Page 1

Portfolio 2014 / Maria Terpager Nielsen

Grafik og billedbehandling


Optimera Optimera er endnu en håndværker-kæde, ejet af Saint Gobain. Denne gang er Magnetix blevet bedt om at skabe et loyalitetsprogram med navnet ”PRO-kunde” til håndværkere, for at øge tilstrømningen til Optimeras webshop. Vi har her skabt en figur, som i øjenhøjde skal byde velkommen på shoppen med budskabet ”bliv godt klædt på”, og med en hue som giveaway.

2 / Grafik og billedbehandling


Foto Efter endt photoshoot, udvalgte jeg det bedste billede af vores model, og gik herefter i gang med billedbehandlingen i photoshop.

Fritlægning Jeg valgte i dette tilfælde at fritlægge figuren med Pen Tool, da det er dét værktøj som jeg får det bedste og mest præcise resultat ud af. Ud fra path´en lavede jeg en selection som jeg gav en feather på 0,2 pixels. Jeg brugte efterfølgende den samme metode på pladen, da jeg vil redigere i de to emner hver for sig.

Justeringslag Jeg har ved hjælp af forskellige afmaskninger, tilføjet justeringslag på de ønskede områder. Jeg har bla. brugt Levels og Curves til at lave farvekorrigering. På træpladen har jeg lavet en maske med en ny træstruktur, og bygget den ønskede taktile effekt op ved hjælp af masker/justeringslag. Til sidst har jeg skrevet budskabet med Optimeras font ”BlenderPro”. Afslutningvis har jeg givet teksten en passende dybde, med brug af Inner Shadow.

4 / Grafik og billedbehandling


Afsluttende justeringer Huen på billedet havde ikke den ønskede form, så her har jeg fjernet toppen og tegnet en ny med Pen Tool (Shape Layers). Efterfølgende har jeg tilføjet strukturen fra den gamle hue og rettet til med Puppet Warp. Skygger ved hans fødder er lavet med en blød brush i en maske, og har sit udgangspunkt i den originale skygge fra billedet. Afslutningsvis har jeg fundet et billede af et stillads, som jeg har givet filteret ”Gaussian blur”, farvejusteret og brugt som baggrund.

6 / Grafik og billedbehandling


Brødrene Dahl - Social Brødrene Dahl vil på Facebook, og har i den sammenhæng bedt Magnetix om at lave en kick-off kampagne, for at indhente så mange likes som muligt. Kampagnen har vi kaldt ”Fra Lemvig til Las Vegas” og jo flere likes der kommer, jo tættere kommer præmien på Las Vegas. Vi havde brug for en Hero-grafik, som skulle være omdrejningspunktet for konkurrencen. Her lavede jeg et ”rejse”barometer, så brugeren via en Facebook app, kunne følge like ”huntningen” i mod Las Vegas.

8 / Grafik og billedbehandling


Adobe lllustrator Jeg startede i Adobe Illustrator med at tegne og Image Trace mig frem til grafikker, der skulle symbolisere rejsen fra Lemvig, over London og til Las Vegas. Hvis man vælger at bruge metoden Image Trace, så kræver det en del rentegning, såfremt at vektorgrafikken skal bruges til tryk. I dette tilfælde bliver den skaleret gevaldigt ned og da den endelige grafik skal bruges til web, valgte jeg ikke at gøre det. Herefter har jeg placeret grafikkerne rundt om en cirkel givet dem opacity, og lavet den endelige samlede grafik til et smart objekt i photoshop.

10 / Grafik og billedbehandling


Photoshop Efterfølgende har jeg bygget barometeret op af cirkler, og for at få den ønskede taktile effekt ,har jeg hovedsagligt brugt effekter som Bevel and Emboss, Gradient, Drop Shadow ,Inner Shadow, samt lavet highlights med en blød Brush og Blending Modes.

12 / Grafik og billedbehandling


Sammenkopiering Jeg har her lavet en sammenkopiering med tre forskellige billeder jeg har taget.

14 / Grafik og billedbehandling


16 / Grafik og billedbehandling


Fritlægning Jeg har fritlagt hånden ved hjælp af Channels. jeg valgte den kanal med mest kontrast, i dette tilfælde Blue. Jeg lavede en kopi af kanalen og tilførte kontrast ved hjælp af Levels. Jeg brugte en brush til at arbejde med hvid/ sort på henholdsvis inderside og yderside, for at definere figur og baggrund.

Farvekorrigering Jeg farvekorrigerede hvert lag for sig og samlede dem til slut på baggrundsbilledet, som jeg har sløret med Gaussian Blur.

Puppet Warp Jeg har placeret sprøjten på hånden og brugt værktøjet Puppet Warp, for at få hånden til at holde rigtigt på sprøjten.

Blending Modes Jeg har lavede en maske med fyldet, som jeg brugte forskellige Blending Modes til at give det rigtige transperante look. Jeg tilføjede highlights og skygger på sprøjten samt skygger på hånden, hvor sprøjten ligger.

18 / Grafik Grafiskog design billedbehandling


20 / Grafik Grafiskog design billedbehandling


Grafik og billedbehandling  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you