Page 1

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiofpasdfghjklzxcvbnmqwe rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert yuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyu iopasdfghjklzxcvbnmqwertyuio pasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopa sdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghj klzxcvbnmqwertyuiopasdfghjkl zxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcv bnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq


Videointi / äänitys

O

ta mobiililaitteesi kameratoiminto esille. Jos et ole ennen kuvannut laitteella, käytä sitä ensin ja kokeile kameran painikkeita, ennen kuin teet itse harjoituksen.

erilaista klippiä ohjeiden mukaan:

Tee klippi, jossa teet haastattelukysymykse n kaverillesi ja hän vastaa.

Tee klippi, jossa kuuluu puhetta, mutta itse puhujia ei näy. Tee klippi, jossa on myös tekstiä luettavassa muodossa. Yleisvinkkejä kuvaamiseen: Pidä kamera hyvin paikallaan kuvatessasi. Jätä klipin alkuun ja loppuun muutama sekunti tyhjää. Huolehdi siitä, että puhe kuuluu hyvin / käytä mikrofonia. Katso videosi ja mieti, jäikö parantamisen varaa. Mieti seuraavia asioita:

HARJOITUS: Kuvaa neljä erillistä noin kymmenen sekunnin klippiä. Voit ottaa klippeihin halutessasi yhteisen aiheen. Tee neljä

Tee klippi, jossa kuvaat ja puhut itse kameralle (käännä kameran tulokulma ruudulla näkyvästä kääntösymbolista).

MItä on otettava huomioon haastattelussa, jossa kuvaaja haastattelee? Mitä haasteita itsensä kuvaamisessa voi olla? Mitä kuvallisia


ratkaisuja löytyy, jos puhuja ei halua omaa naamaansa videolle? Millaisia ohjeita oppilaalle olisi hyvä antaa videotehtävän suorittamisesta? Miten videoiden palautus opettajalle voisi mielestäsi omassa koulussasi toimia Millaisissa tehtävissä videointia voisi käyttää? Keksi ainakin kolme sellaista, joita voisit kokeilla.

LISÄHARJOITUS: Jos jo osaat peruskuvaamisen ja haluat lisäharjoitusta, tee/testaa/mieti seuraavat asiat: Avaa editointiohjelma (iMovie tms.) ja siirrä kuvaamasi klipit uuteen projektiin (= uusi ”elokuva”).

jotta saat yhteensä noin 40 sekunnin videon. Lisää ehtiessäsi alkuja lopputeksti. Jos sinulla on gmailtunnukset, lataa video YouTubeen ja laita sen asetukset niin, että vain linkin saanut voi nähdä videon.

Ota muutama aiheeseen sopiva valokuva kameralla ja liitä nekin videoon. Lyhennä klippejä sopivan mittaiseksi,

”Paljon ideoita sellaiseen, mitä voisi tehdä suhteellisen vaivattomasti. Haluaisin saada oppilaat tekemään videoita ja kirjoittamaan blogia tai lehteä viimeisen kurssin aikana. ”

”Rauhassa tutustuminen on ollut kivaa. Levollista oppimista. Harvinaista herkkua.”

”Paljon on tullut taas ideoita, joita pitäisi vaan nyt lähteä toteuttamaan käytännössä. Eri ohjelmat eivät sinänsä ole hankalia käyttää, mutta vaativat aluksi aikaa esim. sen sisäistämiseen, mitä kaikkea niillä voi tehdä tai mihin niitä voi hyödyntää.”

Marin lehti  
Marin lehti  
Advertisement