Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2011 – ’12

van 20 september tot 3 oktober

nr. 20

De eerste twee volle weken van het schooljaar laten we reeds achter ons. De kinderen zijn ondertussen het schoolritme (opnieuw) gewoon. En ook de leerkrachten draaien alweer op volle kracht. Dat konden jullie ervaren op de info-avond. In de vergadering van het oudercomité mochten we maar liefst negen nieuwe leden verwelkomen en verliet geen enkel lid ons oudercomité! Daar zijn we zeer blij en dankbaar voor! Daarnaast hebben ook heel wat mensen zich bereid verklaard om te komen helpen indien er volk tekort is. Ook dank daarvoor!

Wat schaft de pot? Dinsdag 20 september: tomatensoep, braadworst, appelmoes, aardappelen Woensdag 21 september: champignonsoep, kalkoenschnitzel, zomergroenten, aardappelpuree Donderdag 22 september: tomatensoep, stoofkarbonaden, geraspte worteltjes, aardappelen Vrijdag 23 september: komkommersoep, lasagne Maandag 26 september: preisoep, boomstammetjes, prinsessenboontjes, aardappelen Dinsdag 27 september: wortelsoep, hespereepjes met wortelkubus in kaassaus met spirelli Woensdag 28 september: minestrone, kip, curry, ananas, rijst Donderdag 29 september: kippensoep, kalkoenfiletlapje, zoetzure saus, perziken, aardappelen Vrijdag 30 september: tomatensoep, gebakken visfilet, nantuasaus, spinaziepuree Maandag 3 oktober: bij het publiceren van deze schoolinfo was het menu voor oktober nog niet gekend Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”.

Hiep hiep hoera voor… Vrijdag 23 september: Victor Verstraete (1LOE) en Alisia Vanhoutte (4LOE) Zondag 25 september: Senna Monart (1LOE) en juf Sofie Dumon (1KEA) Maandag 26 september: Merel Wirtgen (4LOE) Dinsdag 27 september: juf Veerle Vleirick (GOK/ZORG) Woensdag 28 september: Warre Ottevaere (3KEA) Donderdag 29 september: Alae-Eddine Kasmi (1KEA) en Bas Nuitten (2KEA) Zaterdag 1 oktober: Saar Decraene (1KEA) Zondag 2 oktober: Kato Borms (4LOE), Davien Planckaert (5LOE) en secretaresse Carine Coucke Maandag 3 oktober: Febe Dewitte (4LOE) en Lisa Baert (5LOE)

De ooievaar bracht Yahya bij de familie Sika. Yahya is de broer van Ali (2KEA) en Abdellah (5LOE). Van harte proficiat in naam van iedereen van de Mariaschool!

De ooievaar bracht Ayden bij de familie Naessens. Ayden is de kleinzoon van Brigitte Geldhof (opvang middag). Van harte proficiat in naam van iedereen van de Mariaschool!


Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Henri Pattijn, 87 jaar en grootvader van Tom, de man van juf Sofie Decoutere.

Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Leon Vandendriessche, 70 jaar en grootvader van Ulrike (4LOE).

Aandacht, aandacht…

 

 Wie het document “onderwijsregelgeving”, waar in de schoolbrochure naar verwezen wordt, op papier wenst te ontvangen, mag dit document afhalen op het secretariaat. Het document kan je ook online vinden op de website van onze scholengemeenschap www.kbhonline.be Vanaf dit schooljaar worden geen vieruurtjes meer aangeboden in de opvang. De kinderen die dat toch wensen, mogen zelf een vieruurtje meebrengen. Dit geldt ook voor de kinderen van de woensdagmiddagopvang. Documenten om de studietoelagen aan te vragen, kunnen op het secretariaat verkregen worden. Veel mensen komen in aanmerking om die studietoelage te krijgen. Het betreft voor het kleuter een bedrag van 85,12 euro en voor kinderen uit het lager 95,76 tot 143,64 euro. Veel moet je niet doen: enkele papieren invullen en opsturen ofwel een online aanvraag doen op www.studietoelagen.be Zeg het aan elkaar door! Op de kalender van de website stond een foutje: het grootoudersfeest gaat wel degelijk door op 17 november, zoals het op het blaadje van het oudercomité staat. Vanuit het oudercomité wordt de vraag gesteld aan de ouders die ’s morgens of ’s middags aan de schoolpoort staan om er over te waken de kinderen die met de fiets of te voet op school toe komen, zeker door te laten. Van harte dank daarvoor. In de klassen van het lager, maar ook in het tweede en derde kleuter worden enkele testjes voor het leerling- of kindvolgsysteem afgenomen. In het verleden werd er in het lager telkens een “rapportje” daarvan meegegeven. Dit rapportje was een groene kaart waarop met een curve de resultaten van jullie kind(eren) werden aangeduid. Vanaf dit jaar zal dat niet langer het geval zijn. De verwerking van de testen is vooral van belang om de klas- en schoolwerking te bestuderen en is een intern document. Die testen tellen ook niet mee voor een cijferrapport. Als school zijn wij verplicht om onze kinderen gedurende hun schoolloopbaan op te volgen. Dat doen wij door deze testen af te nemen en de resultaten op te volgen. Af en toe staan we zelf versteld van sommige resultaten: soms waren kinderen die dag verstrooid, of waren wat ziek of... Om paniek om een plots minder resultaat te vermijden, gaan we deze “rapportjes” dus niet meer meegeven. Wel zullen we nog steeds persoonlijk contact opnemen met de ouders als er zaken zijn die we opmerken en waar we denken dat er bijsturing dient te gebeuren. Net zoals vorig jaar valt de veldloop van het SVS voor de Harelbeekse lagere schoolkinderen opnieuw samen met de veldloop in de namiddag (ook van het SVS) te Zwevegem, namelijk op de “dag van de veldcross”. Wij blijven het spijtig vinden dat er geen andere datum gekozen werd, maar zullen toch aan beide veldlopen deelnemen. We zijn immers de enige school van Harelbeke die aan alle veldlopen van het SVS-criterium deelneemt! De Mariaschool is immers een sportieve school! Allen die willen komen supporteren, zijn van harte welkom!


Alle data op een rijtje… 

 

 

Dinsdag 20 september: - fietsdag voor 5LOE en 6LOE - 13.30u: college van directies plus pedagogisch begeleider Marleen Woensdag 21 september: - 8.30u: zoco-vergadering voor juf Veerle Vleirick te Hulste - 13u: veldcross te Menen - Dag van de kleuter: bijscholing voor juf Els Donderdag 22 september: - “Strapdag” - 16.30u: pedagogische personeelsvergadering (let op: er is dan geen mogelijkheid tot studie!) Vrijdag 23 september in de voormiddag: zwemmen voor het lager Dinsdag 27 september: - Sportdag voor het lager - 16.30u: bijscholing “introductie van het nieuwe leerplan Frans” voor meester Chris en meester Piet te Stasegem Woensdag 28 september (nationale veldcrossdag): - Voormiddag: veldcross georganiseerd door het SVS voor alle lagere schoolkinderen van Harelbeke. - 13u: veldcross te Zwevegem Donderdag 29 september: bijscholing “inleefdag in de visuele handicap” voor juf Sofie en juf Veerle Vleirick gedurende de hele dag. Vrijdag 30 september: congres “TOL” te Brugge voor juf Veerle Vleirick

Oprechte dank aan…    

-

de mensen van het oudercomité om na de info-avond een drankje aan te bieden aan alle aanwezige ouders! secretaresse Carine om op de info-avond uitleg te komen geven over de studietoelagen! de leerkrachten om hun beste beentje voor te zetten op de info-avond! de ouders die foto’s instuurden!

- er reeds een aantal foto’s op de website staan? - we negen (9!!) nieuwe enthousiaste leden in het oudercomité mochten verwelkomen? - de directeur het nieuw lid Caroline Bekaert is vergeten toe te voegen op de folder van het oudercomité? Sorry daarvoor, Caroline!

Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op de scheurkalender: In het gezin van Jan is een tweeling geboren. “Vraag de meester maar of je een dag vrij kunt krijgen,” zegt de trotse vader tegen zijn oudste zoon. Vrolijk komt Jan later thuis en zegt: “Ik mag een dag vrij hebben.” “En wat zei de meester over onze tweeling?” “Ik heb het maar over één baby gehad. De andere bewaar ik voor volgende week.”


Gekiekt‌

Een beetje levenswijsheid: Een juist moment verleent een klein geschenk een grote waarde.

Schoolinfo 20  
Schoolinfo 20  

Schoolinfo 20

Advertisement