Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2013 – ’14

van 18 maart tot 31 maart

nr. 63

De veertigdagentijd, ook wel de vasten genaamd, is weer aangebroken. Naast wat soberder leven, proberen we ook wat extra aandacht te hebben voor hen die het niet zo goed hebben in andere landen. Dit in tegenstelling tot de kerstperiode, waar we vooral de mensen van dichtbij willen steunen. Soms beseffen we nog te weinig, of vergeten we, hoe goed wij het hier wel niet hebben. Wij hebben maar aan de kraan te draaien of er komt water uit. Krijgen we honger, dan kunnen we een brood gaan kopen bij de bakker. En toch lijken we soms nog ontevreden, vooral over wat we hebben. Daarom is het goed om in deze periode eens tot bezinning te komen. In de Mariaschool willen we ook solidair zijn. Daarom organiseren we opnieuw onze autowas, bloemenverkoop en rommelmarkt, houden we een solidariteitstocht en een sobermaal. De opbrengst daarvan gaat integraal naar het goede doel!

Wat schaft de pot?

Dinsdag 18 maart: bloemkoolsoep, braadworst, gestoofde worteltjes, aardappelen Woensdag 19 maart: preisoep, kalkoenrollade, prei in roomsaus, aardappelpuree Donderdag 20 maart: pompoensoep, kalkoenschnitzel, erwtjes, aardappelpuree Vrijdag 21 maart: groentesoep, spaghetti bolognaise Maandag 24 maart: tomatensoep, zigeunergebraad, perziken, aardappelpuree Dinsdag 25 maart: preisoep, vispannetje, spinazie, vlindertjes Woensdag 26 maart: juliennesoep, kipsteak, erwtjes, aardappelen Donderdag 27 maart: tomatensoep met balletjes, cordon bleu, prinsessenboontjes, aardappelen Vrijdag 28 maart: facultatieve verlofdag, er is dan geen school of opvang Maandag 31 maart: bij het drukken van deze schoolinfo, was het menu nog niet gekend Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”. Je kan ook bij Esthio (www.esthio.be) de menu van de dag en de twee volgende dagen terug vinden.

Hiep hiep hoera voor…

Dinsdag 18 maart: Matheo Deplancke (1KEA) Woensdag 19 maart: Femke De Veirman (2/3KEB), Maxime Nollet (5LOE) en poetsvrouw Hannelore Buysschaert Vrijdag 21 maart: Ulrike Desmet (6LOE) Zaterdag 22 maart: Niels Ysewyn (1LOE A), Margaux Rommens (3LOE), Mathis Rommens (3LOE), Féline Verbrugghe (3LOE), Jill Vermote (6LOE) en Leon Dehullu (6LOE) Dinsdag 25 maart: Guillaume Rommens (6LOE) Woensdag 26 maart: Warre Buyck (1KEA) en Tamino Vandenbogaerde (1LOE B) Donderdag 27 maart: Yara Tytgat (2/3KEB)


Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Lou Claes, 74 jaar en echtgenote van de heer Edward Vermeersch, lid van ons schoolbestuur.

Aandacht, aandacht…

 Op vrijdag 21 maart hebben we onze jaarlijkse autowas en rommelmarkt. Net als de voorbije twee jaar is er opnieuw een bloemenverkoop georganiseerd. Vanaf 15u kan je op school langskomen om je auto te laten wassen voor een zacht prijsje. Ondertussen proberen kinderen hun “oude spullen” in de turnzaal te verkopen. Ook de innerlijke mens kan opnieuw gesterkt worden: de bar wordt opnieuw ingericht en ook zijn er opnieuw hotdogs te verkrijgen. De opbrengst van alle acties (ook de solidariteitstocht van het lager en het sober maal) gaat voor de helft naar Broederlijk Delen en de andere helft naar “Hoop voor Haïti”. Wie nog geen studietoelage aangevraagd heeft, kan dit nog steeds aanvragen. Een infobrief kan je verkrijgen op het secretariaat. Meer info kan je ook op internet vinden op www.studietoelagen.be . Heel wat mensen hebben recht op een studietoelage, zonder dat ze het beseffen. De papieren invullen, kost niet veel tijd. Bovendien wil secretaresse Carine steeds helpen om de aanvraagbrief te helpen invullen. Per kind dat een schooltoelage ontvangt, krijgt ook de school ondersteuning in extra lestijden. Dus ook voor onze school is het interessant om de kinderen optimale leskansen te kunnen bieden! Binnenkort worden de fiscale attesten van de opvang van kalenderjaar 2013 opgemaakt. Mogen wij vragen aan de mensen die nog openstaande facturen hebben, om die zo snel mogelijk in orde te brengen? We zullen immers geen fiscaal attest uitschrijven, als er nog onbetaalde rekeningen zijn. Het is de bedoeling om de fiscale attesten kort na de paasvakantie mee te geven. Enkele mensen namen reeds contact op om de datum te vragen voor de eerste communie of het vormsel voor volgend schooljaar. Voorlopig hebben we nog geen berichtgeving hierover. Zodra deze data bekend zijn, zullen we deze zo snel mogelijk communiceren.

Alle data op een rijtje… 

 

Dinsdag 18 maart: - 9u: uitleg over het project “Hoop voor Haïti” voor het lager - Namiddag: trefbaltornooi voor 4LOE - 13.30u: klasdoorbrekend werken voor 3de kleuters en 1ste leerjaar - 19.30u: infoavond voor de zeeklassen voor 1LOE A en 1LOE B Woensdag 19 maart: - 8.35u: seksuele voorlichting voor 6LOE Donderdag 20 maart: - Voormiddag: netbaltornooi voor 5LOE - Namiddag: netbaltornooi voor 6LOE - 13.15u: edelstenen en mineralen voor 5LOE - 20u: oudercomité in de refter van de Mariaschool Vrijdag 21 maart: - Wereldwaterdag georganiseerd door de milieudienst van Harelbeke voor 5LOE


 

 

- Bijscholing voor zorgcoödinator Veerle over “de steungroepaanpak bij pesten” - 15u tot 18u: rommelmarkt en autowas t.v.v. Broederlijk Delen en “Hoop voor Haïti” Maandag 24 maart: - 10u: bezoek aan de bibliotheek voor 2KEA - Namiddag: solidariteitstocht voor het lager - 16.30u: bijeenkomst werkgroep pastoraal van de scholengemeenschap voor juf Nancy en directeur Ruben in de Mariaschool Dinsdag 25 maart: - 13.30u: directiecomité voor directeur Ruben in het Heilig Hart - 16.30u: pedagogische personeelsvergadering, er is dan geen mogelijkheid tot studie Woensdag 26 maart: - Namiddag: SVS trefbaltornooi voor 3LOE en 4LOE Donderdag 27 maart: - 9u: college van directies voor directeur Ruben in het Heilig Hart - 13.30u: overkoepelend overleg Harelbeeks onderwijs in het stadhuis voor directeur Ruben - 13.30u: boeteviering voor sommige klassen van het lager Vrijdag 28 maart: Facultatieve verlofdag. Er is die dag geen school en er is ook geen opvang voorzien. Maandag 31 maart: - 13.30u: bezoek aan de bibliotheek voor 2LOE

Oprechte dank aan…   

alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer en begeleiden van leerlingen naar activiteiten! de ouders van Mathis (2/3KEB) en Arne (4LOE) voor het schenken van speelgoed aan de opvang! de opa van Margo (2LOE) voor het ontlenen van allerlei voorwerpen en voor de boeiende verhalen over het leven van vroeger aan de leerlingen van 2LOE!

-

- de kinderen van 1LOE A en 1LOE B eens op school zijn blijven slapen om te oefenen voor de zeeklassen? - de juffen niet bang waren in het donker? - carnaval toch nog een groot feest was, ondanks het feit dat de stoet niet kon doorgaan omwille van de slechte weersomstandigheden?

Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op de scheurkalender: “Maar Jantje toch, heb je die reep chocolade nu echt helemaal alleen opgegeten? Heb je dan op geen enkel moment aan je zusje gedacht?” “Toch wel, mama, ik heb steeds aan haar gedacht. Ik was doodsbenauwd dat ze kwam voor ik hem ophad…”


Gekiekt‌

Een beetje levenswijsheid: Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen!

Schoolinfo 63  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you