Page 1

MARIBO KUNSTFORENING AF 1947 Nyhedsbrev for foråret 2013 Program Fredag den 5. april Museumsbesøg. Fuglsang Kunstmuseum præsenterer den danske maler Vilhelm Kyhn ved særudstillingen: Vilhelm Kyhn – og det danske landskab. Kunsthistoriker Guri Skygge Andersen guider os gennem den meget fine udstilling.

Vilhelm Kyhn, Sommeraften ved Ry, 1873. Tilhører Statens Museum for Kunst. Foto: SMK Foto

Vi mødes på parkeringspladsen på Maribo Banegårdsplads kl. 13.45 og kører i private biler til Fuglsang, hvor vi får rundvisning fra kl. 14.30 til 15.30. Der er mulighed for at nyde en forfriskning i Museets café og handle i museumsshoppen. Vi kører fra Fuglsang kl. 16. Kunstforeningen sørger for rundvisningen. Entré til museet betalers af deltagerne. De der er medlemmer af Fuglsangs Kunstmuseums Venner har fri entré. Entré: 70 kr.. Ved en gruppe på minimum 15 er der entré for 55 kr. Pris for transport aftaler man individuelt med chaufføren. Tilmelding til Tina Folmer Larsen tlf. 54 78 25 24 eller Per Møller tlf. 54 78 44 21. Lørdag den 4. maj Ekskursion til Fyn Kunstforeningens ekskursion går i år til Fyn gennem noget af Danmarks smukkeste landskab, der til den tid er klædt i grøn og blomstrende forårsdragt.


Kl. 10.45 kører bussen ind på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Gymnastikhøjskolen er Danmarks ældste. Den blev grundlagt af den danske gymnastikpædagog Niels Bukh i 1920. Skolen har en stor samling kunst både indenfor og på udendørsarealerne. Indendørs findes bl.a. det lange gangmaleri af ’Gymnaster i bevægelse’ og gavludsmykningen i ID-Hallen. Derudover findes samlingen i ”De gamle stuer”, hvor der findes en stor beholdning af kunst og kuriøse ting, samlet siden skolens grundlæggelse. I det store parkanlæg findes ligeledes et stort antal kunstværker og skulpturer. Ny Carlsberg fondet gav i 2004 fondets næststørste kunstdonation nogensinde til indkøb og renovering af kunst. Gymnastikhøjskolens forstander Uffe Strandby guider os gennem denne fine samling af kunst.

Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Fra Gymnastikhøjskolen kører vi til Svendborg Rådhus, hvor borgmester Curt Sørensen byder velkommen og viser os tre fresker i byrådssalen af den fynske maler Niels Hansen. Niels Hansen er født på Tåsinge i 1880, kom som ung i malerlære i Svendborg. Fra 1899 var han elev på Zartmanns Malerskole i København. Niels Hansen var med til at stifte Grønningen, han har udsmykket loftet på Stærekassen, Det kongelige Teater i København, og flere andre offentlige bygninger, blandt andet Byrådssalen på Svendborg Rådhus med tre fine fresker.

Niels Hansen

Derfra går turen videre til Odense, hvor vi skal besøge Brandts Klædefabrik og høre om institutionens historie fra klædefabrik til kulturinstitution med biograf, kunsthal, fotoudstillinger, café og meget mere. Vi skal se to spændende udstillinger: På Kunsthallen Brandts skal vi se: Phoebe Washburn: ”Pressure Drop for Richard Stands (a history of one thing to another in lemon-aidedness)” En selvproducerende kunstinstallation. Over 800 kvadratmeter i kunsthallens to store sammenhængende sale har Phoebe Washburn skabt to forskellige installationer, der forbindes i et vandrensningssystem, der igen forbindes med et ”nursery”: en hospitalslignende planteskole. På Museet for Fotokunst skal vi se ”100 Fynske Billeder 2011 -2012”.


Fotografer fra Fynske Medier viser billeder fra året der gik. Fotograferne har fanget store og små begivenheder, drama og dagligdag. Der er fotos af kendte og kongelige, hr. og fru Fyn og de særlige øjeblikke, hvor fotografen befandt sig på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Bussen kører fra Bagtorvet i Maribo kl. 08.15 og vi er hjemme igen kl. 19.30. Husk godt fodtøj, og tøj afstemt efter vejret. Medbring madpakke til frokost, som vi spiser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. I Caféen på Brandts kan man købe forfriskninger. Deltagerbetaling kr. 450. Tilmelding til Tina Folmer Larsen tlf. 54 78 25 24 eller Lone Gliese på tlf. 54 75 94 53. Vi opfordrer igen foreningens medlemmer til at tilmelde sig Kunstforeningens mail service. Man kan få Nyhedsbrevet sendt digitalt, modtage orientering om arrangementer få dage forud for et arrangement. Tilmeld hos: c.borgen@hotmail.com Følg med på Kunstforeningens blog: www.maribokunstforening.blogspot.com her kan man læse om foreningens aktiviteter og give sin mening til kende. Se i øvrigt Nakskov Kunstforenings hjemmeside: nakunst@hotmail.com Velkommen til årets arrangementer. Med venlig hilsen Per Møller p. b. v.


Kunstforeningens bestyrelse Per Møller (formand) Klostergade 2, 4930 Maribo Tlf. 54 78 44 21 / 54 70 42 02 mail: pmoe@km.dk Tina Folmer Larsen (næstformand) Sdr. Boulevard 61, 4930 Maribo Tlf. 54 78 25 24 mail: tila@euclolland.dk Lone Gliese (kasserer) Sønderparken 26, 2.tv., 4930 Maribo Tlf. 54 75 94 53 mail: lone.gliese@waoopost.dkt.dk Carsten Borgen (sekretær) Drosselvej 6, 4930 Maribo Tlf. 22 89 76 61 mail: cdmorell@hotmail.com

Nyhedsbrev Forår 2013  

Maribo Kunstforening af 1947 Nyhedsbrev forår 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you