Page 1

STAGEVERSLAG M

A

R

I

L

I

O

G

E

E

R

S

1


Naam: Marilio Geers Studentennummer: 120146 Klas: 4IV1 School: Grafisch Lyceum Vondellaan 178, Utrecht Stagebegeleider: Bert de Boer Stagebedrijf: S2BDiscover! Stadsring 2, Amersfoort Praktijkopleider: Henk de Vries


STAGEVERSLAG J A N U A R I

2 0 1 7


INHOUDSOPGAVE Voorwoord Leerdoelen Werkprocessen WordPress Showcase Zelfreflectie Bronnen

6 8 14 18 20 24 26

5


6


Voorwoord Mijn naam is Marilio Geers en zit nu in het vierde jaar van mijn opleiding Interactieve Vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Na mijn eerste stageperiode bij ZEO the hebben gelopen, heb ik ervoor gekozen om mij tweede stageperiode bij een ander bedrijf te doen. In de afgelopen half jaar heb ik stagegelopen bij het bedrijf S2Bdiscover in Amersfoort. In dit verslag ga ik het hebben over de dingen dat ik binnen dit bedrijf heb geleerd en laat ik mijn werkzaamheden zien.

7


Planning Inschatten hoelang ik ergens mee bezig ben. Door dit te leren hoop ik meer controle te hebben over de verschillende opdrachten zodat ik niet alleen maar aan ĂŠĂŠn opdracht werk, maar verschillende opdrachten verdeel over mijn dag.

Dit leerdoel vond ik op het begin van deze stage nogal moeilijk omdat het maken van een planning nog niet standaard in mijn systeem zat. Na het een paar keer te hebben gedaan ging het steeds makkelijker. Ik heb voor deze leerdoel een planning gemaakt die ik wekelijks bijwerk. Dit heeft me geholpen om een overzicht te houden over al mijn opdrachten en voor wanneer iets af moest zijn.

8


9


10


Klantgesprek Een klantgesprek zo vloeiend mogelijk laten verlopen. Goed luisteren wat een klant wilt en in dien mogelijk de klant sturen in welke kant diegene op moet om zijn/haar doel te bereiken. En vooral proberen niks te beloven aan de klant als ik niet 100% zeker weet of de gevraagde mogelijkheid gaat lukken.

In de afgelopen stageperiode heb ik een aantal klantengesprekken gehad. Omdat dit nog nieuw was voor mij, was het op het begin nog lastig om een gesprek vloeiend af te laten lopen. Doordat ik dit meerder keren heb gedaan gaat het steeds beter en lukt het mij ook om de klant de juiste kant op te sturen. Voordat ik een gesprek in ga bereid ik me eerst altijd voor. Hiervoor schrijf ik eerst een aantal vragen op zodat ik die een voor een langs kan lopen en dus zeker weet dat ik niks vergeet te vragen.

11


Design Een voorbeeld design uit een gekozen WordPress thema maken. Om een design binnen een thema te maken moet ik weten welke mogelijkheden de thema is.

Bij een klantgesprek probeert de klant vaak uitteleggen hoe de opbouw van hun website eruit moet komen zien en laten ze een aantal voorbeeld van websites zien. Hierbij kreeg ik vaak gelijk een beeld in mijn hoofd van hoe ik hun website wil ontwerpen. Dit werk ik dan gelijk in het gekozen WordPress thema uit zodat ik binnen de mogelijkheden van het thema blijf. Mijn ervaring hiermee is dat klanten het op deze manier fijn vinden zodat ze gelijk een klik en scrol ervaring hebben.

12


13


14


Werkproces 1 Ontwerpt de media-uiting. Als eerst hielden we een gesprek met de klant. Tijdens een gesprek wordt het vaak duidelijk hoelang een opdracht gaat duren en konden we een duidelijke planning maken. Na een klantgesprek begin ik met een website opzetten op een Local Host. Hierdoor krijgt de klant ook gelijk een klik en scroll ervaring van zijn/haar website. Van de verschillende versies maak ik screenshots van de website en stuur ze op naar de klant zodat hij/zij die nog thuis kunt bekijken.

15


16


Werkproces 2 Realiseert een media-uiting. Na een aantal keren aanpassen krijgen we al snel een eindresultaat van de website. Wanneer de klant akkoord gaat met zijn/haar website, nodigde ik ze uit voor een eindgesprek om alles door te nemen en hoe zij zelf hun eigen website kunnen bewerken. Vanaf het begin tot het einde van een opdracht houd ik alles bij in een mapje op de server. In dit mapje zijn de klantinformatie, aangeleverde bestanden, ontwerpen en het opgeleverde resultaat te vinden.

17


WordPress De afgelopen 5 maanden heb ik veel met WordPress gewerkt. In WordPress kozen we een geschikte thema voor de klant en gingen die zodanig bewerken tot het een eigen stijl kreeg. Doordat we zo min mogelijk aan de PHP en CSS codes mochten zitten, moesten we dus bijna alles doen met de mogelijkheden binnen dat thema. Dit kon af en toe nog best lastig zijn, omdat sommige thema’s best beperkt zijn in hun

18

mogelijkheden. Ook als klanten met een wens kwamen voor hun website, gingen we eerst kijken of het wel mogelijk was binnen het thema In dit onderdeel heb ik ook geleerd dat je niet alles moet beloven aan een klant. Door dingen te beloven kun je in moeilijkheden komen en kun je daardoor dus je klant teleurstellen wanneer je je belofte niet na komt.


19


20


21


22


23


24


Zelfreflectie In de afgelopen 5 maanden heb ik veel geleerd. Bij het begin van mijn stage heb ik leerdoelen voor mezelf gesteld. Hiervan was klantgesprek/ communicatie waarin ik het meeste in ben gegroeid. Dit komt omdat wij bij S2Bdiscover! zelfstandig onze klanten moeten onderhouden. Om een overzicht te houden over al mijn dagtaken heb ik voor mezelf een week planning in Excel gemaakt. Dit heeft voor mij een goed effect gehad, doordat ik precies wist waar ik die dag mee bezig ging.

25


Bronnen Afbeeldingen www.pexels.com Online hulp www.stackoverflow.com www.wordpress.org Template WordPress www.elegantthemes.com/gallery/divi Website fonts www.google.com/fonts/specimen/Open+Sans/

26


27


Stageverslag 4  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you