disseny i producció d'un espai web adreçat als infants i adolescents perquè puguin participar en l’elaboració del Pacte per a la Infància a Catalunya. Joc, reflexió i participació en un projecte que sentim ben nostre. A l'espai web els infants i adolescents poden aportar les seves opinions, idees i propostes per sumar-les al procés d'elaboració del Pacte per a la infància a Catalunya.

Projecte de Vida professional El Projecte Vida Professional de El Consorci d’Educació de Barcelona, juntament amb Barcelona Activa - Porta22 i amb la col·laboració de la Fundació Barcelona Formació Professional, és una eina de suport a l’orientació acadèmica i professional al servei de l’alumnat i professorat dels centres públics, concertats i privats de la ciutat de Barcelona. Marinva participa en les sessions de formació sobre valors del treball.

Arquikids. Tallers d’Arquitectura a Can Travi Al casal de Barri Can Travi s’organitzen aquests tallers d’arquitectura per a famílies amb infants a partir dels 4 anys. El joc i les construccions imaginàries ofereixen la possibilitat de descobrir i entendre l’arquitectura mitjançant l’experiència personal. Més informació i inscripcions

Què tenim Nova edició del Dia del Joc

Creació de jocs divertits i educatius

S’apropa el 28 de

El joc és una eina ge-

maig i amb ell la

nerosa i efectiva per

celebració anual

comunicar, per poten-

del Dia Internacio-

ciar la imatge corpo-

nal del Joc. Els nostres amics

rativa, per publicitar

d’IPA Espanya han començat a escalfar motors per

un producte con-

preparar accions de celebració en les quals la presèn-

cret... Com exemple

cia del joc serà el detonant d’una jormada que any

de les moltes propostes que es poden treballar on-line o

rere any arreplega més seguidors i augmenta la seva

en format “analògic”, tenim la creació de Ciutat 10: el

notorietat. Si voleu afegir-vos-hi els trobareu a

joc dels drets Humans a la ciutat, un projecte de sensi-

www.facebook.com/diadeljuego i a

bilització del gabinet de Drets Humans de Creu Roja .

www.diadeljoc.org.

Conèixer, saber, formar Comunicació social corporativa Empreses privades i institucions públiques que volen fer accions de comunicació amb valor i orientades a l’àmbit social, poden trobar en les nostres propostes idees originals dirigides cap aquesta tendència. En voleu saber més? Doneu un cop d’ull en aquest enllaç del nostre web!

Una mica de tot Aquests dies s’ha parlat del programa Tinc una idea de TVE Catalunya; és un espai que recull el testimoni de persones emprenedores de Catalunya i empreses que han aconseguit dur a terme les seves idees. L’escola LES ERES de Rasquera a la Ribera d’Ebre els alumnes aprenen a gestionar una cooperativa. Mira el vídeo! Seguim trobant articles i estudis que ens parlen dels beneficis dels videojocs. Aquest cop entren a l’aula!

I si voleu saber més...

Podeu contactar amb nosaltres a marinva@marinva.es o al 93 475 32 55 De conformitat amb la LOPD i la LSSICE, l'informem que el seu correu electrònic prové d'un fitxer de clients i interessats en Marinva, joc i educació. Aquest correu electrònic és utilitzat exclusivament per l'enviament d'informació del nostre butlletí i les nostres comunicacions institucionals i en cap cas és objecte de venda o comunicació a cap entitat o organització, garantint, d'acord amb la legislació vigent, la més absoluta privacitat del mateix. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel ·l ació i oposició en qualsevol moment. En cas que Vostè rebi aquest e-mail degut a alguna errada, o bé des d'una adreça aliena a Marinva sense haver consentit a rebre'l, o desitgi donar-se de baixa dels nostres serveis informatius, podrà comunicar-nos-ho a l'adreça marinva@marinva.es. Moltes gràcies.


Número 55 · Any 2012 Editorial El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc Un any més estem a punt per celebrar aquest diada dedicada a JUGAR! I ho fem, si és possible, amb més ganes i més força que mai, doncs en aquests moments difícils per l’educació i per a moltes persones, el joc sorgeix com una ventada d'aire fresc, gairebé com una teràpia. Ho sabem, i no només perquè ho hem llegit.., sinó perquè ho hem viscut i ho vivim: jugar és sa pel cos i per l'esperit; ens posa de bon humor, ens permet compartir una estona amb els amics, amb la família, amb els fills; ens regala somriures, ens dóna llibertat per imaginar, per deshinibir-nos, ens belluga, ens relaciona i ens comunica amb els altres; quantes activitats trobarem amb tants beneficis? Aprofitem tot el cap de setmana per celebrar aquesta diada. Gaudim del joc a casa, al carrer, a les places, als parcs, als patis de les escoles que obren les seves portes en cap de setmana, a la muntanya, vora el riu o vora el mar, amb joguines o sense... En definitiva, us animo a JUGAR! Regaleu-vos aquest plaer, descobriu-vos jugant i divertiu-vos!

imma@marinva.es

Què fem A la recerca del joc perdut Mes de 4.000 infants de parvulari de 5 anys, s'han trobat a diferents places de la ciutat de Barcelona, en grups de 500 per cercar novament EL JOC PERDUT!!! En aquestes màgiques trobades, que han tingut lloc al llarg d'una set-

mana, els nens i nenes amb els seu professorat han pogut gaudir tot jugant. Així han descobert que tots coneixien un munt de jocs i que podien jugar-los junts i així han descobert el joc perdut, que no és cap altre que el joc de fer amics. L'objectiu principal d'aquesta activitat és recuperar el joc popular i tradicional amb vessant motriu i musical, a més de propiciar un espai de trobada festiva entre escoles. A LA RECERCA DEL JOC PERDUT és una activitat organitzada per l'Institut Municipal d'Esports de Barcelona, fa ja més de 12 anys i en la qual els mestres continuen participant amb la il.lusió del primer dia, i nosaltres continuem preparant-la amb el mateix entusiasme.

Patis escolars oberts al barri Aquest cap de setmana en diferents escoles de la ciutat de Barcelona es faran activitats infantils en el patis escolars oberts amb motiu de la Festa de la primavera que enguany dediquen a la celebració del Dia del Joc. L’Associació pels drets dels infants a Jugar IPA Spain és l’organitzadora d’alguns dels tallers que es podran jugar. Escola Barrufet, Escola Font d’en Fargas, Escola Baldiri i Reixac, Escola Les Corts, Escola Alexandre Galí, Escola Miralletes, Escola Poeta Foix, Escola Ramon Llull, Escola El Sagrer, Escola Antaviana obriran els seus patis a la ciutadania com a recurs lúdic.

Edebé Super Brain De la mà d’Edebé hem pogut col·laborar en la creació de SUPER BRAIN, una col.lecció de jocs interactius per jugar a l'aula amb la pissarra digital. Els jocs incoporen els continguts que EDEBE proposa en els seus llibres de text i segueixen les mateixes metodologies didàctiques com ara el treball per projectes, el desenvolupament de les inteligències múltiples i l'avaluació per competències. Podeu descarregar-vos una versió demo des del web d’ EDEBE en aquest enllaç. I, ben aviat...la versió completa a les vostres pissarres!!

Què tenim Emprenedoria

Coneixement Són moltes les empreses que treballen en el sector

L’emprenedoria és un dels conceptes que cada vegada es

de la infància i adolescència que acostumen a pre-

treballa més tant en l’àmbit educatiu com en l’em-

sentar ofertes de serveis i productes que sovint aca-

sarial. Hem creat diferents projectes per potenciar apti-

baran en mans dels infants i dels joves. És per això

tuds i actituds versus l’emprenedoria dels joves.

que a Marinva col·laborem en accions diverses com a consultors i transmissors de coneixament i experiència.

Conèixer, saber, formar Tendències: espais urbans per a famílies Cada vegada més les famílies demanen i necessiten espais urbans on poder passejar amb calma, jugar amb els fills, relacionar-se amb els amics a l’aire lliure, crear una comunitat oberta i sana. Les activitats que els Ajuntaments posen a l’abast d’aquests colectius són imprescindibles per poder tenir aquest equilibri ciutat-famílies.

Una mica de tot Aquests dies s’ha parlat del Dia Internacional de la família, dins l’any europeu de l’envelliment actiu i la solidaritat entre generacions. El dimarts 15 de maig es va celebrar l’acte institucional, presidit per l’Hble. Sr. Josep Lluís Cleries, Conseller del Departament de benestar Social i Família de la generalitat de Catalunya i amb la participació de la dibuixant Pilarín Bayés i l’escriptora Blanca Busquets. Hem parlat dels personatges infantils de televisió quan traspassen la pantalla i entren en els llibres. Per què els agrada tant als infants? La Maite Martínez ens dóna algunes pistes.

I si voleu saber més...

Podeu contactar amb nosaltres a marinva@marinva.es o al 93 475 32 55 De conformitat amb la LOPD i la LSSICE, l'informem que el seu correu electrònic prové d'un fitxer de clients i interessats en Marinva, joc i educació. Aquest correu electrònic és utilitzat exclusivament per l'enviament d'informació del nostre butlletí i les nostres comunicacions institucionals i en cap cas és objecte de venda o comunicació a cap entitat o organització, garantint, d'acord amb la legislació vigent, la més absoluta privacitat del mateix. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel ·l ació i oposició en qualsevol moment. En cas que Vostè rebi aquest e-mail degut a alguna errada, o bé des d'una adreça aliena a Marinva sense haver consentit a rebre'l, o desitgi donar-se de baixa dels nostres serveis informatius, podrà comunicar-nos-ho a l'adreça marinva@marinva.es. Moltes gràcies.


Número 56 · Any 2012

PAE, un any més al servei de les escoles Enguany, a la sessió inaugural de presentació del PAE, hem pogut escoltar la Dolors Reig, psicòloga social, com ens plantejava la dissonància cognitiva que actualment es produeix a les escoles i que reclama una escola més divertida i una escola més participativa. I nosaltres no hi podem estar-hi més d’acord. El joc ha d'entrar en l'escola i no només com a recurs sinó com a metodologia. Comencem, per exemple, fixant-nos en el pati, espai de descoberta, d'experimentació, d'aire lliure, de relacions, de comunicació, de creativitat..., espai de joc i de joc lliure per excel·lència. És o no és un espai d'oportunitats educatives? Quan serà considerat també espai d'aprenentatge, en la seva condició d'espai de joc i d'aire lliure i natura? El segon concepte que ens ha cridat l’atenció és la hibridació entre disciplines. Les matemàtiques combinades amb l’art, la filosofia amb les ciències naturals, potenciant més l’essperit creador i el pensament. La fusió de les diferents disciplines signifiquen noves maneres de percebre la realitat i el coneixement i la tendència fa que anem cap a una construcció social de l’aprenentatge. I l’escola no es pot quedar enrere. imma@marinva.es

Què fem

La UNESCO reconeix l'activitat de La Veu dels Infants La UNESCO, a través del seu programa de Ciències Socials i Humanes, ha publicat un seguit de ciutats arreu del món amb exemples de Bones Pràctiques cap a l'eliminació de la discriminació. Una de les ciutats seleccionades ha estat Barcelona amb el Pregó de la Laia. El Pregó de la Laia és una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona, impulsada per la Regidoria de Dona i Drets Civils i l'Institut d'Educació , en la qual tenim el plaer i l’orgull de col·laborar en el seu desenvolupament. Amb aquesta iniciativa, els nens i nenes prenen la paraula, i amb les seves propostes i suggeriments participen de forma conjunta en l'elaboració del Pregó de la Laia. Aquest model de participació democràtica ofereix la possibilitat de reflexionar sobre diversos temes de compromís ciutadà.

Emprenem amb els joves Potenciar l’emprenedoria entre els joves és clau. Per això, Un pas per emprendre, de Barcelona Activa ,és un projecte imprescindible a les escoles. Des de Marinva hem col·laborat en el disseny i desenvolupament d’aquest programa que us convidem a fer vostre.

Gestió d’equipaments: acord de col·laboració amb Encís

El passat 28 de juny, Encís i Marinva van signar un pacte de col·laboració per tal de gestionar ludoteques, espais de joc i altres temes relacionats amb el joc i la joguina, amb una voluntat d’expansió conjunta de diversos serveis. Podeu conèixer Encís a www.encis.coop. Estem segurs que aquest és el començament d’una historia que ens farà crèixer a tots plegats!

Festival cultural de la infància.Petits!grans!llibres!

El passat 6 de juny l’Imma Marín va participar, en la inauguració de Petits! grans!llibres!, en una interessant taula rodona “La infància contemporània: els nous desafiaments emocionals, familiars i socials dels nens i nenes d’avui” on, amb Elisenda Roca, periodista i escriptora que va apadrinar l’acte i Antonio Naranjo, en representació del Kids Cluster, es va analitzar des de diferents perspectives, les noves realitats que viuen els infants d’avui.

Què tenim Dinamització per la Festa dels Súpers

La infància, la nostra raó de ser

Comencem a treballar en la dinamització de diferents

El 9 de juliol s’ha celebrat el 2on Aniversari del Kid’s

estands de la Festa dels Súpers que se celebrarà el

Cluster, amb una interessantíssima jornada de networ-

proper mes d’octubre. La Festa dels Súpers és la

king. Després d’aquest temps no podem més que ratifi-

més gran concentra-

car la nostra adhesió i suport a aquest Clúster i convidar-

ció de famílies amb

vos a gaudir-ne les oportunitats que se'n deriven d’es-

infants que es produ-

devenir socis. A més, ja està disponible el nou estudi

eix al nostre país i és

Estratègies digitals en Educació i Lleure. Us hi apunteu?

una gran oportunitat per aprofundir vincles amb el col·lectiu familiar per part de totes les grans marques i institucions. Des de Marinva, amb una expe-riència de 15 anys a la Festa, allà hi serem un any més per fer-vos – la més fàcil.

Conèixer, saber, formar La formació és una constant en la nostra tasca i aquests mesos d’estiu no podien ser menys. Així, el mes de juliol, mes de les Escoles d’Estiu, no hem parat: la Maite Martínez i l’Imma Marín han impartit el curs “El pati de l’escola: espai d’oportunitats educatives”, en el Forum d’Educació de la Fundació Jesuïtes Educació, amb la participació de 33 mestres de Barcelona i Lleida. També la Maite Martínez ha participat en la clausura del master de la UAB, en la jornada de cloenda “Refer els vincles després del conflicte: eines de reconciliació” oferint el taller “De la competició a la cooperació. Estratègies per teixir vincles”.

Una mica de tot Entrevista a Imma. Key 4 Comunications ha fet una interessant entrevista a Imma Marín sobre la importancia del joc en el desenvolupament físic i mental dels infants. Festival El Chupete. Imma Marín hi participa enguany moderant una taula rodona sota el títol “Juegos reunidos del siglo XXI: del juguete al APP juguete”.

I si voleu saber més...

Podeu contactar amb nosaltres a marinva@marinva.es o al 93 475 32 55 De conformitat amb la LOPD i la LSSICE, l'informem que el seu correu electrònic prové d'un fitxer de clients i interessats en Marinva, joc i educació. Aquest correu electrònic és utilitzat exclusivament per l'enviament d'informació del nostre butlletí i les nostres comunicacions institucionals i en cap cas és objecte de venda o comunicació a cap entitat o organització, garantint, d'acord amb la legislació vigent, la més absoluta privacitat del mateix. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel ·l ació i oposició en qualsevol moment. En cas que Vostè rebi aquest e-mail degut a alguna errada, o bé des d'una adreça aliena a Marinva sense haver consentit a rebre'l, o desitgi donar-se de baixa dels nostres serveis informatius, podrà comunicar-nos-ho a l'adreça marinva@marinva.es. Moltes gràcies.


Número 58 · Any 2012

TedxReus . Quina experiència! Fa tants sols uns dies he estat convidada a participar en el que ha sigut el meu primer TED (i espero que no sigui l’últim). Ha estat a Reus i ha sigut també per a ells, el seu primer TED (i segur que no serà l’últim!). L’esdeveniment s’ha desenvolupat sota el lema “de 9 lluirà”, i veritablement va lluir; i molt! Ens varem trobar una mica més de 100 persones, sumant els 12 ponents, tal com indiquen les normes del Ted. La confluència de mirades des de la cuina, l’aventura, l’esport, la música, el joc, la tecnologia, el periodisme, la paleontologia, l’educació, la psicologia...va produir entre els assistents un cocktail d’emocions, preguntes, reflexions, somnis, optimisme i visió esperançada, convertida en energia positiva. De manera que la paraula més utilitzada no va ser “crisi” sinó ”educació”; tot un símbol de voluntat, compromís i esperançat en el futur.

imma@marinva.es

Què fem La Festa dels Súpers Hem viscut una nova edició de la Festa dels Súpers en la qual tothom s’ha bellugat més que mai tot seguint el lema: “em moc, em moc, m’agrada l’esport”. La Gimcana, el Mic, La Caixa, entre d’altres han estat alguns dels espais en els quals hem pogut desenvolupar estratègies i dinàmiques per aconseguir la participació de les famílies i la transmissió de missatges i valors, tot seguint l’esperit d’enguany de la festa. Una vegada més, ha estat un èxit rotund de mobilització i particiació.

Nova edició, Per a què serveixen els diners? Per tercer any consecutiu i amb una nova imatge gràfica treballem en el Concurs de dibuix del Banc Sabadell, Per a què serveixen els diners? Començant per l’edició d’empleats de l’entitat i seguint amb l’edició per a tots els clients, és per a nosaltres una experiència molt enriquidora rebre la mirada dels més petits sobre el tema dels diners.

Ludomecum 2.0 Un dels nostres projectes amb més solera canvia d’imatge. El buscador de joguines www.ludomecum.com ha estat renovat i presentat en un entorn més actual, amb una tecnologia superior i sobretot amb molta il·lusió per part de tot l’equip i amb moltes ganes de poder donar una eina còmode i de contingut per facilitar la tasca de selecció de joguines a pares, mares i comunitat educativa.

Idees x aprendre El passat 9 d’octubre vam tenir la magnífica oportunitat de participar en l’organització de la jornada Idees x aprendre del Kid’s Cluster. En aquesta trobada entre el sector educatiu i el món empresarial, vam proposar una sèrie de dinàmiques lúdiques de networking i gamestorming per tal de trobar punts de conexió i sinèrgies i compartir experiència i coneixament a la recerca de nous productes i serveis pel sector educatiu.

Què tenim Xerrades sobre joc i joguines Ara que s’apropen les dates de fer la carta als reis molts pares i mares estàn de vegades desorientats entre les joguines que els fills i filles demanen i les que a ells els agradaria regalar-los. Davant d’aquesta situació què podem fer? A la nostra xerrada Com triar les joguines? Fem la carta als reis desvetllem algunes de les consignes que podem tenir en compte per encertar-la i que “plogui a gust de tothom”. Demana-la!

I si voleu saber més...

Podeu contactar amb nosaltres a marinva@marinva.es o al 93 475 32 55 De conformitat amb la LOPD i la LSSICE, l'informem que el seu correu electrònic prové d'un fitxer de clients i interessats en Marinva, joc i educació. Aquest correu electrònic és utilitzat exclusivament per l'enviament d'informació del nostre butlletí i les nostres comunicacions institucionals i en cap cas és objecte de venda o comunicació a cap entitat o organització, garantint, d'acord amb la legislació vigent, la més absoluta privacitat del mateix. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel ·l ació i oposició en qualsevol moment. En cas que Vostè rebi aquest e-mail degut a alguna errada, o bé des d'una adreça aliena a Marinva sense haver consentit a rebre'l, o desitgi donar-se de baixa dels nostres serveis informatius, podrà comunicar-nos-ho a l'adreça marinva@marinva.es. Moltes gràcies.


Número 59 · Any 2012 "La formació com a aventura, l’alumne com a heroi, la tasca com a repte" El títol d'aquesta editorial és una frase prestada de Ruth Martínez, una de les brillants ponents del Fun and Serious Game Festival, de Bilbao. Una trobada inspiradora, en què es va parlar, entre altres moltes coses, de joc en educació, a l'escola, a l'aula. Va ser especialment emocionant sentir dir a Sue Bohle que "als EUA gairebé tots els alumnes dels primers cursos utilitzen jocs educatius a les escoles". Gamificar l'aula. Aquest és un dels meus desitjos per aquest 2013. Ser partícip i motor d'un procés en el qual som capaços de transmetre coneixement, competències, valors a través d'un llenguatge universal i reconegut per l'alumnat. Un llenguatge, el del joc, que impregnat d'intenció educativa ajuda a construir persones més capaces, més completes i més feliços. Jo vull viure això. Jugueu?

imma@marinva.es

Què fem A la recerca del Joc Perdut Hem preparat una nova edició d’aquesta activitat de gran format per als més petits que es desenvolupa en diferents espais de la ciutat de Barcelona. Joc, tradició i cultura es fusionen en una trobada plena d’emocions. I per aquells que encara us voleu apuntar tenim les últimes places disponibles al Parc de Sant Martí. Jugada el 17 de maig. Escriviu a marinva@marinva.es

El pregó de la Laia Inaugurem una nova edició d’ El Pregó de la Laia que enguany treballa “La ciut@t digital. Les tecnologies a l’abast dels infants”. El 14 de desembre a l’espai MediaTIC del 22@, el districte més tecnològic de la ciutat, els infants traspassaran a l’Alcalde les propostes que estan treballant.

Juguetes Estrella El passat mes de novembre es van presentar les Joguines Estrella d’aquest Nadal que combinen la tecnologia més puntera amb el joc tradicional de sempre. Apostes originals i novedoses per a tots els gustos.


Lácteos insustituibles Hem treballat els continguts i l’oficina tècnica del programa educatiu que des de la Federació Nacional d’Indústries Làctees (FeNIL) junt amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i el suport de la Unió Europea, s’ha impulsat per potenciar el consum de la llet entre els infants.

Què tenim Exposició itinerant per a centres cívics i espais de ciutadania. SOM EL QUE JUGUEM Si us interessa disposar d’aquesta exposició itinerant sobre el joc pensada i dissenyada per als espais de ciutadania (centres cívics, biblioteques, jardins coberts, zones comunes d’escoles, teatres infantils ...) no dubteu a demanar-nos informació! marinva@marinva.es Fàcilment muntable, de fusta resistent us pemetrà crear un ambient de joc per aquests dies en el vostre espai .

Xerrades sobre joc i joguines i guies sobre joc

Guies educatives “Juega conmigo”

Seguim en el mes de les xerrades per a pares i mares

Us recordem que a totes les

que volen tenir més coneixaments sobre joc i jogui-

botigues Imaginàrium trobareu

nes alhora de fer la carta als reis amb els seus fills i

aquestes Guies sobre joc,

filles. El plaer de jugar, fem la carta als reis! És una

destinades a pares i mares

xerrada participativa en què sortireu amb idees so-

d’infants entre 0 i 8 anys. S’han

bre com gestionar el boom de regals d’aquests dies,

editat 4 guies diferents amb

com crear un ambient màgic i fer que els infants

continguts adequats a les diferents

gaudeixin molt més del joc i de l’estona de jugar

franges d’edat en col·laboració

amb la família.

amb Educación Sin Fronteras. Els seus beneficis son destinats a projectes d’ ESF.

I si voleu saber més...

Podeu contactar amb nosaltres a marinva@marinva.es o al 93 475 32 55 De conformitat amb la LOPD i la LSSICE, l'informem que el seu correu electrònic prové d'un fitxer de clients i interessats en Marinva, joc i educació. Aquest correu electrònic és utilitzat exclusivament per l'enviament d'informació del nostre butlletí i les nostres comunicacions institucionals i en cap cas és objecte de venda o comunicació a cap entitat o organització, garantint, d'acord amb la legislació vigent, la més absoluta privacitat del mateix. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel ·l ació i oposició en qualsevol moment. En cas que Vostè rebi aquest e-mail degut a alguna errada, o bé des d'una adreça aliena a Marinva sense haver consentit a rebre'l, o desitgi donar-se de baixa dels nostres serveis informatius, podrà comunicar-nos-ho a l'adreça marinva@marinva.es. Moltes gràcies.


Número 60 · Any 2013

¡Campana y se acabó! Ho deien les “tacañonas” del 1, 2, 3 Responda otra vez, recordeu? I és que amb el final i el començament d’un nou any, la renovació, l’esperança en el futur, els bons desitjos, conviuen amb el tancament d’etapes, amb el final de quelcom que ha estat imprescindible per ser avui aquí. Per això, amb els sentits posats en el futur, en novetats que us presentarem en el proper Marinvitzat, en nous projectes en marxa, volem dedicar aquest espai i temps a mirar enrere i repassar els projectes que ens han fet, sense dubte, millors professionals. Els poimma@marinva.es

dreu veure a www.marinva.es però hem volgut fer aquí un petit recull. Bon any 2013!

Valors i dibuixos amb Banc Sabadell: comunicació per a la família: La nova edició 2012 del Concurs de dibuix promogut pel Banc de Sabadell per al seu col·lectiu familiar, consolida aquesta acció on el Banc mostra una clara vocació de transformació social.

La Festa dels Súpers: un espai de comunicació i participació Participar a la Festa dels Súpers és una bona idea i mostra d’això, cada cop més marques s’hi apunten. Nosaltres hem tingut l’oportunitat de treballar en la Gimkana de la pròpia Festa, l’estand del MIC també per TVC, i els estands de BUFF, “CaixaBank” i MUF.

Ludomecum: seguim parlant de comunicació i divulgació I és que www.ludomecum.com, que al 2013 celebrarà el seu 10è aniversari, és el referent per cercar joguines classificades per diferents criteris i trobar-les amb una fitxa pedagògica per conèixer bé totes les seves característiques i avantatges pedagògics.

Lácteos insustituibles: comunicació empresa, hàbits i escola La col·laboració en la campanya Lacteos Insustituibles, de Federació Nacional d’Indústries Làctees (FeNIL) junt amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i el suport de la Unió Europea i desenvolupat per Ogilvy és una bona mostra del treball en equip, facilitant continguts rellevants, pertinents i sensibles a les necessitats de l’escola.

Educa Borras: desenvolupament de producte Treballar a prop dels grans del sector jugueter és quelcom que fem des de fa gairebé 20 anys i és un dels nostres orgulls més grans. Poder fer-ho al costat d’una empresa com Educa Borras, en tasques d’assessorament i desenvolupament, no té preu.

El joc i l’educació... Una de les nostres grans raons de ser! Projectes a l’aula, com ara El Pregó de la Laia de l’IMEB– enguany amb menció especial de la UNESCO-, Per mantenir l’equilibri, menjo de mercat de Mercats de Barcelona. Projectes innovadors, com el treball amb joves i emprenedoria per Barcelona Activa amb el Un Pas per Emprendre. Projectes virtuals, com el SuperBrain d’EDEBé. Ajudant a transformar persones i processos a través del joc!

I... txap! La feina esdevé un joc: formació per a equips de treball Ja ho deia la Mary Poppins! Així, aquest 2012 hem ajudat a empreses i institucions a treballar diferents temes amb dinàmiques que incorporen elements de joc. Com el cas de la 1a edició del Idees X Aprendre, impulsat pel Kid’s Cluster i on vam “jugar” molt bones idees amb escoles i empreses.

No s’en vagin encara... Hi ha més! Seguim i seguirem donant suport al Kid’s Cluster, alhora que us animem a incorporar-vos en aquesta proposta si treballeu productes i serveis per a la infància

La gamificació esdevindrà clau al 2013 i nosaltres hi serem amb propostes, projectes... I un llibre!

Seguirem parlant de jocs a mitjans de comunicació, escoles, esdeveniments... I és que... Jugant s’entén la gent, oi?

I si voleu saber més...

Podeu contactar amb nosaltres a marinva@marinva.es o al 93 475 32 55 De conformitat amb la LOPD i la LSSICE, l'informem que el seu correu electrònic prové d'un fitxer de clients i interessats en Marinva, joc i educació. Aquest correu electrònic és utilitzat exclusivament per l'enviament d'informació del nostre butlletí i les nostres comunicacions institucionals i en cap cas és objecte de venda o comunicació a cap entitat o organització, garantint, d'acord amb la legislació vigent, la més absoluta privacitat del mateix. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel ·l ació i oposició en qualsevol moment. En cas que Vostè rebi aquest email degut a alguna errada, o bé des d'una adreça aliena a Marinva sense haver consentit a rebre'l, o desitgi donar-se de baixa dels nostres serveis informatius, podrà comunicar-nos-ho a l'adreça marinva@marinva.es. Moltes gràcies.

Marinvitzats 2012  

Recull dels nostres butlletins de 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you