Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2013 – ’14

van 29 april tot 19 mei

nr. 65

Het derde en laatste trimester is ondertussen goed gestart. We duimen dat alle kinderen zich de leerstof vlot eigen kunnen maken, zodat het schooljaar met vrucht kan beëindigd worden. Er staan alvast enkele drukke weken voor de boeg, al is er door de verlengde weekends ook nog tijd voor ontspanning. Onze eerste communicanten zijn zich al intensief aan het voorbereiden op hun grote dag. Ondertussen beginnen de kinderen ook te knutselen voor hun lieve mama. We willen zo de mama’s van harte proficiat wensen en hen danken voor alles wat ze voor ons doen! We staan er ook op, om de kinderen die instapten na de paasvakantie van harte welkom te heten op onze school! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons.

Wat schaft de pot? Dinsdag 29 april: pompoensoep, spaghetti bolognaise Woensdag 30 april: minestrone, kipsteak, appelmoes, aardappelen Maandag 5 mei: tomatensoep, kipsteak, perzik, aardappelen Dinsdag 6 mei: preisoep, boomstammetje, bloemkool in roomsaus, aardappelen Woensdag 7 mei: seldersoep, lasagne Donderdag 8 mei: champignonsoep, stoofvlees, salade, aardappelen Vrijdag 9 mei: kervelsoep, gebakken visfilet, wortelpuree Maandag 12 mei: tomatensoep, zomergyros, erwtjes, aardappelen Dinsdag 13 mei: cressonsoep, strips kentucky, ananas, rijst Woensdag 14 mei: paprikasoep, kipfilet, waterzooi, aardappelen Donderdag 15 mei: wortelsoep, kaasburger, geraspte worteltjes, aardappelpuree Vrijdag 16 mei: tomatensoep met balletjes, vispannetje, gestoofde worteltjes, macaroni Maandag 19 mei: aspergesoep, visnuggets, tomaat in vinaigrette, aardappelpuree Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”. Je kan ook bij Esthio (www.esthio.be) de menu van de dag en de twee volgende dagen terug vinden.

Hiep hiep hoera voor… Dinsdag 29 april: Nguyen Duy (2LOE) Zondag 4 mei: juf Stephanie Ver Eecke Dinsdag 6 mei: Dré Torbeyns (1KEA) Woensdag 7 mei: Mohamed Boujaadi (1LOE A) Zaterdag 10 mei: Michelle Vervaeke (2LOE) Zondag 11 mei: Nabil Lanssens (2LOE) Woensdag 14 mei: Catho Deplancke (4LOE) en juf Veerle Noppe Vrijdag 16 mei: Leon Glorieux (1LOE A) Zaterdag 17 mei: Emma Cannoot (3LOE) Maandag 19 mei: Loïc Raes (1KEA) De ooievaar bracht Lotte bij Pieter en Leen Lazou-Oostvogels. Lotte is het zusje van Lars (1KEB) en Alyne. Van harte proficiat namens iedereen van de Mariaschool!


Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Konstant Dewyn, 76 jaar en grootvader van Elise Glorieux (5LOE).

Op zaterdag 3 mei treedt kinderverzorgster Lindsey Poiré in het huwelijksbootje met Kenneth Verledens. We wensen het jonge koppel heel veel geluk toe namens iedereen van de Mariaschool!

Aandacht, aandacht…

 Na de paasvakantie telden we 96 kleuters. Dit zorgt nog voor geen extra lestijden, daar we op 1 februari 2013 ook 96 kleuters telden. Per kind dat na Hemelvaart nog instapt, kunnen we dan wel tot het einde van het schooljaar een extra instaplestijd verkrijgen. In de loop van deze week zouden de fiscale attesten 2013 meegegeven worden. Wie nog openstaande rekeningen heeft, herinneren we aan het feit dat we geen fiscaal attest kunnen uitschrijven. Op zaterdag 17 mei is er ons jaarlijkse schoolfeest. Vanaf 13.30u gaan de deuren van de school open. Om 14u is er het kleuteroptreden in het jaarthema “Beestig bezig!” Na het optreden zijn er weer spelletjes voorzien voor klein en groot. Vanaf 18.30u is er barbecue voorzien voor wie kaarten vooraf besteld had. Er kan op de dag zelf niet meer besteld worden. Wie niet op school eet, hoeft daarom nog niet meteen weg te gaan. Want onze bar sluit nog niet meteen… Voor het schoolfeest zijn we nog op zoek naar “kinder-surprise-eitjes” (die plastiek eitjes of bollen die geopend kunnen worden). Deze mogen gerust binnen gebracht worden bij de leerkrachten. Waarvoor dank! De datum voor het vormsel volgend jaar is mij ondertussen bekend. Het vormsel zal doorgaan op zondag 24 mei 2015. Dit is een datum door het bisdom vastgelegd en kan niet gewijzigd worden. De datum voor de eerste communie volgend jaar kan ik nu nog niet communiceren, daar deze nog niet vast ligt. Er is nog heel wat onduidelijkheid binnen de parochie, daar volgend jaar de parochie Onze-Lieve-Vrouw Koningin bij de parochie Sint-Jozef gevoegd wordt. Dit zorgt nog voor heel wat vraagtekens. Zodra deze datum gekend is, wordt deze gecommuniceerd. Voor Broederlijk Delen kunnen we jammer genoeg de totale opbrengst ook nog niet communiceren, daar we nog op de factuur van de wereldwinkel wachten. Wel kunnen we al zeggen dat het opnieuw een groot succes is! De Mariaschool is zeer solidair geweest! Onze oprechte dank daarvoor! We vragen jullie om begrip dat er voor Moederdag en Vaderdag slechts één cadeautje geknutseld wordt. Het is zo al druk voor de juffen en meesters om alles tijdig af te krijgen.

Alle data op een rijtje…  

Dinsdag 29 april: - 16.30u: personeelsvergadering, er is dan geen mogelijkheid tot studie Donderdag 1 mei: - Feest van de arbeid, er is die dag geen school en ook geen opvang


    

 

  

 

Vrijdag 2 mei: facultatieve verlofdag, er is die dag geen school en ook geen opvang Maandag 5 mei: - 9.30u: directiecomité in het Heilig Hart voor directeur Ruben Dinsdag 6 mei: - Spelletjesnamiddag in 2KEA Woensdag 7 mei: - Namiddag: estafetteloop te Bavikhove Donderdag 8 mei: - College van directies gedurende de hele dag voor directeur Ruben - Voormiddag: klasdoorbrekend werken rond sociale talenten - 16.30u: werkgroep pastoraal van de scholengemeenschap voor juf Nancy en directeur Ruben Vrijdag 9 mei: - Voormiddag: zwemmen voor het lager Zaterdag 10 mei: - 14u: eerste communie met aansluitend na de mis tot 17.30u receptie voor de naaste familie van de communicanten Zondag 11 mei: Moederdag, proficiat aan alle moeders! Maandag 12 mei: - 20u: oudercomité in de refter van de Mariaschool Dinsdag 13 mei: - 16.15u: vergadering van het kernteam van de Mariaschool voor juf Els, juf Veerle Vleirick, juf Veerle Noppe, juf Lien en directeur Ruben Woensdag 14 mei: - Namiddag: voetbaltornooi voor 3LOE en 4LOE te Bavikhove Donderdag 15 mei: - 13.30u: overkoepelend scholenoverleg voor alle scholen van Harelbeke op het stadhuis voor directeur Ruben Zaterdag 17 mei: schoolfeest in de Mariaschool - 14u: optredens van het kleuter, 15u: spelletje voor alle kinderen, 18.30u: barbecue

Oprechte dank aan…  

 

 

alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer en begeleiden van leerlingen naar activiteiten! Irida (oud-voorzitter van ons oudercomité), voor het ontwerpen van alweer een schitterende affiche voor ons schoolfeest! Dank ook aan jullie allen die de affiche uithangen, zodat we in het straatbeeld pertinent aanwezig zijn! de mama van Stan (2LOE) om brood te sponsoren voor het sobermaal! Koen, de papa van Sofie (1LOE A) en Elias (2KEA) en lid van ons oudercomité voor het prachtige herstelwerk van de speeltoestellen! Ook dank aan Youri en Anouchka, de ouders van Bono (1LOE B) voor het bezorgen van het materiaal voor het herstelwerk! de ouders van Margaux (5LOE) voor het schenken van speelgoed aan de opvang! het oudercomité voor het schenken en bedienen van een drankje op de rapportering!

Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op de scheurkalender: Een jongetje vraagt Ronaldo om een handtekening. Maar vijf minuten later alweer… En vijf minuten later nog eens… Vraagt Ronaldo: “Waarom wil je toch steeds opnieuw een handtekening hebben?” Waarop het jongetje: “Als ik er 50 heb, kan ik die ruilen voor één van Messi.”


-

- er veel spraakverwarring kan zijn over “koffiefilter”? - de kinderen van 1LOE niet moe waren na de zeeklassen? - je veel foto’s van de zeeklassen kunt vinden op onze Facebookpagina? Mariaschool Harelbeke

Gekiekt…

Een beetje levenswijsheid: Echte vrienden ontmoeten elkaar niet enkel in het virtuele, ze maken ook tijd vrij voor de rechtstreekse ontmoeting!

Schoolinfo 65  
Advertisement