Page 1

EW Facility Services en SVS starten unieke maatwerkopleiding Leidinggevende Schoonmaakonderhoud Wegwijzer Leidinggevende Module SchoonmaakKwaliteit onderhoud

Als eerste in de markt ontwikkelde EW Facility Services in samenwerking met brancheopleider SVS een unieke modulaire opleiding Leidinggevende Schoonmaakonderhoud. EW Facility Services zet daarmee een volgende stap in haar opleidingsprogramma.

B

irgit Jilesen, manager Business School bij EW Facility Services: “We hechten veel waarde aan het bieden van voldoende en goede opleidingsmogelijkheden voor onze medewerkers. Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden zijn dan ook belangrijke issues voor EW Facility Services. Deze verhogen niet alleen het plezier van onze mensen in het werk, maar ook de resultaten voor onze opdrachtgevers. Vanuit dit gedachtegoed ontwikkelden wij al eerder een op maat gemaakt opleidingsprogramma voor de Basisopleiding Schoonmaken, nu is de opleiding Leidinggevende Schoonmaakonderhoud voor Housekeepers en Objectleiders in een uniek jasje gestoken. Met onze Housekeepers en Objectleiders maken wij het verschil bij onze opdrachtgevers. Daarom krijgen zij nu de kans om zich in hun functie verder te ontwikkelen.” Modulaire opleiding Na een intensieve samenwerking met SVS ligt er nu een nieuwe op maat gemaakte opleiding Leidinggevende Schoonmaakonderhoud. In de opleiding voor Housekeepers en Objectleiders komen alle elementen naar voren waar een leidinggevende van EW Facility Services mee te maken krijgt. In vijf verschillende modules draait het om alle ins en outs van de organisatie, kwaliteit, communicatie en leidinggeven, human resources en plannen en organiseren. Er worden voor deze opleiding eigen vakspecialisten van EW Facility Services door SVS opgeleid tot erkend SVS-docent. Zij zullen fungeren als trainer binnen de eigen organisatie. Elke module wordt dan ook gegeven door een docent die is gespecialiseerd op dat onderwerp.

Lesmateriaal op maat Gert de Graaf, manager Marketing & Sales bij SVS: “De lesmaterialen, leerdoelen en het programma zijn ontwikkeld in een gezamenlijke projectgroep, rekening houdend met de eindtermen. Het lesmateriaal in EW-huisstijl is daardoor geheel toegespitst op de werksituatie binnen EW Facility Services. In de praktische lessen van deze opleiding worden tevens veel cases behandeld, opdrachten gemaakt en rollenspellen gebruikt.” Digitale leeromgeving De deelnemers werken naast de klassikale lessen met thuiswerkopdrachten. Deze opdrachten staan klaar in een nieuwe digitale EW-leeromgeving. De Graaf licht toe: “Wanneer een deelnemer een gemaakte opdracht uploadt, krijgt de docent daarvan bericht. Zowel EW Facility Services als SVS kijken de opdracht na. De feedback en het cijfer voor de opdracht staan later zichtbaar voor de deelnemer in de leeromgeving. EW Facility Services is de eerste in de markt die op deze manier de opdrachten voor deze opleiding verzorgt.” Examen vol cases Wanneer de deelnemers alle modules hebben gevolgd en de thuiswerkopdrachten voldoende afronden, gaan zij door naar het examen. Het examen is opgebouwd uit voor EW Facility Services specifieke cases in plaats van de standaard multiple choice vragen die hiervoor gelden. Na het behalen van het examen ontvangen de deelnemers een erkend diploma vanuit SVS. Binnen drie jaar zullen zo’n 120 Objectleiders en Housekeepers de opleiding volgen.

Advertorial SVS en EW Facility Services  
Advertorial SVS en EW Facility Services  

SVS is hét opleidingsinstituut voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche en de facilitaire dienstverlening.

Advertisement