Page 1


Què és un software? Un programari, (software en anglès) és el conjunt de programes de l’ordinador. Que permet tenir un llenguatge de programació, és a dir que un ésser humà ho pugui llegir. Un exemple de software és el paquet de office, que conté el Microsoft Word, el Microsoft Power Point, el Microsoft Excel…


Què és un Paquet Microsoft Office? El Paquet Microsoft Office, és el conjunts de programes que ens permet escriure, fer animacions, fer quadricules... Aquest Paquet, Port a incorporat els següents programes: Microsoft Office Access, Microsoft Office Excel, Microsoft Office Groove, Microsoft Office InfoPath, Microsoft Office OneNote, Microsoft Office Outlook, Microsoft Office PowerPoint, Microsoft Office Publisher,


On pots descarregar programes de forma segura? La web: www.softcatalà.com és la web més segura per a descargar alguns programes. Per descarregar-te un programa, has de seleccionar el sistema operatiu que tens en el teu ordinador, si tens Mac, si tens Linux o si tens Windows.


Què és un virus? Els virus informàtics són petits programa de programari dissenyats per a propagar-se d'un equip a un altre i per a interferir en el funcionament de l'equip. Un virus pot danyar o eliminar dades de l'equip, usar el programa de correu electrònic per a propagar-se a altres equips o fins i tot esborrar tot el contingut del disc dur.


Antivirus gratuits Per evitar que entri un virus en el nostre ordinador, cal posar avans un anivirus. Un antivirus és un programa informàtic que intenta identificar i eliminar virus informàtics. Panada antivirus, avast!, AVG Anti-virus... Són exemples de antivirus.


Què cal fer abans d’ instal·lar un antivirus? Principalment, el que cal fer és treure els antivirus anteriors. Tenir un bon antivirus instal·lat i actualitzat freqüentment és fonamental a causa de la facilitat amb la qual avui es propaguen els virus per Internet. No obstant això, els principals sistemes operatius com Windows, Mac o Linux no inclouen un antivirus, així que els usuaris han d'aconseguir un pel seu compte.


Què és el Firmware?

El Microprogramari, (en anglès firmware) és un bloc d'instruccions de programa que ens permet, gravar-ho en una memòria ROM (és un tipus de memòria electrònica de la qual només se’n pot llagir la informació que duu gravada).


Què és HTTP , HTML i URL? El HTTP us sonarà Ja que sempre, abans de posar una web en el Cercador d’Internet es posa http://www... És un protocol, és a dir que tots els treballadors s’han posat d’acord en posar abans de una web WWW. Que vol dir World Wide Web.

El HTML està dissenyat per estructurar textos i relacionar-los en forma d'hipertext. L'hipertext és un sistema d'organització.

El URL és la web que poses en el cercador d'Internet.


Què és el MacOs? El Mac OS és un sistema operatiu creat per Apple Computer ('ordinador poma' en anglès) El Mac OS va ser el primer sistema operatiu comercial. Aquesta primera versió va sortir l'any 1984. Tot i que actualment s'acostuma a anomenar el sistema operatiu amb el nom genèric de Mac OS no es va a començar a utilitzar aquest nom fins a la versió 7.6 cap als anys 90. (Antigament s'anomenava Sistema x.x)


Webs visitades:     

http://ca.wikipedia.org/wiki/Ordinador http://ca.wikipedia.org/wiki/Programari http://ca.wikipedia.org/wiki/Sistema_operatiu http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_sistemes_operatius http://www.xtec.cat/~lnater/programa/apuntsppt.htm

     

http://www.xtec.es/fie/materials_curriculars/tecno/1components/in http://www.edu365.cat/eso/muds/tecnologia/programari/index.htm http://www.xtec.es/~mamich/concurs2/html/index2c.html http://ca.wikipedia.org/wiki/Ordinador#Arquitectura_de_programa http://ca.wikipedia.org/wiki/Firmware http://ca.wikipedia.org/wiki/MacOS

software i sistemes operatius  

Aquest treball explica què és el software, en que consisteixen els sistemes operatius, que hi ha dintre dels sistemes opeatius com per exemp...