Page 1

Schoolinfo SCHOOLSTRAAT 70 – HARELBEKE

056 / 71 46 42 – fax 056 / 71 47 79

directeur@mariaschoolharelbeke.be

www.mariaschoolharelbeke.be

Schooljaar 2010 – ’11

van 1 maart tot 21 maart

nr. 12

We zijn aan de laatste week voor de krokusvakantie begonnen. Vrijdag vieren we dan ook traditiegetrouw carnaval. Nog volgens de traditie trekken we in stoet doorheen de straten van onze wijk “het Eiland”. Voor velen is dit een moment om naar uit te kijken. Want met een masker of uniform aan, durven we soms meer dan we in het gewone leven zouden durven. Ook is er deze week de “Vlaamse week tegen pesten”. Daarvan luidt de slogan “kies kleur tegen pesten!”. Wij kiezen deze week duidelijk kleur tegen pesten, aangezien we elke dag in een ander kleurtje naar school komen. Pesten, daar hebben we de pest aan! Hopelijk hebben we er niet enkel maar één week oog voor, maar blijven we respect hebben voor elkaar het hele jaar door, ons hele leven lang!

Wat schaft de pot? Dinsdag 1 maart: preisoep, braadworst, appelmoes, aardappelen Woensdag 2 maart: andijviesoep, gehaktballetjes, tomatensaus/champignons, erwtjes, aardappelpuree Donderdag 3 maart: ajuinsoep, stoofvlees, salade, aardappelen Vrijdag 4 maart: tomatensoep, gebakken visfilet met veronsaus, spinaziepuree Maandag 14 maart: groentesoep, cordon bleu, erwtjes en worteltjes, aardappelpuree Dinsdag 15 maart: broccolisoep, spaghetti bolognaise Woensdag 16 maart: paprikasoep, vissticks, tomaat in vinaigrette, aardappelpuree Donderdag 17 maart: tomatensoep, zigeunergebraad, salade mixed, aardappelen Vrijdag 18 maart: kervelsoep, gemarineerde kipfilet, currysaus, ananas, rijst Maandag 21 maart: tomatensoep met balletjes, omelet met hamreepjes, wortelpuree Je kan het maandmenu ook digitaal raadplegen op onze site. Ga hiervoor naar www.mariaschoolharelbeke.be, klik op “schoolinfo” en vervolgens op “maaltijden”.

Hiep hiep hoera voor… Dinsdag 1 maart: Iben Impe (3LOE) Woensdag 2 maart: Soraya Azemzi (2KEA) Donderdag 3 maart: Duc-Huy Nguyen (4LOE) Vrijdag 4 maart: Timon Phlypo (1LOEA) Zaterdag 5 maart: Camille De Tollenaere (5LOE) Maandag 7 maart: Robin Dehullu (5LOE) Woensdag 9 maart: Femke Beghein (3LOE) Vrijdag 11 maart: Solène Raes (1KEA) en Jenci Vanhove (6LOE) Zaterdag 12 maart: Rimas Vande Vyver (3KEA) en Natia (onze kinderverzorgster) Maandag 14 maart: Kaoutar Oucheri (1KEB), Eva-Maria Byttebier (5LOE) Dinsdag 15 maart: Nathan Kritski (3KEA) Donderdag 17 maart: Marie Verstraete (1LOEB) Zaterdag 19 maart: Maxime Nollet (2LOE) Maandag 21 maart: Ulrike Desmet (3LOE)


Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Frans Desmet, 79 jaar en vader van juf Hilde (1LOEA). Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Camille Ottevaere, 88 jaar en vader van directeur Noël, overgrootvader van Xander (2LOE) en Warre (2KEA). De begrafenis gaat door op donderdag 3 maart om 10u30 in de parochiekerk van Sint-Rita (Zandberg). Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Godelieve Roose, 91 jaar en overgrootmoeder van Eva-Maria (5LOE). Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Marleen Van Houcke, 48 jaar en echtgenote van Geert Vanloot. Geert was een tiental jaar geleden voorzitter van ons oudercomité en ook Marleen was lid van het oudercomité. Wij betuigen ons medeleven aan de familie van Roger Vanhecke, 82 jaar en grootvader van Pieter Moens. Pieter is de vriend van juf Stefanie.

Aandacht, aandacht…

 Vandaag, maandag 28 februari, konden de leerlingen verkleed naar school komen: de jongens konden als meisjes verkleed worden, de meisjes als jongens. Voor de volgende dagen is er een kleur gekozen: dinsdag is groen, woensdag is blauw, donderdag is rood. Dit initiatief is er gekomen op vraag van de leerlingen via de leerlingenraad. De kinderen kunnen in onze leerlingenraad voorstellen indienen. Deze voorstellen worden vervolgens door de twee afgevaardigden van de leerlingenraad van het zesde in de personeelsvergadering van de leerkrachten geformuleerd, waarna de leerkrachten en directeur deze voorstellen bespreken. Zo krijgen de leerlingen de kans tot inspraak en kunnen we “samen school maken”. Nog op vraag van de leerlingen zouden wij een koffer met stripverhalen aanleggen. Bij hevig regenweer laten we de kinderen binnen spelen en kunnen ze zich minder uitleven. Via die koffer zouden de leerlingen dan stripverhalen kunnen uitlenen, zodat de “regenpauzes” toch nog zouden meevallen. Moesten er mensen zijn die nog stripverhalen op overschot liggen hebben, dan zouden we die met veel dank aanvaarden om die koffer aan te vullen. We stellen met spijt in het hart vast, dat nog steeds heel wat mensen te laat komen. Daarbij valt het op dat het toch vaak dezelfde gezichten zijn die we te laat zien toekomen. Mogen we vragen om toch op zijn minst te proberen om 5 minuutjes vroeger te vertrekken, zodat iedereen tijdig op school geraakt? Nogmaals dank aan alle mensen die wel tijdig op school aankomen! Binnenkort worden de fiscale attesten van het kalenderjaar 2010 opgemaakt. Mogen wij vragen aan de mensen die nog openstaande rekeningen hebben (van het jaar 2010), om die zo snel mogelijk in orde te brengen? We zullen immers geen fiscaal attest uitschrijven als er nog onbetaalde rekeningen zijn. In hetspeelspook kan je terecht om speelgoed te lenen. Momenteel zijn er 250 stukken speelgoed beschikbaar. Gezinnen met kinderen van 5 tot 12 jaar uit Harelbeke en deelgemeenten kunnen er terecht voor slechts 2,5 euro per jaar! Hetspeelspook is elke woensdag van 16u tot 19u open in begeleidingscentrum Aventurijn (Stasegemsestraat 42). Meer info kan je vinden op www.hetspeelspook.be


Alle data op een rijtje… 

 

   

 

Dinsdag 1 maart: “groene dag” en tevens complimentendag (www.complimentendag.be) - 10u30: Brigitte Minne (jeugdauteur) komt spreken voor 1LOE A en B in de bib - 13u15: MDO’s met het CLB - 13u15: kookactiviteit rond “gezonde voeding” voor 1LOEA en 1LOEB - Opleiding ProfS voor de directeur te Brugge gedurende de hele dag Woensdag 2 maart: “blauwe dag” Donderdag 3 maart: “rode dag” - 10u30: Kathleen Amant (jeugdauteur) komt spreken voor 3KEA in de bib - 13u30: 6LOE bezoekt het secundair van het Heilig Hart - “Denkdag” voor directies en directiecomité gedurende de hele dag in De Bron Vrijdag 4 maart: - 8u35: zwemmen, maar niet voor 2LOE en 5LOE - 10u30: carnavalsfuif voor het lager, het kleuter houdt een popcornfestijn - 13u45: carnavalstoet door de straten van het Eiland, 1KEA en 1KEB vieren carnaval op school - start van de krokusvakantie met daarin het zaalvoetbaltornooi zaterdag 5 maart: trouwviering juf Leen Debeurme (zwemjuf) om 14u30 in de SintAugustinuskerk week van 7 tot 11 maart: krokusvakantie, als ook het zaalvoetbaltornooi maandag 14 maart: - 16u30: schoolsportraad voor meester Piet Dinsdag 15 maart: - Spelletjesnamiddag in 2KEA + stagiaire Femke komt observeren in 2KEA - 13u30: directiecomité in het klooster - 14u: theater “blinde vink” met “Pluk van de Petteflet” in het Spoor voor 2LOE - 16u30: pedagogische personeelsvergadering, er is dan geen studie - 19u30: info-avond voor de zeeklassen van 1LOEA en 1LOEB Woensdag 16 maart: - 8u35: seksuele voorlichting door het CLB voor 6LOE Donderdag 17 maart: - Voormiddag: pingpong voor 4LOE, 5LOE en 6LOE - 12u45: leerlingenraad - 14u: Bijscholing voor juf Veerle V: “Mindfulness en leraarschap, hand in hand” - 18u: onthaal op het Sint-Niklaasinstituut Zwevegem voor meester Piet en de directeur Vrijdag 18 maart: - 9u: college van directeurs te Stasegem - 15u30: praktische personeelsvergadering Maandag 21 maart: - Start van de jeugdboekenweek - 13u: trefbaltornooi voor 3LOE - 13u15: pedagogisch begeleider Marleen Desmet komt het GOK/zorg-beleid van onze school doornemen met juf Veerle Vleirick en de directeur - 20u: schoolbestuur in Sint-Rita Noteer alvast 25 maart in je agenda: dan is er rommelmarkt en autowas voor het goede doel vanaf 15u!


Oprechte dank aan…      

alle (groot)ouders die instonden voor het vervoer van leerlingen naar activiteiten! de opa van Dylan (2LOE) voor het begeleiden van een groepje leerlingen op Kronkeldidoe! de pappie van Maxime (2LOE) om het nemen van de vele foto’s op Kronkeldidoe! de ouders van Luna (3LOE) en Milo (2KEA) voor het schenken van speelgoed aan onze school! meester Piet om de grote inzet voor het zaalvoetbaltornooi! allen die gestemd hebben voor het logo op onze T-shirts! 

-

-

- Margaux en Victor uit 3KEA getrouwd zijn? De foto’s van hun “huwelijk” kan je vinden op onze site. - 35 mensen gestemd hebben voor het logo op onze T-shirts? Daarbij won de slogan “Maria ’s cool” het overduidelijk met 71,43% van de stemmen. Over de plaats van de slogan was het nipter: 51,43% koos ervoor om de slogan boven het logo te plaatsen. (zie boven) het lager het zelfgekweekte witloof op een culinaire wijze verwerkt heeft? En wat je zelf gemaakt hebt, smaakt nog des te meer! bloemkool en paprika niet zo lekker zijn, volgens bepaalde kindjes? ze in 3LOE altijd leuke dingen doen, zoals bijvoorbeeld een week vakantie nemen?

Even lachen moet kunnen. Ik kreeg dit mopje van een supporter van Zulte Waregem uit 5LOE, na de Europese uitschakeling van Anderlecht tegen Ajax: !!! Nu overal verkrijgbaar!!! Anderlecht slagroom! Gemakkelijk te kloppen!

Gekiekt…

Een beetje levenswijsheid: Het vele is niet altijd goed, maar het goede is al veel!

schoolinfo 12  

schoolinfo 12