Page 1

‘Gemotiveerde medewerkers en minder fouten

op de werkvloer’

SchoonGroep Nederland en SVS gaan de komende drie jaar samenwerken. SVS zal voor de twintig leden van SchoonGroep Nederland alle groepen Basisopleiding Schoonmaken verzorgen.

S

choongroep Nederland is een samenwerkingsverband van twintig middelgrote regionale schoonmaakbedrijven. Naast de voordelen van onder andere het delen van kennis en gezamenlijke inkoop, biedt SchoonGroep Nederland haar leden ook de mogelijkheid tot samenwerking richting grotere opdrachtgevers of de gezamenlijke uitvoering van landelijke projecten. Om vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid te kunnen blijven garanderen, kiezen alle leden van SchoonGroep Nederland voor het opleiden van hun medewerkers. Investering en aandacht Rob Burgmeijer van SchoonGroep Nederland over opleiden: “Het lijkt zo makkelijk: even een kantoor of een tankstation schoonmaken. Maar een goede opleiding is nodig. Bovendien hebben veel ervaren medewerkers na verloop van tijd behoefte aan vreemde ogen die over hun schouders meekijken om zo hun kennis op te frissen.” Volgens Burgmeijer waarderen de medewerkers de investering vanuit het bedrijf en de persoonlijke aandacht. “Je merkt duidelijk dat de medewerkers het geleerde ook werkelijk in de praktijk brengen. Het gevolg is gemotiveerde medewerkers en minder fouten op de werkvloer. Een leuke bijkomstigheid bij het samen opleiden is het ontmoeten van collega’s van andere SchoonGroep-leden”, aldus Burgmeijer. Opleiden is een vak Het aantal medewerkers dat de komende jaren wordt opgeleid, zal naar verwachting alleen maar toenemen. SchoonGroep Nederland wilde het opleiden daarom centraal bij één aanbieder onderbren-

Tel: 038 - 453 87 48 www.schoongroep.nl

gen. Burgmeijer licht toe: “We hebben voor SVS gekozen, omdat zij haar sporen in de branche verdiend heeft. Natuurlijk zijn er alternatieven en wellicht tegen lagere kosten, maar opleiden is een vak. Een vak dat wat ons betreft thuishoort bij een kwalitatieve opleider met voldoende achtergrond. Bovendien biedt SVS ons continuïteit en professioneel lesmateriaal ten behoeve van de opleiding en docent op de les- of examenlocatie.” Open groepen en in-company SchoonGroep Nederland en SVS zijn nu een driejarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Het gaat hierbij specifiek om de Basisopleiding Schoonmaken. Gert de Graaf, Manager Marketing & Sales bij SVS: “Afhankelijk van de vraag van het schoonmaakbedrijf wordt een opleiding in-company verzorgd. Maar individuele cursisten kunnen ook deelnemen aan opleidingen die wij landelijk aanbieden via een online systeem van open inschrijvingen.” Duurzame inzetbaarheid In de Basisopleiding Schoonmaken gaat het om algemeen schoonmaakonderhoud van kantoorachtige objecten. “Ter preventie van lichamelijke klachten wordt tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan ergonomisch verantwoord werken. Hiermee wordt de duurzame inzetbaarheid van personeel vergroot”, aldus De Graaf. Deelnemers krijgen bij aanvang van de opleiding het SVS-lesboek Schoonmaken is een vak dat aansluit op de eind- en toetstermen van de RAS. Het lesmateriaal is volledig toegespitst op de doelgroep en bevat veel foto’s en illustraties van alle schoonmaakhandelingen.

Tel: 010 - 293 10 00 www.svs-opleidingen.nl

In februari tekenden Charles Scholte, directeur SVS (links), en Jaap Meijer, directeur SchoonGroep Nederland, een samenwerkingsovereenkomst.

Advertorial SVS en SchoonGroep Nederland  

SVS is hét opleidingsinstituut voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche en de facilitaire dienstverlening.

Advertorial SVS en SchoonGroep Nederland  

SVS is hét opleidingsinstituut voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche en de facilitaire dienstverlening.

Advertisement