Page 1

Teico Service en SVS creëren

lesboek Basisopleiding ‘Ontzorgen vanuit gepassioneerd vakmanschap.’ Om hun missie kracht bij te zetten besloot Teico Service samen met brancheopleider SVS een eigen opleidingsboek te ontwikkelen.

E

lke dag verzorgt Teico Service het schoonmaakonderhoud bij verschillende opdrachtgevers. De organisatie vindt het daarbij van belang om haar collega’s middelen aan te reiken om optimaal te kunnen functioneren. Peter Bleeker, algemeen directeur Teico Service, vertelt: “Wij dragen bij aan veiligheid, gezondheid en geborgenheid. Het op een juiste manier verrichten van de werkzaamheden, denk hierbij aan methodiek, houding en middelen, moet ervoor zorgen dat onze collega’s met plezier hun werk verrichten.” Volgens Teico Service vindt dit plezier zijn weg door de hele organisatie. “Wanneer onze medewerkers de theorie uit het nieuwe lesboek in praktijk brengen, zullen zij blij zijn met het effect van hun werk. De opdrachtgever zal blij zijn met de kwaliteit en wij genieten omdat onze collega’s en opdrachtgevers tevreden zijn met wat wij aanbieden”, aldus Bleeker. Lesboek volgens werkwijze Teico Het nieuwe Teico-lesboek voldoet aan de eind- en toetstermen van de RAS voor de Basisopleiding Schoonmaken. Dagelijks en periodiek interieur- en sanitaironderhoud, stofwissen en moppen volgens de traditionele en microvezelmethode: in het boek staat het allemaal stap voor stap uitgelegd. Ook ergonomie, communicatie en kwaliteitsbewaking zijn belangrijke onderwerpen. Een medewerkster van Teico stond model voor de instructiefoto’s en in het hele boek staan herkenbare Teicomiddelen en materialen afgebeeld.

Peter Bleeker, Teico Service: ‘De juiste uitvoering van werkzaamheden zorgt voor meer werkplezier bij onze collega’s.’

Eigen SVS-/Teico-docent Theo Verburgt, projectmanager bij Teico Service, begeleidt de SVS-opleidingen binnen de organisatie. Hij wordt nu opgeleid tot erkend SVS-docent, zodat hij de Basisopleiding zelfstandig aan zijn Teico-collega’s kan geven. Verburgt: “Ik vind opleiden een heel mooi fenomeen. Ik kijk ernaar uit om met dit lesboek ‘on the job’ verschillende kleinere groepen te kunnen opleiden.” Wat Verburgt zo leuk vindt aan opleiden? “Het enthousiasme dat ik tegenkom. Vooral bij de mensen die al langere tijd bij Teico Service werken en denken dat ze weinig meer zullen leren tijdens de Basisopleiding Schoonmaken. Na de opleiding denken ze daar toch altijd anders over”, aldus de toekomstige docent. Partners in opleiden Teico Service en brancheopleider SVS zijn al geruime tijd partners in het opleiden van medewerkers tot professionele schoonmakers. Teico Service feliciteerde eerder al groepen geslaagden op locatie WTC Schiphol Airport. Zelfs álle Teicomedewerkers van het Kennemer Gasthuis te Haarlem werden door SVS opgeleid. Maar de organisatie gaat voor meer: Teico Service streeft ernaar honderd procent van haar medewerkers te hebben laten opleiden door SVS. Een mooie uitdaging waaraan dit aantrekkelijke lesboek zeker zal gaan bijdragen.

Tel: 010 - 293 10 00 www.svs-opleidingen.nl

Advertorial SVS en Teico Service  

SVS is hét opleidingsinstituut voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche en de facilitaire dienstverlening.

Advertisement