Page 1

EL MEU ÀLBUM DE FOTOGRAFIES MARIA RIBES ARBONÉS


NOM DE LA IMATGE: Platja DEFINICIÓ: Una platja és una forma del relleu que es defineix com una acumulació sobre la vora de la mar de materials (com per exemple sorra, blocs, còdols...). Els materials acumulats poden ser d'origen orgànic (restes d'esquelets i closques de tipus calcari o silicatat) o inorgànic (procedent de la meteorització de roques). COM S’HA FORMAT? Les platges són formades a causa de l’acció que fan les ones i els corrents marins que transporten materials a una zona concreta, però són relleus que canvien constantment perquè pateixen aportacions i pèrdues de materials com la sorra o els petits còdols i cal que les aportacions siguin iguals a les pèrdues ,o en siguin és, per tal que la platja continuï existint. CLIMA MÉS HABITUAL: En un mar tancat com el nostre mar, el mediterrani, el clima habitualment consisteix en un clima normalment suau o de vegades arriba a ser una mica calorós. Les precipitacions són regulars i normalment plou a la tardor i hivern. ALTRES INFORMACIONS: Tipus de banderes segons la mar que hi hagi: Verda: bany lliure. Groga: bany amb precaució. Vermella: prohibit banyar-se. Blava: es concedeix a les platges i ports esportius que realitzen un esforç especial per a mantenir-los nets i gestionats amb respecte al medi ambient.


En la imatge podem observar la platja de Salou. Aquesta foto la vaig fer fa dues setmanes quan vaig anar a passar el cap de setmana amb la meva família a la platja. Es una imatge molt bonica en la que podem veure una plataforma de fusta sobre la qual la gent pot disfrutar d’aquestes vistes i passejar per la costa de Salou, davant la plataforma hi tenim unes roques que toquen amb el mar.


NOM DE LA IMATGE: Delta del Ebre DEFINICIÓ: El delta de l’Ebre, que és troba a la desembocadura del riu Ebre, es un espai amb 320 km2 de superfície. Consisteix en l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya i presenta una rica diversitat d'ambients. Els Rius, mars, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals formen part del paisatge del delta de l’Ebre els arrossars, acullen una gran diversitat de fauna. COM S’HA FORMAT? Els deltes es formen a causa d’un riu. Els rius tenen diversos afluents. Arriba un punt que els rius ja han arribat a baix de tot del seu curs i llavors desemboquen al mar. Llavors quan el delta arriba al mar, es forma un delta. ( la imatge de l’esquerra es veu un delta vist des d’un satèl·lit ) CLIMA MÉS HABITUAL: Per a que hi hagi un delta no és necessari que hi hagi un clima en concret. Les coses imprescindibles que hi ha d'haver son un riu.

ALTRES INFORMACIONS: A les terres de l’ebre tenim un delta important ja que es on desemboca el riu ebre com ja diu el seu nom.


En aquesta imatge com podem veure, hi apareix la desembocadura del riu Ebre (que està situada a Sant Jaume de Enveja, a la comarca del Montsià) mentre s’està ponent el sol. Aquesta foto es d’unes vacances que vam fer l’estiu passat amb la família al delta de l’Ebre. Una experiència preciosa i molt interessant.


NOM DE LA IMATGE: Estany de Sant Maurici DEFINICIÓ: El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels catorze parcs nacionals de l’Estat espanyol i l’únic existent a Catalunya. Situat en el cor del Pirineus , és una excel·lent representació dels principals ecosistemes que podem descobrir a la muntanya catalana. COM S’HA FORMAT? A l’era Terciària i durant l’orogènia Alpina, les forces causants de la formació definitiva dels Pirineus, van tornar a treballar sobre aquests mateixos materials que van experimentar més deformacions i importants fractures que van incidir d’una manera molt important en la formació incipient del relleu actual. CLIMA MÉS HABITUAL: El clima es caracteritza per hiverns llargs i rigorosos, on la neu hi és present una bona part de l’any i les temperatures davallen fàcilment per sota dels 0ºC. A l’hivern els estanys es gelen i la natura entra en repòs. Les allaus de neu són un fenomen força destructiu que cal tenir present si es vol visitar el Parc a l’hivern. A l’estany Gento, a més de 2.100 m d’altura, es van registrar, el 2 de febrer de 1956, la temperatura més baixa de l’Estat espanyol: -32ºC. ALTRES INFORMACIONS: El seu nucli central és format per una gran massa de roques granítiques d’uns 300 milions d’anys d’antiguitat, que gràcies a les forces de la tectònica per una banda i a l’erosió per l’altra, van aflorar a la superfície.


En aquesta imatge hi apareixem la meva família i jo, i de fons hi podem observar l’Estany de Sant Maurici. Aquesta foto la vam fer després de una magnífica ruta que vam fer des d’Espot fins a l’estany.


NOM DE LA IMATGE: Riu Sena DEFINICIÓ: El Sena és un riu francès que fa 776 km de llarg i que desenvolupa el seu curs fluvial a la conca de París i als voltants de Troyes i Rouen. Naix a Saint-Germain-, Source-Seine un altiplà situat a 470 m sobre el nivell del mar i desemboca al canal de la Mànega. COM S’HA FORMAT: Té el seu naixement a uns 470 metres sobre el nivell del mar, a l'altiplà de Langres, a prop de Dijon, al departament de Côte-d'Or i flueix cap al nord-oest passant per les ciutats de Troyes, Fontainebleau, París i Rouen ( Rouen), fins a aconseguir la seva desembocadura en un ampli estuari, entre Havre i Honfleur, al nord-oest, a la Badia del Sena, al canal de la Mànega. CLIMA MÉS HABITUAL: El clima de París es un clima continental caracteritzat per estius molt calurosos i hiverns molt freds. Les pluges són freqüents, amb uns nivells mitjans de i es troben repartides al llarg de tot l'any. ALTRES INFORMACIONS: Importants pintors del segle XIX i XX com Vuillard, Richard Parkes Bonington, Albert Marquet, Eugène Isabey, Camille Corot entre d'altres, van ser inspirats pel riu Sena per crear grans obres mestres.


En aquesta foto podem observar el riu Sena i al fons de la imatge la Torre Eiffel. La foto la vaig fer mentres jo i la meva família estàvem disfrutant d’un viatge en el “batomux” pel riu Sena.


EXTRA! NOM DE LA IMATGE: Cascades del Niàgara DEFINICIÓ: Les cascades del Niàgara són un grup de grans caigudes d'aigua del riu Niàgara en la zona oriental de l'Amèrica del Nord, a la frontera entre els Estats Units i el Canadà COM S’HA FORMAT: Aquest salt d’aigua es degut a una caiguda d’aiga del riu niagara sobre la zona oriental de l'Amèrica del Nord, a la frontera entre els Estats Units i el Canadà.

CLIMA MÉS HABITUAL: Generalment, fa fred en les Niagara Falls. Hi ha precipitacions durant tot l'any. Fins i tot al mes més sec, hi plou molt. El clima aquí es classifica com Dfb pel sistema Köppen-Geiger. La temperatura mitjana anual és 8.3 ° C a Niagara Falls. En un any, la precipitació mitjana és 900 mm. ALTRES INFORMACIONS: Les cascades del Niàgara tenen el rècord mundial en volum d'aigua en caiguda. No són les més altes ni més amples del món, però la combinació dels 3 salts d'aigua de Niàgara mouen un volum d'aigua de mitjana de 110.000 m³ per minut, més que cap altra al planeta. En termes de pes, es calcula una mitjana de caiguda de 3.000 tones d'aigua per segon.


No he estat mai a les cascades del Niagara, però es un lloc preciós on m’agradaria molt anar.

Profile for mariaribesarbones

EL MEU ÀLBUM DE FOTOGRAFIES  

EL MEU ÀLBUM DE FOTOGRAFIES  

Advertisement