Page 1

Schoolinfo Schooljaar 2017 – ’18

van 16 tot 29 mei

nr. 129

Onze wijk het Eiland maakt zich op voor de Sinksenfeesten. Zo is er voor de kinderen onder andere de Sinksenjeugdjogging op vrijdag en is er zaterdag een gratis kinderrommelmarkt in de Veldstraat. En uiteraard is er nog meer dan dat. Zoals onze wijk zich opmaakt voor de Sinksenfeesten, zo maken wij ons ook klaar voor ons schoolfeest. Op zaterdag 26 mei geven we er weer een lap op! De kleuters treden alvast op en wie van het lager zijn talent wenst te tonen, kan dit op de prachtige talentenshow! Tussendoor uiteraard opnieuw tal van spelletjes voor de kinderen. De dorstigen kunnen zeker hun dorst laven dankzij de bar. En de hongerige magen kunnen vanaf 18.30u ook gestild worden. Vergeet niet om jullie tijdig in te schrijven voor de barbecue. Dit kan nog tot en met vrijdag komende. Op de dag zelf kan je niet meer inschrijven voor het eten.

Wat schaft de pot? Woensdag 16 mei: courgettensoep, worst, appelmoes, aardappelen Donderdag 17 mei: groentesoep, kalkoenstoofvlees, salade, aardappelen Vrijdag 18 mei: kervelsoep, lasagne Maandag 21 mei: Pinkstermaandag, er is geen school Dinsdag 22 mei: tomatensoep, duo zalm en Polakhaasje, gestoofde wortelen, spirelli Woensdag 23 mei: seldersoep, kippenreepjes, perziken, rijst Donderdag 24 mei: bloemkoolsoep, gehaktbal in tomatensaus, komkommerschijfjes, aardappelpuree Vrijdag 25 mei: wortelsoep, kipsteak, broccoli, aardappelen Maandag 28 mei: tomatensoep, cordon bleu, bloemkool in room, aardappelen Dinsdag 29 mei: courgettensoep, kippenrollade, perziken, rijst Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maandmenu”. Je kan ook bij Esthio (www.esthio.be) de menu van de dag en de twee volgende dagen terug vinden.

Hiep hiep hoera voor… Woensdag 16 mei: Leon Glorieux (5LOE B) en Yanis Ostyn (6LOE) Vrijdag 18 mei: Juri Meurisse (6LOE) Zaterdag 19 mei: Loïc Raes (1LOE) Dinsdag 22 mei: Tibe Phlypo (4LOE), Marwan Ouchari (5LOE A), Anas Boujaadi (6LOE) Dinsdag 29 mei: Xylian Bastiaen (4LOE), juf Lien

Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Maria Vandewiele, 93 jaar en overgrootmoeder van Féline (3LOE) en moeder van leesoma Vera.


Aandacht, aandacht…

• •

• •

• Op zaterdag 26 mei is er ons jaarlijks schoolfeest. Vanaf 13u gaan de deuren van de school open. Om 14u is er het optreden van de kleuters. De spelletjes en attracties voor klein en groot starten na het optreden van het kleuter en blijven open tot aan de barbecue. Vanaf 18.30u is er barbecue (een vleesbrochette, frietjes en groenten) voorzien voor wie kaarten vooraf besteld had. (je kan nog bestellen bij de klasleerkracht tot en met vrijdag 18 mei) Er kan op de dag zelf niet meer besteld worden. Wie niet op school eet, hoeft daarom niet meteen weg te gaan. Want onze bar sluit niet meteen. Om 20.30u is er nog onze spetterende talentenshow met eigen talent van Maria’s cool! Ook daarna blijft de bar nog eventjes open… Na het schoolfeest starten de werken aan de parking vooraan en in Kolleblomme. Daardoor moet de klas 2/3KEC uit de Kolleblomme verhuizen. We kunnen dit wegens plaatsgebrek enkel oplossen door van de drie oudste kleuterklassen opnieuw tijdelijk twee klassen te maken. Dus zetten we de tweede kleuters samen bij juf Sofie Decoutere en de derde kleuters bij juf Els. Juf Veerle Noppe en juf Sofie Cotman zullen in beide klassen ondersteuning bieden. Juf Nancy Vereecke is om medische redenen twee weken afwezig. Ze wordt vervangen door juf Melissa Debusscher. Veel beterschap aan juf Nancy en welkom aan juf Melissa. Juf Hilde Desmet neemt tot het einde van het schooljaar een verlofstel voor medische bijstand op om voor haar man te kunnen zorgen. Juf Nadia Coveliers blijft dus tot het einde van het schooljaar bij ons. Kinderverzorgster Natia Mortier heeft ondertussen een heelkundige ingreep ondergaan. Stefanie Vanhoutte neemt alle taken van Natia over. Veel beterschap aan Natia! Er werden tekenbeten gesignaleerd bij kinderen van school. Of deze uit onze tuin komen of niet, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Maar wees hier zeker waakzaam voor om jullie kind(eren) regelmatig te controleren op teken. Teken kruipen vaak op warme plaatsen van het lichaam: onder de oksel, in huidplooien, knieholte, waar wrijving is met kledij,… Er worden de laatste jaren meer teken gesignaleerd in onze streken. Een tekenbeet is pijnloos, maar als de teek besmet is met bijvoorbeeld de ziekte van Lyme, dan kan deze ziekte overgedragen worden. Ontsmet dus telkens er een tekenbeet is geweest en volg dit nadien op!

Belangrijke info over EHBO: Op de laatste pedagogische studiedag hebben we een opfrissing van onze kennis rond Eerste Hulp Bij Ongevallen gehad. Graag willen we vermelden dat er een nieuwe richtlijn is die wij dienen te volgen. Een schaaf- en kleine snijwonde dienen we voortaan te spoelen met water. Ontsmetten mogen we niet, tenzij er de eerste 6 uur geen arts of ouder de wonde kan bekijken. Reden is dat we als Eerste Hulp-verlener niet kunnen weten of een kind al dan niet allergisch reageert op een ontsmettingsmiddel. Jullie, als ouders, mogen uiteraard wel ontsmetten thuis. Bij tekenbeten en in het geval we wel meer dan 6 uur zouden moeten wachten op een arts of een ouder, zal het wel ontsmet worden.


Alle data op een rijtje…

• • • • •

• • •

• Woensdag 16 mei: o Opruimnamiddag van de school voor de leerkrachten Donderdag 17 mei: o 9u: college van directies voor directeur Ruben te Hulste o 20u: oudercomité in de refter van school Vrijdag 18 mei: o Voormiddag: zwemmen voor het lager o 18u: Sinksenjogging voor de kinderen op het Eiland (inschrijvingen De Vlerke) Zondag 20 mei: o 10u: vormsel op parochie Sint-Jozef Maandag 21 mei: Pinkstermaandag, er is geen school en ook geen opvang Dinsdag 22 mei: o 19.30u: info-avond Durbuy voor de ouders van 6LOE Woensdag 23 mei: o Namiddag: voetbaltornooi te Bavikhove voor 3de en 4de leerjaar Donderdag 24 mei: o Voormiddag: medisch schooltoezicht voor 2de kleuters te Deerlijk o 14u: scholenoverleg met stad Harelbeke voor directeur Ruben Zaterdag 26 mei: o 14u: start van het schoolfeest, 18.30u: barbecue, 20.30u: talentenshow Zondag 27 mei: 9.30u dankviering vormsel in de kerk van Sint-Jozef Maandag 28 mei: o 13.30u: 6LOE gaat naar Gulden Sporencollege voor STEM-activiteit o 16u: leegmaken van de Kolleblomme Dinsdag 29 mei: o 9u: educatief pakket rond WO I voor 5LOE A en B o 15u: 2LOE gaat boeken omwisselen in de bib

Oprechte dank aan… • • •

alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer en begeleiden van leerlingen naar activiteiten! Irida voor het maken van alweer een prachtige affiche voor ons schoolfeest! de grootouders van Jennifer voor het schenken van bekers aan de school!

-

- er dit jaar 3 gemengde ploegen van juffen, meesters en directeurs van onze scholengemeenschap K.B.H. aan de estafetteloop deelnamen? - 1LOE en 4LOE hun estafetteloop wonnen? En ook de andere klassen deden dat zeer goed: 2LOE behaalde de 4de plaats, 3LOE eindigde op de 6de plaats, 5LOE eindigde op de de 4 plaats en 6LOE vormde een ploeg met De Vleugel en eindigde op de 7de plaats. Proficiat aan onze lopers voor hun inzet!

Even lachen moet kunnen. We kregen dit mopje te lezen op de scheurkalender: Het regent en twee vissen zitten in een kom naar buiten te kijken. Zegt de ene vis tegen de andere: “Ben ik even blij dat ik binnen zit!”


Een beetje levenswijsheid: Wanneer genoeg te weinig is, is niets genoeg‌

Schoolinfo 129  
Schoolinfo 129  
Advertisement