Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2011 – ’12

van 20 december tot 16 januari

nr. 26

Nog enkele dagen en de kinderen (en wij ook natuurlijk) kunnen genieten van een ongetwijfeld welverdiende kerstvakantie. Het zal velen goed doen om eventjes stoom af te laten, om er dan weer tegenaan te kunnen. Bovendien hebben we dan wat tijd om ons lijstje met goede voornemens te maken. Zouden er veel zaken die op het lijstje van vorig jaar prijkten, opnieuw op de lijst voor dit jaar verschijnen? Want momenteel is het zowat dé periode om het lijstje van vorig jaar te evalueren, om te weten of we een goed jaar gekend hebben of niet. Hopelijk zal de balans van ieder van jullie naar de positieve kant doorwegen. Het koude weer is net op tijd om ons alsnog in een kerststemming te brengen. Want van het weer van de laatste weken konden we niet klagen: er viel niet veel regen en ook al geen sneeuw. Een jaar geleden was het net iets anders… Komende zondag vieren we Kerstmis, al dan niet samen met de familie. In naam van het personeel en mezelf wensen we aan iedereen een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! Maar laat onze gedachten toch ook even afdwalen naar de mensen die het leven lieten bij het drama in Luik: onschuldige mensen én onschuldige kinderen lieten er het leven. Voor hun familie zal het nooit meer Kerstmis zijn als voorheen. Hiep hiep hoera voor… Dinsdag 20 december: Xander Ottevaere (2LOE) Vrijdag 23 december: Mila Vandenbussche (1LOE) en Jorden Carton (4LOE) Zaterdag 24 december: Jonalien Malysse (1KEB) Zondag 25 december: juf Els Algoet (2KEA) Maandag 26 december: Ilham Kasmi (1LOE) Dinsdag 27 december: Marith Decabooter (3LOE) Woensdag 28 december: Andres Vanassche (1KEB) en Yoran Berth (1LOE) Vrijdag 30 december: Maarten Samyn (4LOE) en Jonathan Samyn (4LOE) Maandag 2 januari: Sifra Van Nieuwenhove (1LOE) Dinsdag 3 januari: Kelly Balcaen (3KEA) en Axelle Verbauwhede (1LOE) Donderdag 5 januari: Mathis Vercaemer (1KEA) Zaterdag 7 januari: Michiel Defoort (2KEA) en Maxime Claerhout (6LOE) Woensdag 11 januari: Vic Dejaegere (2KEA) en juf Hilde De Tollenaere Donderdag 12 januari: Emiel Evens (1KEB) Zaterdag 14 januari: Timon Samaey (1KEA) en Gaultier Dejonghe (1LOE) Zondag 15 januari: Yorben Kesteloot (2KEA) Maandag 16 januari: Luna Craeynest (4LOE) en Elke Declerck (4LOE)


Wat schaft de pot? Dinsdag 20 december: ajuinsoep, gehaktballetjes in tomatensaus, erwtjes en worteltjes, aardappelen Woensdag 21 december: juliennesoep, lasagne Donderdag 22 december, kerstmenu: tomatensoep met balletjes, gemarineerde kerstkalkoen, perziken, wortelpuree Vrijdag 23 december: preisoep, hespereepjes met worteltjes en spirelli in kaassaus Het maandmenu voor januari was nog niet gekend bij het drukken van deze schoolinfo. Zodra we dit gekregen hebben, zetten we dit op de schoolsite. Zie hieronder. Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”.

Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Antoine Declercq, 76 jaar. Antoine is de overgrootvader van Achille (1KEB) en Emma (1LOE).

Aandacht, aandacht… Komende woensdagnamiddag bespreken de juffen van het tweede en derde kleuter de evaluaties met de ouders. Het lager heeft op hetzelfde moment oudercontact. Mogen wij vragen aan jullie allen om tijdig aanwezig te zijn? Het is immers voor de leerkrachten soms een enorme puzzel om alles geregeld te krijgen. We willen ook jullie begrip vragen als de besprekingen toch zouden uitlopen. Iedereen doet zijn best om het tijdschema zo goed mogelijk te respecteren, maar soms is het toch niet zo eenvoudig.

Alle data op een rijtje… 

 

Dinsdag 20 december: - 13.15u: MDO met CLB - Namiddag: 3KEA en 4LOE bakken samen kerstkoekjes - 20u: vergadering van de cultuurverantwoordelijken voor juf Hilde Desmet Woensdag 21 december: - Namiddag: rapportering voor het lager, evaluatie voor 2de en 3de kleuter Donderdag 22 december: - 10u: kerstspel voor alle leerlingen, verzorgd door 2KEA en 6LOE - 14u: Kerstviering voor het lager - De toetsen zijn gedaan dus is er geen studie Vrijdag 23 december: - Voormiddag: ping pong voor 4LOE, 5LOE en 6LOE - Kerstmarkt in de Mariaschool vanaf 17u, zingen vanaf 18.30u Zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari: kerstvakantie


  

Dinsdag 10 januari: - ProfS voor de directeur gedurende de hele dag te Brugge Woensdag 11 januari: bijscholing “Dag van de zorgverbreding” voor juf Hilde Desmet en juf Veerle Vleirick Vrijdag 13 januari: - Zwemmen voor het lager - 9.30u: Uitleg over het nieuwe onderwijsdecreet te Brugge voor de directeur - 19u: nieuwjaarsreceptie van het oudercomité

Oprechte dank aan…  

 

alle (groot)ouders die instonden bij het vervoer en begeleiding van de voorbije activiteiten! Marc, Lorenzo, Jeroen en Vincent (allen lid van ons oudercomité) voor het bevestigen van haken in de turnzaal! Op die manier kunnen we gemakkelijk zaken ophangen zonder de muren te beschadigen. Marc en Marc voor het hangen van de kerstverlichting in onze school! Onze school is opnieuw heel sfeerrijk in deze kerstperiode! Hilde en Rudy voor het bakken van de heerlijke frietjes!

-

-

- Sifra opnieuw als eerste van de Mariaschool haar verjaardag in het nieuwe jaar zal kunnen vieren? - de tweede kleuterklas elke week een computerklas inricht? - de mensen van Imog de helm van Ferre nog steeds aan het zoeken zijn? 4LOE een echte reclametest gehouden heeft? er heel wat kinderen van school meegelopen hebben op de kerstcorrida in Deerlijk? dit het laatste wist-je-dat-je van het jaar is? het vorige wist-je-dat-je een flauw mopje was?

Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op de scheurkalender: De meester geeft natuurkundeles. “Bij hitte zet iets uit, maar bij koude krimpt iets. Wie kan daar een goed voorbeeldje van geven?” Markske antwoordt: “De zomervakantie duurt acht weken, maar de kerstvakantie duurt maar veertien dagen, meester!”

Speciaal voor Kerst nog een extra mopje: Een man wordt beschuldigd van diefstal en moet voor de rechter verschijnen. Rechter: “Hoe komt u aan al die nieuwe kerstspullen?” Verdachte: “Ik heb heel vroeg kerstinkopen gedaan, edelachtbare!” Rechter: “Hoe vroeg dan?” Verdachte: “Een uur voordat de winkel openging!”


Gekiekt‌

Iedereen heeft goede en slechte trekken. Waar het om gaat, is waarvoor we kiezen. Dat bepaalt wie we echt zijn.

schoolinfo 26  

schoolinfo 26

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you