Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2011 – ’12

van 24 april tot 7 mei

nr. 32

We zijn alweer het laatste trimester gestart. Het is een heel belangrijk trimester voor onze leerlingen! Nu moet er gekeken worden of onze leerlingen de leerstof voldoende beheersen om naar het volgende leerjaar te kunnen overgaan. We wensen al onze leerlingen een vruchtbaar einde van het schooljaar toe! Na de paasvakantie was er opnieuw een instapdatum. Voor mij was deze dag toch wel speciaal te noemen. Niet alleen omdat we dan de sleutels van het kinderdagverblijf De Kolleblomme in handen zouden krijgen of omdat de verbouwingswerken van de zolder toen eigenlijk zouden moeten starten. Die maandag was ook heel speciaal omdat ik van die dag af niet alleen directeur van de school zou zijn, maar ook ouder van één van de peutertjes die instapten in onze school. Ook ik mag nu foto’s gaan zoeken, heen-en-weerschriftjes lezen, knutselmateriaal helpen verzamelen,… En om eerlijk te zijn, was ook ik wel zenuwachtig hoe het zou verlopen: zouden er traantjes vloeien bij zoonlief, zou hij flink meewerken en luisteren naar de juf, zou hij lief zijn met de andere kindjes, zou de deur van mijn bureau plots opengaan en de woorden “papaaaaaa” mij toegemoet komen,…? Een zoon of dochter op de school waar je werkt zitten hebben, is immers niet altijd een zegen. En voortaan moet ik ook extra opletten met wat ik in de schoolinfo schrijf, want voortaan leest ook mijn vrouw mee…

Wat schaft de pot? Dinsdag 24 april: komkommersoep, gepaneerde vissticks, spinazie, aardappelpuree Woensdag 25 april: stond niet op het maandmenu dat we gekregen hebben Donderdag 26 april: tomatensoep, stoofvlees, geraspte worteltjes, aardappelen Vrijdag 27 april: ajuinsoep, spaghetti bolognaise Woensdag 2 mei: het maandmenu voor mei was nog niet gekend bij het drukken van deze schoolinfo. Zodra we deze in ons bezit hebben, plaatsen we deze op de website. Zie hieronder. Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”.

Hiep hiep hoera voor… In de vorige schoolinfo ben ik juf Sofie Decoutere haar verjaardag vergeten te noteren. Juf Sofie was jarig tijdens de paasvakantie op dinsdag 10 april. Mijn excuses hiervoor aan juf Sofie! Dinsdag 24 april: Milan Wybo (3KEA), Elise Naessens (3LOE) en poetsvrouw Annemie Vandeghinste Donderdag 26 april: Yanis Yefsah (2KEA) en Sheimae Vanhoutte (3KEA) Vrijdag 27 april: Margo Deplancke (3KEA) Zondag 29 april: Quang Nguyen (3KEA) Vrijdag 4 mei: juf Stephanie Ver Eecke Maandag 7 mei: Mohamed Boujaadi (2KEA)


De ooievaar bracht Yasper Kesteloot bij Andy en Caroline. Yasper is het broertje van Yorben (2KEA). Van harte proficiat in naam van iedereen van de Mariaschool!

De ooievaar bracht Mila De Jaegere bij meester Chris en Ann. Mila is na Nina en Ella reeds het derde dochtertje voor meester Chris en zijn vrouw. Van harte proficiat in naam van iedereen van de Mariaschool!

Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Frits Glorieux, 86 jaar en overgrootvader van Leon (2KEA).

Aandacht, aandacht…

 De start van de verbouwing van de zolderklassen werd door omstandigheden een week uitgesteld. Normaal moesten ze afgelopen week de voorbereidingen beginnen treffen om uiteindelijk gisteren met de echte werkzaamheden te starten. Dit diende echter een week uitgesteld te worden. De nieuwe streefdatum is nu woensdag 2 mei. Deze week zouden de voorbereidingen getroffen worden. Na de paasvakantie kregen we de sleutels van het kinderdagverblijf De Kolleblomme overhandigd. Vanaf deze week gaan we ook effectief het gebouw en de terreinen gaan gebruiken. We beseffen dat we met de terreinen van het kinderdagverblijf erbij een extra troef in handen hebben: slechts weinig scholen hebben nog het geluk om een groenzone te hebben, waar de kinderen in kunnen spelen én leren! Na de paasvakantie was er een instapdatum. Drie peuters startten hun schoolloopbaan en voor de vakantie waren er reeds twee kleuters op onze school gestart. We heten hen van harte welkom! Onze school telt nu 98 kleuters. Door de instappertjes krijgen we 6 instaplestijden om in te richten in het kleuter. Deze zullen door juf Stephanie Callens, die vorig jaar ook reeds enkele weken op onze school les gaf, gegeven worden. Door deze instaplestijden komen er nu in 1KEB, 2KEA en 3KEA 2 extra lestijden bij tot het einde van het schooljaar. De lestijden zullen gebruikt worden om de groep op te splitsen en kinderen zo extra hulp te bieden. We heten juf Stephanie van harte welkom in de Mariaschool en wensen haar veel succes toe! Meester Chris heeft besloten om tot het einde van het schooljaar ouderschapsverlof op te nemen. Meester Chris zal in de klas vervangen worden door juf Stefanie Rosseel, die vorig jaar 1LOEB voor haar rekening nam. We heten juf Stefanie van harte welkom in de Mariaschool en wensen haar veel succes toe! De politie kwam vorige week een boekenbon ter waarde van 100 euro terug brengen. Deze boekenbon waren we kwijt door de inbraak van begin maart. De vriendelijke inspecteurs vreesden echter dat de boekenbon het enige was dat we zouden kunnen recupereren.

Voor het schoolfeest zijn we nog op zoek naar enkele oude fietsjes die omgebouwd kunnen worden tot “gekke fietsen”. Wie een oude fiets staan heeft en van plan is deze weg te doen, mag deze gerust op school komen brengen. Alvast bedankt!


Alle data op een rijtje…  

 

  

 

-

-

Maandag 23 april: start van de stage voor juf Nele (1KEA) Dinsdag 24 april: - 10u: mobiliteitscommissie + officiële opening van de verkeerseducatieve route voor de Harelbeekse scholen in samenwerking met Stad Harelbeke en de politie in het Sint-Amandscollege Woensdag 25 april: - 9.30u: poppentheater “Hesje en Helm” (over veilig verkeer) voor 1LOE en 2LOE in CC ’t Spoor - 13.30u: voetbaltornooi voor 3LOE en 4LOE in het Heilig Hart Donderdag 26 april: - 19.30u: lokaal overleg over kinderopvang op het stadhuis Vrijdag 27 april: - Zwemmen voor het lager in de voormiddag - 9u: directiecomité in het Heilig Hart voor de directeur - 13.30u: resonantiegroep ProfS voor de directeur te Brugge Maandag 30 april: facultatieve verlofdag: geen school! Dinsdag 1 mei: feest van de arbeid: geen school! Woensdag 2 mei: - Start van de verbouwing van de zolderklassen - Start van de stage voor juffen Stephanie (3KEA), Melissa (2LOE) en Elke (6LOE) - 8.35u: klasbezoek door de directeur in 1LOE Donderdag 3 mei: - Directiedag voor de directeur - Namiddag: honkietonkie voor 1LOE en 2LOE - Namiddag: ping pong voor 4LOE, 5LOE en 6LOE Vrijdag 4 mei: - 15.30u: praktische personeelsvergadering Maandag 7 mei: - 13u: park- en bosspelen voor 3LOE en 4LOE - 13.15u: 2LOE bezoekt het Toverbos in de Gavers

- de activiteiten voor Broederlijk Delen 1358,85 euro opgeleverd hebben? Hiervan gaat 792,19 euro naar het project van Zambia! Bedankt aan alle sponsors! - we nu 4 kippen hebben in de Mariaschool? Ze hebben nog geen naam gekregen, maar alle tips zijn welkom… - meester Piet bevruchte eieren bij de kippen gelegd heeft die de kippen al aan het uitbroeden zijn? Als het geluk aan onze zijde is, kunnen we binnenkort ook kuikentjes verwelkomen! het verblijf in De Barkentijn voor 1LOE (zeeklassen) heel goed meegevallen is? juf Hilde reeds voor het 20ste jaar op zeeklassen ging? Een hele prestatie! na de melktanden, de koffietanden komen? er nu 2 juffen Veerle, 2 juffen Sofie, 3 juffen Hilde en 3 juffen Stephanie/Stefanie zijn? Veel verscheidenheid in namen is er dus niet, waardoor er al eens verwarring zou kunnen optreden…


Oprechte dank aan…    

alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer en begeleiden van leerlingen naar activiteiten! Geert Reynaert voor het schenken van een prachtig kippenhok met vier kippen! Geert was tot twee jaar geleden actief lid van ons oudercomité. Karen, de mama van Milan en Luna, om de kinderen van 3KEA te komen tonen hoe baby Jelle verzorgd en gewassen wordt! Jeroen, voorzitter van het oudercomité en papa van Suzanne, Marie-Jo en Féline om ervoor te zorgen dat er internet in het kinderdagverblijf kan gebruikt worden!

Gekiekt…

Een beetje levenswijsheid: Waardeer en je krijgt meer!

schoolinfo 32  
schoolinfo 32  

schoolinfo 32

Advertisement