Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2011 – ’12

van 6 tot 19 december

nr. 25

Nu de Sint ons bezocht heeft, kunnen we weer met zijn allen beginnen aftellen naar Kerstmis. We zijn de advent gestart en kunnen de kerstverlichting, de kerstboom en andere versieringen weer van onder het stof halen. De kerstperiode is voor veel mensen best een gezellige periode. Echter niet iedereen ziet deze periode graag voorbij komen om verschillende redenen: de herinnering aan het verlies van een geliefde, het gevecht tegen eenzaamheid, de strijd tegen armoede,... Laat ons in deze periode ook die mensen een hart onder de riem steken. Voor onze leerlingen van het lager breekt nu de eerste toetsenperiode aan. Best wel spannend, want het kerstrapport kan al veel zeggen over hoe de rest van het schooljaar kan verlopen. Het is dan ook belangrijk dat onze kinderen zich optimaal kunnen voorbereiden. Hierbij moeten we de spreuk "een gezonde geest in een gezond lichaam" zeker indachtig zijn. Naast veel studeren moet er ook een goede mix van ontspanning kunnen zijn. En zeker niet vergeten om tijdig te gaan slapen: in onze slaap verwerken we immers de informatie van die dag...

Wat schaft de pot? Dinsdag 6 december: bloemkoolsoep, kipfiletschnitzel, erwtjes, aardappelen Woensdag 7 december: groentesoep, gehaktballetjes in tomatensaus, worteltjes, aardappelpuree Donderdag 8 december: tomatensoep, stoofvlees, salade, aardappelen Vrijdag 9 december: andijviesoep, braadworst, hutsepot Maandag 12 december: winterse soep, herdersgebraad, gestoofde worteltjes, aardappelen Dinsdag 13 december: tomatensoep, kaasburger, bloemkool in roomsaus, aardappelen Woensdag 14 december: paprikasoep, stoofvlees, salade, aardappelen Donderdag 15 december: wortelsoep, vol-au-vent, regenboogsalade, aardappelpuree Vrijdag 16 december: seldersoep, lasagne Maandag 19 december: frietjes op school, er worden geen andere maaltijden geserveerd Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”.

Hiep hiep hoera voor… Donderdag 8 december: Arthur De Backer (5LOE) en Eva Declerck (6LOE) Maandag 12 december: Shailey Vanhoutteghem (4LOE) Dinsdag 13 december: Lore Soete (2KEA) en Helene Pattyn (2LOE) Vrijdag 16 december: Mohamed Beihat (1KEA), Marylise Karhamba Neema (2LOE) en meester Piet Maandag 19 december: Dylan Catry (3LOE)


De ooievaar bracht Jordan bij Nathalie en Victor. Jordan is het broertje van Elias (2LOE). Van harte proficiat vanwege iedereen van de Mariaschool!

Wij betuigen ons medeleven aan de familie van André Decabooter. André is de overgrootvader van Anouk (5LOE), Marith (3LOE) en Ine (2KEA) en de vader van Marc en schoonvader van Annette. Marc springt geregeld in als gemachtigd opzichter Rudy niet aan de schoolpoort kan staan. Annette is al sinds heel wat jaren knutseloma in het eerste leerjaar.

Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Gabriëlle Vandekerkhove. Gabriëlle is de overgrootmoeder van Thomas (1KEB).

Aandacht, aandacht…

 

 Op 19 december kunnen de leerlingen naar jaarlijkse traditie frietjes met frikandellen eten. Die dag worden er echter geen andere maaltijden geserveerd. Een briefje om hiervoor in te schrijven volgt nog. Er is ook mogelijkheid om Hallalfrikandellen te eten. Voor alle duidelijkheid: deze worden in apart frietvet gebakken. Er werden opnieuw luizen gesignaleerd op school. Daar is geen enkele school vrij van. Ook wij niet. Mogen wij vragen om bij jullie kinderen eens goed te controleren? Bedankt! In een vorige schoolinfo (nr. 20) ,deden wij na een vraag uit het oudercomité, reeds een oproep om de schoolpoort vrij te houden, zodat kinderen die met de fiets of te voet naar school komen, gemakkelijk de school kunnen binnenkomen. Voor veel kinderen blijkt het echter nog steeds moeilijk om zich een weg te banen door de “grote-mensenzee”. Daarom zullen er in de korte toekomst enkele “prikacties” doorgaan om het probleem aan te kaarten. Dit alles doen we in het belang van onze kinderen. We willen er zeker niemand mee viseren. Op school verzamelen wij nog altijd kurken en plastic dopjes voor het goede doel. Alle kurken zijn goed: zowel synthetische als echte kurken. Niet alle plastic dopjes zijn geschikt. Het gaat over plastic dopjes van cola-, limonade-, water-, melkflessen,… De ingezamelde kurken zorgen voor een bron van inkomsten voor Mariënstede, een centrum voor gehandicapten. De ingezamelde dopjes komen ten goede aan de “vrienden der blinden”. Met de opbrengst kunnen blindengeleidehonden opgeleid worden. Het inzamelen komt uiteindelijk ook de natuur ten goede! Kurken worden verzameld in de klas van meester Chris. Dopjes kunnen bij secretaresse Carine binnengebracht worden. Alvast heel erg bedankt!

Alle data op een rijtje…  

 

Dinsdag 6 december: - 14u: spelletjesnamiddag in 2KEA Vrijdag 9 december: - Voormiddag: zwemmen voor het lager - 13.30u: resonantiegroep voor de cursus ProfS voor de directeur te Brugge Zaterdag 10 december om 9.30u: vrijwilligers van het oudercomité zullen haakjes aanbrengen in de turnzaal Maandag 12 december:


 

 

- Stagiaire Lisa start haar stage in 1KEA - Namiddag: intern MDO voor het kleuter Dinsdag 13 december: - Opleiding “ProfS” voor de directeur gedurende de hele dag te Brugge - Interne MDO voor het lager in de loop van de dag - 19.30u: schoolbestuur te Sint-Rita Woensdag 14 december: - 2LOE: Bezoek aan Imog in het wero-thema “Sporen” Donderdag 15 december: - 16.30u: vergaderingen van het CPBW en het LOC voor juf Nancy en directeur Ruben Vrijdag 16 december: - Benefietavond ten voordele van de Ark (de nieuwe naam voor het kinderdagverblijf Wellecome en Kolleblomme) Maandag 19 december: - Frietjes op school. Die dag worden er geen andere maaltijden aangeboden. Hou nu reeds volgende data vrij: - Woensdag 21 december in de namiddag evaluatie 2KEA en 3KEA + rapportering voor het lager - vrijdag 23 december vanaf 17u! Dan gaat onze kerstmarkt opnieuw door!

Oprechte dank aan…    

alle (groot)ouders die instonden bij het vervoer en begeleiding van de voorbije activiteiten. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten om naar onze school te komen! Ook dank aan de helpers van de Sint! En dank aan het personeel om de Sint een warme ontvangst te bezorgen! Irida voor het maken van de affiche voor de kerstmarkt! de mensen van het oudercomité die zullen helpen bij het bevestigen van haakjes aan de muur in de turnzaal! Daardoor zullen we gemakkelijk de zaal kunnen versieren, zonder schade aan de muren aan te brengen!

-

-

- zelfs de leerkrachten voor de Sint moesten dansen? - televisie kijken, computerspelletjes spelen of boeken lezen, geen goede voorbeelden van ontspannen in toetsenperiodes zijn? - eens wandelen, fietsen, sporten, een bad nemen,… betere voorbeelden van ontspanning nemen zijn? de spreker op de pedagogische studiedag ziek was waardoor we een alternatief programma hebben moeten opstellen?

Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op de scheurkalender: “Lowie heb je je siroop wel ingenomen?” “Ja mama!” “Een volle lepel?” “ Ik kon geen lepel vinden, mama, en daarom heb ik maar een volle vork genomen!”


Gekiekt‌

Een beetje levenswijsheid: De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

schoolinfo 25  
schoolinfo 25  

schoolinfo 25

Advertisement