Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2012 – ’13

van 18 september tot 8 oktober

nr. 38

Het weekend van Harelbeke Kermis (in de volksmond spreken we al eens van “Oarelbeke Kerremesse”) ligt ook al weer achter ons. Het was er over de koppen lopen met het mooie weer. Hoeveel lachende gezichten konden we daar wel niet zien? Jong en oud genoten ervan om samen te komen en om samen te vieren. Negatieve tongen durven al eens spreken van een verzuurde maatschappij, maar dankzij dergelijke initiatieven krijgen deze ongelijk. Ondertussen is het schooljaar ook al weer twee weken oud. Hopelijk konden de kinderen zich al wat aan de nieuwe klas en nieuwe juf of meester aanpassen. Donderdag organiseren we een info-avond, waar we hopen jullie talrijk te mogen begroeten.

Wat schaft de pot? Dinsdag 18 september: tomatensoep, kipsteak, ananas en rijst Woensdag 19 september: juliennesoep, varkenslapje, gestoofde bloemkool, aardappelen Donderdag 20 september: preisoep, gehaktballetjes in tomatensaus, salade en aardappelen Vrijdag 21 september: tomatensoep met balletjes, gepanneerde vissteaks, wortelpuree Maandag 24 september: tomatensoep, Zwitserse schijf, erwtjes en worteltjes, aardappelen Dinsdag 25 september: ajuinsoep, varkensfiletlapje, perzik, aardappelpuree Woensdag 26 september: broccolisoep, stoofvlees, appelmoes, aardappelen Donderdag 27 september: wortelsoep, gemarineerde kipfilet, regenboogsalade, aardappelen Vrijdag 28 september: tomatenroomsoep, hespereepjes met spirelli in kaassaus Verder kunnen we nog geen informatie geven, want we kregen deze informatie nog niet toegestuurd. Zodra we over deze gegevens beschikken, kan je dit op onze website nalezen. Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”. Je kan ook bij Esthio (www.esthio.be) de menu van de dag en de twee volgende dagen terug vinden. Hiep hiep hoera voor… Zondag 23 september: Victor Verstraete (2LOE) en Alisia Vanhoutte (5LOE) Dinsdag 25 september: Yoran Vranckx (2KEA) en juf Sofie Dumon Woensdag 26 september: Ilyas Kasmi (1KEA) en Merel Wirtgen (5LOE) Donderdag 27 september: juf Veerle Vleirick Vrijdag 28 september: Warre Ottevaere (1LOE) Zaterdag 29 september: Bas Nuitten (2/3KEB) en Alae-Eddine Kasmi (2KEA) Maandag 1 oktober: Saar Decraene (1KEB) en Lander Feys (5LOE) Dinsdag 2 oktober: Kato Borms (5LOE), Davien Planckaert (6LOE) en secretaresse Carine Woensdag 3 oktober: Febe Dewitte (5LOE) en Lisa Baert (6LOE) Vrijdag 5 oktober: Enya Dendauw (1KEA)

Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Hounmad Kasmi, 57 jaar en grootvader van Ilham (2LOE) en Ilyas (1KEA).


Aandacht, aandacht…

-

-

 Op donderdag 20 september is er info-avond voor het kleuter om 19u, voor het lager om 20u. De leerkracht geeft jullie graag uitleg over zijn/haar werking in de klas. Het is sterk aangeraden om aanwezig te zijn. Er worden immers heel wat nuttige afspraken gemaakt over onder andere hoe je je kind het best kunt begeleiden gedurende het schooljaar. Het helpt u opmerkingen en handelingen van de leerkracht gedurende het jaar beter te begrijpen. Documenten om de studietoelagen aan te vragen, kunnen op het secretariaat verkregen worden. Op de info-avond zal secretaresse Carine ook aanwezig zijn om eventueel uitleg te geven hierover. Veel mensen komen in aanmerking om die studietoelage te krijgen. Het betreft voor het kleuter een bedrag van 87,33 euro en voor kinderen uit het lager 98,25 tot 147,37 euro. Veel moet je niet doen: enkele papieren invullen en opsturen ofwel een online aanvraag doen op www.studietoelagen.be Zeg het aan elkaar door! Onze school heeft vanaf nu ook voordeel bij de studie-aanvragen: hoe meer studietoelagen er worden uitgekeerd, hoe meer lestijden de school het volgende schooljaar krijgt! Dan krijgen we dus meer uren om leerkrachten aan te werven. En dat speelt dan weer in het voordeel van de kinderen! De sportdagen in het lager gaan door voor alle katholieke scholen van Harelbeke binnen het thema “Olympische Spelen”. De kinderen nemen het in allerlei proeven tegen elkaar op onder de Olympische gedachte “deelnemen is belangrijker dan winnen”. Enkele cijfers betreffende onze schoolbevolking. In het kleuter hebben we 49 jongens en 33 meisjes. Dat is een verhouding van 60% en 40%. In het lager hebben we 69 jongens en 65 meisjes. Dat is een verhouding van 51% en 49%. Als we de verhouding jongens en meisjes over de gehele school bekijken, zitten we aan bijna 55% jongens tegenover 45% meisjes. Opnieuw valt de veldloop van het SVS voor de Harelbeekse lagere schoolkinderen samen met de veldloop in de namiddag (ook van het SVS) te Zwevegem, namelijk op de “dag van de veldcross”. We blijven dit betreuren, maar zullen toch aan beide veldlopen deelnemen. We zijn immers de enige school van Harelbeke die aan alle veldlopen van het SVScriterium deelneemt! De Mariaschool is nu eenmaal een sportieve school! (Groot)Ouders die willen supporteren, zijn uiteraard van harte welkom! In de vorige schoolinfo deed ik de vermelding dat we niet langer plastiek dopjes spaarden. Maar… ondertussen kregen we een nieuwe aanvraag om plastiek dopjes te sparen om een blindengeleidenhond te kunnen kopen. We willen dit initiatief dan ook steunen. Deze mogen dus opnieuw bij onze secretaresse Carine binnengebracht worden. Alvast bedankt! Op vrijdag 21 september nemen wij deel aan de Strapdag. Dat is een dag waar we extra aandacht besteden aan het verkeer. Mogen wij een warme oproep doen om indien mogelijk die dag jullie kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen? Bedankt!

- er nog “goede zielen” bestaan? De politie belde onze school op om te melden dat iemand het zangmapje van Lotte gevonden had en bij de politie had binnengebracht. Dank aan deze eerlijke vinder en ook dank aan de politie om de moeite te doen om uit te pluizen van wie het mapje was! er al heel wat kaartjes van de ballonwedstrijd opgestuurd werden. Juf Nancy hangt ze allemaal uit aan het bord, op de speelplaats vooraan dicht bij de ingang. het thema van de misviering van het lager “elk tandwiel heeft zijn plaats” had? Er was onder andere sprake van deze tandwielen: “zelf knap”, “samen knap”, “fair play”, “inzet”, “zelfbeeld”.


Alle data op een rijtje… Woensdag 19 september: - Opleiding om vlot met de “telefooncentrale” te leren werken voor secretaresse Carine, juf Veerle Vleirick en directeur Ruben - 13u: veldcross te Wevelgem Donderdag 20 september: - 9u: College van directeurs in het Heilig Hart - 15u: afspraak met het CLB-team voor juf Veerle Vleirick en directeur Ruben - 19u: info-avond voor het kleuter: dit gaat door in de klas - 20u: info-avond voor het lager: dit gaat door in de klas Vrijdag 21 september: Strapdag (= verkeersdag) - Voormiddag: zwemmen voor het lager - 11u: slotconcert Benoit en de beiaard van 6LOE aan de Sint-Salvatorkerk - Opleiding “ProfS” voor directeur Ruben gedurende de hele dag te Brugge Zaterdag 22 september: - 14u: Huwelijk van juf Stephanie met Tom Malysse in de Sint-Augustinuskerk te Stasegem. Proficiat aan juf Stephanie en Tom! Maandag 24 september: - 13.30u: bezoek aan de boomgaard van Wolfcarius voor 2KEA, 2/3KEB en 3KEA Dinsdag 25 september: - Sportdag “Olympische Spelen” voor 4LOE te Bavikhove - 13.30u: college van directeurs met pedagogisch begeleider Marleen in het Heilig Hart Woensdag 26 september (nationale veldcrossdag): - Voormiddag: veldloop georganiseerd door het SVS voor alle lagere schoolkinderen van Harelbeke - 13u: veldcross te Zwevegem Donderdag 27 september: Sportdag “Olympische Spelen” voor 5LOE te Bavikhove Vrijdag 28 september: Sportdag “Olympische Spelen” voor 1LOE te Bavikhove Zondag 30 september: 10.30u eucharistieviering voor alle verenigingen, werkgroepen, scholen,… van de parochie. Iedereen wordt vriendelijk uitgenodigd door de parochie. Maandag 1 oktober: - Sportdag “Olympische Spelen” voor 3LOE te Harelbeke - 13.30u: directiecomité in het Heilig Hart - 20u: oudercomité in de refter van de Mariaschool Dinsdag 2 oktober: - Sportdag “Olympische Spelen” voor 2LOE te Harelbeke - Opleiding “ProfS” voor directeur Ruben gedurende de hele dag te Brugge Woensdag 3 oktober: - Pedagogische studiedag: er is die dag geen school en opvang - 13u: veldcross op de Lange Munte Donderdag 4 oktober (werelddierendag): - Sportdag “Olympische Spelen” voor 6LOE te Bavikhove Vrijdag 5 oktober (dag van de leerkracht) - 15.30u: praktische personeelsvergadering 

 

   

 

Oprechte dank aan…  

alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer en begeleiden van leerlingen naar activiteiten! allen om een inspanning te doen om tijdig op school te zijn!


Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op een scheurkalender: Joske zit te wenen op de brug. Een meneer komt langs en vraagt wat er gebeurd is. Joske: “Een grote jongen heeft mijn broodje genomen en in het water gegooid.” Meneer: “Was het met opzet?” Joske: “Neen, met kaas en hesp…”

Gekiekt…

Een beetje levenswijsheid: Tranen zijn als onweer: erna is een mens altijd rustiger.

schoolinfo 38  

schoolinfo 38

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you