Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2010 – ’11

van 4 oktober tot 18 oktober 2010

nr. 3

De eerste maand van het schooljaar laten we achter ons. Tevens nemen we eigenlijk ook met enige pijn in het hart afscheid van de zomer. Door het ingaan van oktober hebben we ook meteen de eerste officiële telling van het aantal leerlingen achter de rug. Want omdat we dit jaar niet langer één school vormen met De Vleugel, moeten we ook voor één jaar tellen op 1 oktober. Normaal gebeurt die telling op 1 februari. Dan worden de leerlingen geteld en aan de hand van die aantallen worden de lestijden berekend voor het schooljaar er op. De telling van oktober was ons gunstig gezind, want we konden onze prognose waarmaken: de lestijden die we vooropgesteld hadden, mogen we dit schooljaar allemaal behouden.

Wat schaft de pot? Maandag 4 oktober: aspergensoep, kipfilet ham/kaas, warme peer, aardappelen Dinsdag 5 oktober: tomatensoep, boomstammetje, bloemkool in kaassaus, aardappelen Woensdag 6 oktober: paprikasoep, balletjes in tomatensaus, worteltjes, aardappelpuree Donderdag 7 oktober: wortelsoep, varkensstoofvlees, salade/mayonaise, aardappelen Vrijdag 8 oktober: kervelsoep, vissteak, bearnaise, wortelpuree Maandag 11 oktober: kippensoep, gehaktbroodje, rode kool, aardappelen Dinsdag 12 oktober: tomatensoep, kippengyros, erwtjes, rijst Woensdag 13 oktober: preisoep, stoofvlees, erwtjes en worteltjes, aardappelpuree Donderdag 14 oktober: ajuinsoep, ardeens filetgebraad, geraspte worteltjes, aardappelen Vrijdag 15 oktober: tomatensoep, scharrolletjes, spinaziepuree Maandag 18 oktober: groentesoep, varkensfiletlapje, princessenboontjes, aardappelpuree Hiep hiep hoera voor… Donderdag 7 oktober: Salaheddine Habjaoui (1KEB) Dinsdag 12 oktober: Jona Coigne (3KEA) Zaterdag 16 oktober: Ine Soubry (1KEA) Zondag 17 oktober: Kenza Yefsah (4LOE) Aandacht, aandacht…

 Wij hebben in de aanbieding: 5 oude schoolbankjes, een 15-tal oude stoelen, een 20-tal kleuterstoeltjes. Door het vernieuwen van onder andere het meubilair van onze refter, hebben we dit allemaal op overschot. Wie dit kan gebruiken voor thuis of ergens anders, mag daar GRATIS omkomen! Misschien ken je een jeugdbeweging of een andere organisatie die vragende partij is? Wat niet opgehaald wordt, zal via het containerpark een nieuwe bestemming krijgen… Onder het principe: wie het eerst in school komt afhalen, krijgt mee wat hij/zij wil. Spreek ons gerust hiervoor aan. Uiterste datum: 15 oktober. Mogen wij vragen aan de mensen die te voet met hun kinderen naar huis gaan, om te proberen uit de greep van de rij te blijven? Voor de begeleidende leerkrachten is het niet gemakkelijk om het overzicht te bewaren als de kinderen tussen de rijen door lopen. Wij vinden veiligheid zeer belangrijk en zouden het ten zeerste appreciëren als iedereen hier blijvende aandacht aan schenkt.


Alle data op een rijtje… Dinsdag 5 oktober: - bijscholing beginnende GOK-leerkrachten voor juf Veerle Vleirick in Brugge gedurende de hele dag. - Spelletjesnamiddag in 2KEA. - Bezoek aan de moestuin voor 1LOEA en 1LOEB - Dag van de leerkracht (een dag na werelddierendag…) - Oudercomité om 20u Woensdag 6 oktober: veldloop te Wevelgem Donderdag 7 oktober: - college van directeurs te Stasegem in de voormiddag - bezoek aan de beiaard voor 4LOE - bezoek aan het bos voor 2KEA en 3KEA (in “de week van het bos”) - herfstwandeling voor 1LOE en 2LOE Vrijdag 8 oktober: - zwemmen, maar niet voor 1LOE en 4LOE - bezoek aan het bos voor 1KEA en 1KEB Maandag 11 oktober: - Start van de themaweek “sprookjes” - Observatie van stagaire Eveline in 1LOE A - Directiecomité in de namiddag - Schoolraad om 20u in de Sint-Ritaschool Dinsdag 12 oktober: - Observatiedag voor stagaire Femke in 2KEA - personeelsvergadering om 16u30, er is dan ook geen mogelijkheid tot studie die dag Vrijdag 15 oktober: - Afsluitmoment themaweek “spreekjes”. Meer info volgt. - vergadering voor de directeur te Hulste over nieuwe verzekeringen af te sluiten door de Mariaschool en De Vleugel Maandag 18 oktober: observatiedag Leen Pauwels in 2LOE Noteer nu alvast met rood in je agenda: kaarting op zaterdag 23 oktober. 

 

-

 

Oprechte dank aan… 

 

Evelyne Defoort, mama van Jolien (3KEA) en Michiel (1KEB) voor de popcorn op de maandag na de kermis in Harelbeke. Wat van popcorn overbleef kon Evelyne op de kop tikken en ze pakte eigenhandig 202 zakjes popcorn opnieuw in, zodat elke leerling een zakje kon krijgen! Het werd door de kinderen zeer gesmaakt en door ons geapprecieerd! (zie foto hieronder) Ook nog dank aan Evelyne om onze school te willen vertegenwoordigen in de schoolraad. Evelyne volgt hiermee Geert Reynaert op. Bij deze ook van harte dank aan Geert om de toewijding voor onze school in het verleden! Hilde, mama van Djado (4LOE) voor de schenking van 2 fietsen. Caroline, mama van Jona (3KEA) voor de schenking van speelgoed.


 

Priester Paul voor de schenking van 5 recente tweedehandscomputers. De lees(groot)moeders die helpen bij de begeleiding van het niveaulezen voor de jongste lagere schoolkinderen, als ook aan de lees(groot)moeders voor niveaulezen Frans van het 6de leerjaar. De mama van John (1KEA) voor de schenking van ballonnen.

Surf je mee? Met enige trots willen wij onze nieuwe website voorstellen! Jullie hebben er eventjes op moeten wachten, maar de nieuwe website is een feit. Je kan ons digitaal terug vinden op www.mariaschoolharelbeke.be . Je vindt er heel wat terug. Een kort overzicht van wat je onder andere online terug moet vinden: - Foto’s van de klassen - Alle schoolinfo’s in pdf-formaat - De schoolbrochure - De schoolkalender - De maaltijden voor de hele maand - De folder van het oudercomité - … Neem af en toe eens een kijkje, want wekelijks komen er nieuwe foto’s bij!

-

- wij nog altijd kurken voor het goede doel sparen. Je kan ze nog altijd bij meester Chris bezorgen! - Ook lege toners, lege inktpatronen en lege batterijen worden op school ingezameld. - 5LOE in de prijzen viel met de fotowedstrijd Fantasia? De hele klas mag naar de musical van Geronimo Stilton in Planckendael! De foto zie je hieronder links.

Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op de scheurkalender: Een man kwam uitzonderlijk laat aan op een feestje en hij excuseerde zich daarvoor. “Neem me niet kwalijk, zei hij, ik heb het heel erg druk. Ik kom mijn vrouw ophalen.” De gastvrouw antwoordde het volgende, al bedoelde ze het niet zo: “Maar mijnheer Van Zanten, hoe jammer dat u niet eerder gekomen bent!”


Uitslagen veldlopen: Zwevegem: (33 lopers van onze school deden mee!!!) 6LOE meisjes:

6LOE jongens:

5LOE meisjes:

5LOE jongens:

67: Celine Vandamme 69: Amber De Corte 72: Valerien Bruneel

58: Gilles Vercruysse 80: Mattijs Vanackere

36: Camille De Tollenaere 37: Eva-Maria Byttebier 50: Ibe Piepers 63: Phebe Vandecasteele

7: Hicham Ouchari 39: Mathieu Decommer 41: Victor De Cock 59: Robin Dehullu 78: Robin Naessens 99: Ayoub Chakroun 102: Tim Nuytens

67: Eva Declerck 76: Soukaina Oucherie

4LOE meisjes:

4LOE jongens:

3LOE meisjes:

3LOE jongens:

19: Davien Planckaert 39: Tily Creupelandt 56: Lauren Vaneeckhout 63: Jaëlle Verhulst 77: Lisa Baert

25: Mathis Vanhoyland 115: Matthis Soreyn

19: Camille Vanhoylandt 40: Elke Declerck 44: Charlotte Creupelandt 52: Merel Wirtgen 55: Femke Beghein 80: Ulrike Desmet

8: Leon Dehullu 43: Guillaume Rommens

6LOE meisjes:

6LOE jongens:

5LOE meisjes:

5LOE jongens:

71: Amber De Corte 74: Celine Vandamme

18: Gilles Vercruysse 90: Mattijs Vanackere

37: Camille De Tollenaere

4: Hicham Ouchari 32: Mathieu Decommer 62: Robin Dehullu 69: Robin Naessens 84: Ayoub Chakroun 102: Tim Nuytens

4LOE meisjes:

4LOE jongens:

3LOE meisjes:

3LOE jongens:

21: Kenza Yefsah 28: Tily Creupelandt 30: Davien Planckaert 44: Lauren Vaneeckhout 49: Jaëlle Verhulst 62: Emke Vanackere 77: Lisa Baert

115: Mathis Vanhoyland 140: Matthis Soreyn

13: Camille Vanhoylandt 44: Charlotte Creupelandt 49: Femke Beghein 64: Merel Wirtgen

11: Leon Dehullu 24: Guillaume Rommens 97: Branko Derycke

De Lange Munte:

 

49: Phebe Vandecasteele

88: Soukaina Oucherie

De volledige uitslagen kan je volgen op deze website: http://westvl.schoolsport.be bij het onderdeel loopcriterium Zuid. Er staan heel wat foto’s van het veldlopen op de website!

Een beetje levenswijsheid: We worden niet bemind omdat we goed zijn. We worden goed omdat we bemind worden.

Schoolinfo 3  

Schoolinfo 3

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you