Page 1

SVJETSKI DAN KNJIGE

2. o탑ujka


Um bez

je

kao bez krila (ruska poslovica)


nećeš usavršiti vještinu življenja. Život je neobuhvatno protjecanje: opire se svakom određenju. nećeš doprijeti do istine. Sve što je napisano, izmišljeno je - stvarnost se ne pokorava riječima.

nećeš sretniji ni bolji -

postati

Miro Gavran, Klara

ni


Sa dubokom vjerom u istinitost svog uvjerenja, govorim svima: Volite knjigu, ona će vam olakšati život, prijateljski će pomoći da se snađete u šarenom i burnom spletu misli, osjećanja i događanja. Ona će vas naučiti da ocijenite čovjeka i same sebe; ona daje krila umu i srcu, osjećanje ljubavi prema svijetu, prema čovjeku.

Maksim Gorki


Cjelokupna moja poezija

autentičan je izraz moga života, njegova slika. Ostanem li, ostat ću po njoj… Radujem se, što da krijem, ako je moj stih i vama pripremio radost, a vjerujem, i znam, da su i tisuće čitalaca mojih knjiga u njima našle i radost i tugu, ono čime se odlikuje čovjek među svim stvorenjima na zemlji. D. TADIJANOVIĆ


Nema radosti odrastanja, sazrijevanja, zrelosti i dobrote bez čitanja priča: U pričama se nalazi sve što moramo naučiti o ljudima i stvarima koje ih okružuju da bismo mogli zadovoljno živjeti i onda kada pomislimo da život nije samo priča.

Višnja Stahuljak


ČITAOCU Sam ja malo mogu. – Ti i ne znaš, da si Supjevač, kad pjesme prožme te milina. Čitaoče, ja sam žica, ti šupljina Glazbalu, sa kog se harmonija glasi.

Vladimir Nazor - LIRIKA

Svjetski dan knjige  

Pregršt misli o knjizi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you