Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2013 – ’14

van 26 november tot 16 december

nr. 58

De Sint en zijn Zwarte Pieten zijn weer in ons land. Een leuke tijd voor de kinderen! Vooral de Sint mogen horen zeggen dat er geen stoute kinderen zijn, geeft een gerust gevoel. Hopelijk vergeet de Sint bij niemand langs te gaan. Binnenkort start ook de eerste toetsenperiode. We wensen de kinderen alvast heel veel succes toe. Graag herhalen we nog eens hoe belangrijk het is om tijdens de toetsenperiode ook goed en voldoende te kunnen ontspannen, naast de inspanning door. En ook en goede nachtrust is absoluut noodzakelijk om te kunnen presteren.

Wat schaft de pot? Dinsdag 26 november: tomatensoep, varkensmignon, bloemkool in roomsaus, aardappelen Woensdag 27 november: pedagogische studiedag, er is geen school en ook geen opvang Donderdag 28 november: courgettensoep, gehaktballetjes in tomatensaus, salade, aardappelpuree Vrijdag 29 november: boerensoep, Oosters gemarineerde kippenreepjes, ananas, rijst Maandag 2 december: tomatensoep, braadworst, appelmoes, aardappelen Dinsdag 3 december: seldersoep, kalkoenschnitzel, gestoofde worteltjes, rijst Woensdag 4 december: paprikasoep, vissticks, spinazie in roomsaus, aardappelpuree Donderdag 5 december: wortelsoep, gyros, erwtjes, aardappelen Vrijdag 6 december: wintersoep, spaghetti bolognaise met geraspte kaas Maandag 9 december: tomatensoep, kip met zoetzure saus, ananas, rijst Dinsdag 10 december: ajuinsoep, stoofvlees, appelcompote, aardappelen Woensdag 11 december: minestrone, kipfilet erwtjes en worteltjes, aardappelpuree Donderdag 12 december: tomatensoep, gehaktballetjes in tomatensaus, salade, aardappelpuree Vrijdag 13 december: kervelsoep, vispannetje, broccolipuree Maandag 16 december: tomatensoep, vol-au-vent met champignons, rijst mix Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”. Je kan ook bij Esthio (www.esthio.be) de menu van de dag en de twee volgende dagen terug vinden.

Hiep hiep hoera voor… Woensdag 27 november: Marie-Jo Desplenter (4LOE) Zaterdag 30 november: Justine Vervaeke (1LOE A) Woensdag 4 december: kinderverzorgster Lindsey Poiré Donderdag 5 december: Henri Bossuyt (5LOE) Woensdag 11 december: Alexia Naessens (2KEA) Donderdag 12 december: Shailey Vanhoutteghem (6LOE) Vrijdag 13 december: Lore Soete (1LOE A), Helene Pattyn (4LOE), Hannes Feys (4LOE), gemachtigd opzichter Marc Decabooter Maandag 16 december: Marylise Karhamba Neema (4LOE), meester Piet Defrancq


De ooievaar bracht Elena bij Steven en Nele Slosse – Holvoet. Elena is het zusje van Andres (1KEB). Van harte proficiat namens iedereen van de Mariaschool!

Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Denise Supply, 99 jaar en overgrootmoeder van Luna Wybo (3KEA).

Aandacht, aandacht…

 Op woensdag 4 december komen de Sint en zijn Zwarte Pieten naar de Mariaschool. De voorgaande jaren zijn we telkens op stap geweest op zoek naar de Sint. Dit jaar hebben we echter beslist om eens het Sint-gebeuren enkel met de kinderen op school te laten doorgaan. De komst van de Sint brengt bij sommige kinderen toch heel wat emoties teweeg, op die manier zal het voor hen rustiger zijn. En bovendien kan de Sint op die manier meer tijd vrijmaken voor de kinderen zelf. Alvast bedankt voor jullie begrip. We willen benadrukken dat we voor dit jaar deze formule verkiezen. Dat wil niet zeggen dat dit in de toekomst altijd zo zal zijn. Fruit op school is er normaal op woensdag. Maar omdat de Sint op woensdag 4 december komt, zal het fruit uitzonderlijk op dinsdag 3 december in de namiddag uitgedeeld worden. Wij hadden een facultatieve verlofdag gepland op vrijdag 21 maart. Hiervoor hadden we ons gericht op de datum van de E3-prijs van vorig schooljaar. Toen we de kalender echter opstelden, was er nog geen definitieve datum bekend. Deze is ondertussen wel gekend en we zien dat deze niet doorgaat op 21 maart, maar wel op 28 maart. Daarom opteren wij er voor om die facultatieve verlofdag te verplaatsen naar 28 maart 2014. Mogen wij nog eens een oproep doen aan de ouders die hun kinderen met de auto aan de schoolpoort afzetten, om goed op te letten bij het op- en afrijden op de parking? Een ongeval is immers (te) snel gebeurd. Vooral met kinderen die niet goed zichtbaar zijn in het verkeer is het extra opletten. Kinderen houden minder rekening met mogelijke gevaren. In dat opzicht willen we nog eens vragen om zoveel mogelijk met fluojasje naar school te komen. Ook al komen de kinderen met de auto naar school, we blijven er van overtuigd: een fluojasje dragen, dient jong aangeleerd te worden. En aan onze fietsers vragen we om ervoor te zorgen dat hun verlichting zeker werkt. Alvast dank aan allen om voorzichtig te zijn! Voor 6LOE werd voor de tweede keer de organisatie van “Benoit en de beiaard” afgelast. De lesgever was de eerste keer ziek en werd nu zelfs opgenomen in het ziekenhuis. Wellicht zal dit deze keer een definitieve afgelasting zijn.

Alle data op een rijtje… 

 

Dinsdag 26 november: - Klasbezoek juf Dorothy - Namiddag: Honkietonkie voor 1LOE A, 1LOE B en 2LOE Woensdag 27 november: pedagogische studiedag, er is geen school en ook geen opvang Donderdag 28 november: - 8.35u: 1LOE A, 1LOE B en 2LOE: bezoek aan de chocolatier - 9u: college van directies in het Heilig Hart voor directeur Ruben - 13u: American Games te Deerlijk voor 5LOE en 6LOE - 13.30u: directiecomité in het Heilig Hart voor directeur Ruben


 

     

 

- 15u: slotmoment sociale vaardigheden Vrijdag 29 november: - 8.35u: medisch onderzoek voor 5LOE Dinsdag 3 december: - 13.30u: spelletjesnamiddag in 2KEA - 20u: oudercomité in de refter Woensdag 4 december: - Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen de hele voormiddag naar school! Donderdag 5 december: - 12.45u: leerlingenraad Vrijdag 6 december: - 15.30u: praktische personeelsvergadering Maandag 9 december: - 1KEA: start stage juf Lindsey Woensdag 11 december: - 19.30u: info-avond rond de overstap naar het secundair voor de ouders van 6LOE Donderdag 12 december: - 9u: college van directies in het Heilig Hart voor directeur Ruben - 13.30u: bezoek aan Hond in ’t kegelspel voor 4LOE - 16.30u: CPBW en LOC in Sint-Augustinus voor juf Nancy en directeur Ruben Vrijdag 13 december: - Voormiddag: zwemmen voor het lager Maandag 16 december: - 19.30u: schoolbestuur in O.L.V van Vreugde Hulste voor directeur Ruben

Oprechte dank aan…  

 

 -

-

alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer en begeleiden van leerlingen naar activiteiten! de mensen van het oudercomité die geholpen hebben op het grootouderfeest! Speciale dank aan Marc Declerck om opnieuw het geluid te komen klaarzetten en bedienen! Als ook dank aan het personeel om alles te organiseren! Een dikke pluim aan de kleuterjuffen die heel erg hun best hebben gedaan om er een prachtig feest van te maken! Want hoewel de wandeling door het slechte weer niet kon doorgaan, mocht het resultaat naar mijn mening zeker en vast gezien worden. Marc Declerck en meester Chris om al een groot licht op de parking van de Kolleblomme te vervangen! Zo is er weer wat licht in de duisternis. (binnenkort worden ook nog twee andere lichten vervangen) De werkgroep van de themaweek “beestig leuk!” om er een spetterende week van te maken! In de vorige schoolinfo was ik de KSA en scouts vergeten te bedanken omwille van het ter beschikking stellen van gasbekkens om de soepactie te kunnen laten doorgaan. Mijn excuses en bij deze heel erg bedankt! Nancy, de mama van Ine (1LOE) om strips te schenken aan onze school! - de meesters verborgen danstalenten hebben? - de leerlingen tijdens de projectweek ‘Beestig bezig’ heel wat opdrachten tot een goed einde brachten en daarvoor als beloning de rest van het jaar verschillende dieren mogen verzorgen, te beginnen met een cavia. - Er een aantal leerlingen van onze school aan het repeteren zijn voor het theaterstuk ‘Het geheim van huis S’.


Uitslag van de ballonwedstrijd Bas Nuitten

1LOE A

Semouses France

549,0 km

Lennert Herman

1 LOE B

Châlons- en- Champagnes

281,2 km

Justine Nuytens

4 LOE

51400 Bouy

276,5 km

El Bacher Azemzi 2 KEA

08300 Avançon

239,4 km

Soete Febe

2 KEA

08220 Seraincourt

201,9 km

Elias Romeyns

2 KEA

08220 Seraincourt

199,9 km

Sofiane Yesah

2 LOE

02350 Grandrieux

188,8 km

Jade Guillemijn

1 KEB

02500 Martigny

169,2 km

Sofie Romeyns

1 LOE A

02500 d’Hirson Aisne

159,8 km

Maarten Samyn

6 LOE

59610 Fourmies

145,3 km

Hanaa Kasmi

1 KEA

59177 Rainsars Frankrijk

137,3 km

Meryam El Ghazi

4 LOE

1540 Herne

93 km

Gekiekt…

Een beetje levenswijsheid: Gebruik je verstand en luister ook naar je hart!

Schoolinfo 58  
Schoolinfo 58  
Advertisement