Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2013 – ’14

van 14 januari tot 3 februari

nr. 60

In naam van het personeel en mezelf wens ik iedereen een gelukkig nieuwjaar toe! We hopen dat jullie alle gemaakte goede voornemens kunnen verwezenlijken in 2014! Daarnaast wensen we jullie allen veel levensvreugde, geluk en uiteraard een goede gezondheid toe! Wij heten de kinderen die instapten na de kerstvakantie van harte welkom op onze school!

Wat schaft de pot? Dinsdag 14 januari: champignonsoep, spaghetti bolognaise, geraspte kaas Woensdag 15 januari: seldersoep, kippenreepjes, gestoofde worteltjes, rijst Donderdag 16 januari: tomatengroentesoep, gyros, erwtjes, aardappelen Vrijdag 17 januari: kervelsoep, kalfsbrood, rode kool, aardappelpuree Maandag 20 januari: tomatensoep, hamblokjes met spirelli in kaassaus Dinsdag 21 januari: aspergesoep, gebakken visfilet, wortelpuree Woensdag 22 januari: minestrone, konijnenragout, appelmoes, aardappelpuree Donderdag 23 januari: wortelsoep, rundsgehaktballen, tomatensaus met champignons, sla, aardappelpuree Vrijdag 24 januari: broccolisoep, kippenreepjes, ananas, rijst Maandag 27 januari: tomatensoep, kalkoenschnitzel, witte kool in roomsaus, aardappelen Dinsdag 28 januari: bloemkoolsoep, braadworst, appelmoes, aardappelen Woensdag 29 januari: courgettensoep, kipfilet, bloemkool in roomsaus, aardappelen Donderdag 30 januari: tomatengroentesoep, vispannetje, gestoofde wortelen, aardappelpuree Vrijdag 31 januari: seizoensoep, lasagne Maandag 3 februari: (menu voor de februari nog niet gekend bij het drukken van deze schoolinfo) Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”. Je kan ook bij Esthio (www.esthio.be) de menu van de dag en de twee volgende dagen terug vinden.

Hiep hiep hoera voor… Mijn excuses aan Mathis Vercaemer: hij zit in 2/3KEB en niet in 1KEB zoals ik verkeerdelijk bericht heb in de vorige schoolinfo! Dinsdag 14 januari: Timon Samaey (2/3KEB), Bryan Herman (2LOE) en Gaultier Dejonghe (3LOE) Woensdag 15 januari: Hanaa Kasmi (1KEA) en Yorben Kesteloot (1LOE B) Donderdag 16 januari: Luna Craeynest (6LOE) en Elke Declerck (6LOE) Vrijdag 17 januari: Lucas Derycke (1KEB), Victor Cardon (2LOE) en Thomas Van Herreweghe (5LOE) Zondag 19 januari: Chayma Aiach (3KEA) Dinsdag 21 januari: Camille Vanhoyland (5LOE) en Jaëlle Verhulst (6LOE)


Vrijdag 24 januari: Kas Vandemaele (1KEA) en Beau Hellin (3LOE) Zaterdag 25 januari: Tristan Vandecasteele (3KEA) Zondag 26 januari: Sofiane Yefsah (2LOE) Maandag 27 januari: Philip Kritski (2/3KEB) en juf Janneke Dinsdag 28 januari: Hailey Lanssens (1KEA) en Laurens Merlier (3KEA) Zondag 2 februari: Branko Messiaen (1KEA) Maandag 3 februari: Lotte Vandoorne (1KEB)

De ooievaar bracht Manou bij de familie Lietaert – Wijffels. Manou is het dochtertje van juf Stefanie die het schooljaar gestart was in 1LOE A. Van harte proficiat namens iedereen van de Mariaschool!

Aandacht, aandacht…

 Natia moet komende vrijdag een heelkundige ingreep ondergaan. Daardoor zal ze even buiten strijd zijn. We wensen Natia alvast een succesvolle ingreep en een spoedig herstel toe! Carine Vanoplynus (gekend van onze woensdagmiddagopvang) is bereid om ’s middags de taak van Natia over te nemen. ’s Avonds zal Brigitte de taak van Natia in de opvang overnemen. Wij kregen bericht dat de inspectie op vooronderzoek komt op 10 of 11 februari en dat de eigenlijke doorlichting zal plaatsvinden in de week van 17 februari. Deze doorlichting is een soort van externe audit (vanwege de overheid) waar de hele school onder het vergrootglas wordt genomen. Op het einde van de doorlichting krijgt de school dan een evaluatie waar een aantal werkpunten in opgenomen worden. Deze werkpunten moeten dan tegen een volgende controle in orde gebracht worden. Er werden net na de vakantie opnieuw luizen gesignaleerd op school. Daar is geen enkele school vrij van. Ook wij niet. Mogen wij vragen om bij jullie kinderen eens goed te controleren? Bedankt! Na de kerstvakantie zijn juf Stephanie en juf Janneke weer aan de slag gegaan in 1LOE A en 1LOE B. Hun bevallingsverlof liep immers ten einde. Daardoor kwam er ook een einde aan de interim van juf Dorothy Vercruysse en juf Stephanie Vinquier. Wij staan er op om juf Dorothy en juf Stephanie van harte te danken voor hun grote inzet die ze voor onze school en onze kinderen getoond hebben! We wensen hen alle succes toe en hopen hen in de toekomst nog terug te zien!

Alle data op een rijtje… 

Dinsdag 14 januari: - Start stage Maité Caveye (5de middelbaar) in 1KEB - 13.30u: college van directies met pedagogisch begeleider Marleen Desmet in het Heilig Hart voor directeur Ruben Woensdag 15 januari: - 9u: Bijscholing “dag van de zorgverbreding” op het DPB te Brugge voor juf Lien, zorgcoördinator Veerle en directeur Ruben gedurende de hele dag - 13.30u: bijscholing i2O voor meester Piet en meester Chris in het Heilig Hart Donderdag 16 januari: - 13.30u: workshop mineralen en fossielen door vzw Lithos voor 5LOE en 6LOE


   

Vrijdag 17 januari: - Voormiddag: zwemmen voor het lager - Nieuwjaarsreceptie van het Katholiek Basisonderwijs van Harelbeke voor het personeel in het parochiaal centrum Maandag 20 januari: - 13.30u: uitleg door de verkeerscoördinator van de politie van Harelbeke over zichtbaarheid binnen het verkeer voor 2LOE - 13.30u: directiecomité voor directeur Ruben in het Heilig Hart Dinsdag 21 januari: - Medisch onderzoek voor 3LOE gedurende de hele dag op school - 13u: Kronkeldidoe voor 1LOE A, 1LOE B en 2LOE Donderdag 23 januari: - 16.30u: pedagogische personeelsvergadering, er is dan geen mogelijkheid tot studie Vrijdag 24 januari: - Schaatsen voor het lager (vertrek bus aan school: 18.30u, in Finlandia: 19u) Maandag 27 januari: - Medisch onderzoek voor 1LOE A en 1LOE B gedurende de hele dag op school Donderdag 30 januari: - 9u: college van directies in het Heilig Hart voor directeur Ruben Maandag 3 februari: - 20u: schoolraad in de Mariaschool voor juf Hilde Desmet en directeur Ruben

Oprechte dank aan…  

     

-

alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer en begeleiden van leerlingen naar activiteiten! het oudercomité en personeel voor de organisatie van een sfeervolle kerstmarkt! Bedankt ook aan allen die gekomen zijn! We mochten veel volk verwelkomen en er heerste een aangename kerstsfeer! Hilde Puype en gemachtigd opzichter Rudy om opnieuw frietjes te willen bakken op het einde van het eerste trimester! Ze hebben ons opnieuw enorm gesmaakt! het oudercomité voor het schenken en betalen van een drankje op de avond van de rapportering! 2KEA en 3KEA voor het mooie en stemmige kerstspel dat ze voor de hele school gebracht hebben, net voor de kerstvakantie! de ouders van Marie (4LOE) en Victor (3LOE) voor het ontvangen van 2/3 KEB in de apotheek. de papa van Emilio (2KEA) voor het schenken van kleertjes aan de opvang. de werkgroep van het oudercomité die de nieuwjaarsreceptie van het oudercomité georganiseerd heeft! Het was een prachtig en leuk feest waarin nog eens duidelijk te zien was hoe goed de sfeer in ons gemotiveerd oudercomité en team wel is. (Voor een goede verstandhouding willen we toch nog eens vermelden dat deze receptie niet georganiseerd werd op kosten van school noch van het oudercomité, maar dat elke deelnemer zijn bijdrage deed.)

- Lucas uit 1KEB mocht gaan koken bij de bekende TV-kok Sofie Dumont? - wij voor elke kleuterklas een iPad besteld hebben? - een tweede kleuter een rijmwoord vond op jas, namelijk fluovest?


Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op de scheurkalender: De meester geeft les natuurkunde: “Bij hitte zet iets uit, maar bij kou krimpt iets. Wie kan daar een goed voorbeeld van geven?” Mark: “De zomervakantie duurt acht weken, maar de kerstvakantie duurt maar veertien dagen, meester!”

Gekiekt…

Een beetje levenswijsheid: Een goede manier om jouw succes te meten, is het aantal mensen dat je gelukkig hebt gemaakt!

Schoolinfo 60  
Schoolinfo 60  
Advertisement