Page 1

‘Kwaliteit leveren kan alleen met vakgeschoolde schoonmakers’ HECTAS en SVS ontwikkelen maatwerk lesmateriaal Basisopleiding Schoonmaken ‘Verfrissend anders. En net dat beetje extra.’ Zo kopt schoonmaakbedrijf HECTAS op de bedrijfswebsite. De slogan sluit perfect aan op het nieuwe lesmateriaal voor de Basisopleiding Schoonmaken dat brancheopleider SVS samen met HECTAS ontwikkelde.

S Ook zo’n mooi lesboek? Bel: 010 - 29 31 000 Mail: info@svs-opleidingen.nl

choonmaakbedrijf HECTAS is een van de leiders op het gebied van facilitaire dienstverlening en investeert doorlopend in kwaliteit en innovaties. De organisatie besteedt veel aandacht aan de werkomstandigheden van haar medewerkers. Zo houdt HECTAS de werkdruk bijvoorbeeld acceptabel met behulp van regelmatige werkdrukmetingen. Instructie en opleiding staan hoog in het vaandel. Dolf Bemer, HR-directeur bij HECTAS: “Wij vinden opleiden belangrijk, want wij leveren een schoonmaakproduct van kwaliteit. Dat kunnen we alleen als onze schoonmakers het vak geleerd hebben.

Bovendien leren wij onze medewerkers graag een vak waar zij ook na of buiten HECTAS nog wat aan hebben. HECTAS kent het schoonmaakvak, maar opleiden is ook een vak. Daarom kiezen wij voor dé brancheopleider: SVS.” Eigen werkwijze in praktisch lesboek HECTAS zocht contact met SVS voor een maatwerkprogramma rondom de Basisopleiding Schoonmaken van SVS. Uit een speciaal vormgegeven lesboek in de huisstijl van HECTAS blijkt de specifieke aandacht voor de opleiding van haar medewerkers. Het boek is een onderdeel van een gestructureerd opleidingstraject

waarin HECTAS de eigen werkwijze en bedrijfscultuur kan overbrengen op haar medewerkers. Gert de Graaf, manager Marketing & Sales bij SVS: “In het praktische lesboek staan alle methoden en materialen zoals die bij HECTAS worden ingezet, dus dat creëert herkenning bij de medewerkers.” Deelnemers leren in de Basisopleiding Schoonmaken in zes dagdelen praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord schoonmaken volgens de microvezelmethode, met alle daarbij behorende materialen en middelen. Opleiding voor hele organisatie Het maatwerkprogramma van SVS zal een grote invloed hebben op HECTAS. En niet alleen op de deelnemers zelf. Jos Wortelboer, directeur Commerciële Zaken bij HECTAS, verklaart: “De kennis die de deelnemer opdoet tijdens deze opleiding, kan hij of zij vervolgens gebruiken tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden en overdragen op collega’s. Dan zijn ook zij op de hoogte van de laatste schoonmaaktechnieken en -methoden. De hele organisatie kan dus leren van deze opleiding.”

Les van SVS-HECTAS-docenten De lesgroepen Basisopleiding Schoonmaken worden afwisselend verzorgd door SVS-docenten en SVSHECTAS-docenten. SVS heeft namelijk drie medewerkers van HECTAS opgeleid tot docent, zodat zij hun eigen collega’s

Jos Wortelboer, HECTAS: ‘De hele organisatie leert van deze opleiding’ kunnen opleiden. De SVS-HECTASdocenten worden gedurende de samenwerking met SVS vaktechnisch en didactisch ondersteund. Dolf Bemer: “Door de combinatie van docenten kunnen wij HECTAS en SVS in de uitvoering aan elkaar koppelen en wederzijds van elkaar leren.” HECTAS en SVS zullen minimaal drie jaar samenwerken in het opleiden van medewerkers in de Basisopleiding Schoonmaken. Jaarlijks zullen tussen de twintig à dertig groepen HECTASmedewerkers het maatwerkprogramma volgen.

Tel: 026 - 31 71 717 www.hectas.nl

Advertorial SVS en HECTAS  

SVS is hét opleidingsinstituut voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche en de facilitaire dienstverlening.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you