Page 1

NÚM. 5

HIVERN 2013 - CASTELLVÍ DE LA MARCA

ACTUALITAT

Crònica d’uns nitrats poc anunciats

T

enir un excés de nitrats a l’aigua durant uns dies és, com ens diuen a l’Ajuntament, un fet “puntual”, tenir un excés de nitrats a l’aigua durant mesos, passa de ser un fet puntual a un problema preocupant.

El 27 de novembre, els nivells de nitrats tornen a sortir elevats: 61,40mg/l, aquest cop, l’Ajuntament passa una nota per cada casa.

Les analítiques demanades segueixen sense arribar i, al desembre, tornem a entrar No és que ens agradi par- una nova instància demanantlar dels nitrats, però el mutis- les (ens consta que alguns me que practica l’Ajuntament veïns com a particulars o com sobre un tema que a associació també preocupa a molts les han demanat que es faci veïns i veïnes ens sense resposta). un estudi que obliga a fer una cròAl ple del 20 nica de com s’està determini de desembre, ens portant aquest asles causes i entreguen un cd s u m p te d e s d e l amb una part de les possibles consistori. les analítiques desolucions To t s s a b e m manades, pregunque l’abril de 2012, tat on són les que l’empresa que gestiona l’aigua falten ens responen que “són va penjar una nota advertint de les que la companyia ha lliurat”. l’excés de nitrats a l’aigua de En aquest mateix ple, el la xarxa i del perill que el seu grup municipal de CiU rebutja consum representa per a les una moció presentada pel PSC embarassades, els lactants i les sobre el tema. Al·lega presenpersones amb certs problemes tació fora de termini. estomacals. Finalment, al ple de gener Al Fem Municipi núm. 3, ja parlàvem de com de malament es va gestionar el tema per part del consistori que no va reaccionar fins vuit dies més tard. Aquest fet, va provocar que el grup municipal del PSC demanéssim al ple que s’establís un protocol d’avís i seguiment més exhaustiu i que s’investiguessin les causes i les possibles solucions. La resposta que vam obtenir per part de l’Alcalde va ser “és la situació habitual després d’episodis de pluja”. Lluny de tranquil·litzar, aquesta resposta encara ens preocupa més i, és per això que hem demanat en reiterades ocasions les analítiques realitzades durant l’any. Cal dir que sense resposta.

de 2013, la moció entra a l’ordre del dia, en aquesta moció, el grup municipal del PSC no fem res més que insistir en el que havíem demanat: que s’informi a la població amb major celeritat i periodicitat mentre durin els episodis d’alta concentració de nitrats i que es faci un estudi que determini les causes i les possibles solucions. Aquesta moció va ser rebutjada pels set vots en contra de CiU, al·legant l’Alcalde que el que es busca és desgastar l’equip de govern i en especial la seva figura. Així doncs, demanar que les coses es facin el millor possible pel bé de la salut de les persones és, segons l’Alcalde, un atac al grup municipal de CiU. La moció sencera es pot consultar a www.femmunicipi.blogspot.com El més curiós d’aquesta història és però, que en aquest mateix ple, es porta a aprovació inicial el projecte per canalitzar aigua de Vilafranca, un projecte que pel que sembla ha de ser la solució al problema


NÚM. 5 - HIVERN 2013 - CASTELLVÍ DE LA MARCA

Editorial La confiança vinculada al vot

S

embla ser que cada dia tenim algun sobresalt. Estem pendents del que realment ens preocupa: la crisi econòmica, l’atur, de si demà podré menjar... I, últimament els casos de corrupció estan sortint com bolets a la tardor.

“La qualitat mateixa de l’acte moral es desvirtua i es degrada quan hi ha un premi pel mig”. Tan se val el color que sigui, siguin blaus, vermells, liles, taronges... és igual el partit polític que sigui. Els corruptes que roben el diner públic estan robant el diner de tots, un diner cobrat en impostos i suat amb treball per tots nosaltres. Aquest diner públic quan és robat i regalat a dit a les amistats és el diner que permet pagar les beques de menjador dels infants, al mestre que ensenya als infants, al metge, a l’ infermera, el tractament i/o l’operació que pot salvar la vida del teu fill/a, del teu pare o mare, o de tu mateix/a, als cossos de seguretat que ens protegeixen... No s’ha donat tota la informació als ciutadans, sobre els informes i els anàlisis de l’aigua i els excessos de nitrats. Informació pública que afecta de ple la Salut de tots els veïns i veïnes, dels nostres fills i filles i dels més grans de la casa. Ocultar la informació es pot considerar un tipus de corrupció. Corrupció moral i ètica, la responsabilitat d’un polític és el bé per a tothom, independentment de les seves creences ideològiques i/o religioses. Tots som persones. Veïns i veïnes d’aquest el nostre Municipi: Castellví de la Marca! Fem les coses bé, perquè quan jo vaig a votar, el que espero és que algú em representi i actuï amb transparència, amb lògica dins de la legalitat i pel benestar de tothom. Per això, confio i dono el meu vot. Per això espero la veritable bondat: desinteressada i incondicional.

dels nitrats i a la manca d’aigua de tres mesos després, ningú en èpoques de sequera. Que no sàpiga com evoluciona la siper què curiós? Doncs perquè tuació ni quins són els paràmeaquest projecte està redactat tres actuals. Es vergonyós que i aprovat el seu finançament els veïns i veïnes hagin de viure per part de la Mancomunitat amb aquesta incertesa. al setembre de 2011. Així, no En definitiva, a hores entenem com un projecte tant d’ara ens trobem amb més important com aquest i donada de tres mesos d’excés de nila problemàtica de nitrats que trats a l’aigua (al tancament tenim ha pogut estar dormitant d’aquesta edició encara no en un calaix fins ara. Entenem s’ha normalitzat la situació), que és una obra prioritària (es- un equip de govern que calla, tem parlant de la salut de les i les analítiques que falten senpersones) i que s’hauria d’haver se aparèixer. portat a aprovació immediataDes del Grup ment i potser ara del PSC de Casja estaria en fase volem un servei tellví seguirem ind’execució. Per què d’aigua potable formant de tot allò esperar fins ara? de qualitat que sapiguem, malPotser s’han vist grat l’hermetisme tal com ens obligats a treure’l de l’Ajuntament i del calaix per les mereixem malgrat a algú l’hi pressions? Potser pugui semblar un esperaven un moatac al govern i es dediqui a ment més propici, com la proxi“alliçonar” sobre els protocols mitat d’unes eleccions?... No ho a seguir o la història del Nitrat sabem, davant les preguntes, de Xile amb discursos de mitsilenci. ja hora als plens. Tot això ja ho Insistir en que no estem sabem senyor Alcalde, no és el culpant l’Ajuntament de que a que volem escoltar, volem esl’aigua hi hagi molts nitrats sinó coltar solucions, volem un serde no trobar una solució com vei d’aigua potable de qualitat ja han fet municipis veïns amb tal com ens mereixem els veïns la mateixa problemàtica, i de i les veïnes de Castellví i vono informar periòdicament a lem explicacions del per què la població de la situació. Ens el projecte per portar aigua sembla inadmissible que s’avisi de Vilafranca ha estat ocult tot d’un excés de nitrats i que, més aquest temps.

Foto denúncia El passat trimestre us vàrem fer arribar a la foto denúncia l’estat d’un banc de la zona lúdica del polivalent del Maset dels Cosins, aquesta va ser la solució que va trobar l’equip de Govern uns dies més tard. Esperem que en breu els veïns i veïnes tornin a disposar d’un banc en òptimes condicions. No creiem que aquesta sigui la fórmula d’arreglar els problemes, així només s’amaguen.

BREUS

Canvis en les condicions laborals dels treballadors de l’ajuntament

E

n el passat Ple del 20 de desembre del 2012 es van tractar diferents punts que afecten a les condicions laborals dels treballadors municipals. Es va immobilitzar les partides per pagar la paga extra de Nadal 2012, i per altra banda, es va ampliar la jornada laboral de 35 hores que passa a ser de 37,5h.

llei dins de les polítiques de govern de dretes que tenim. Però estem convençuts que existeixen altres alternatives i pensem que l’ampliació de la jornada es podria aplicar gradualment. També, vam proposar la baixada de sou de tot el consistori d’un 7% mensual per contribuir d’igual manera a la reducció de les retribucions del 2012. No vam obtenir resposta.

Des del nostre grup muLamentem la manca de nicipal, que no estem d’acord amb aquest tipus de mesures, solidaritat que mostra aquest entenem que s’han de com- equip de govern envers els plir ja que vénen donades per seus treballadors.

Renovació junta Associació de la Gent Gran de Castellví de la Marca

R

Recentment s’ha renovat la Junta de l’Associació de la Gent Gran. Des de Fem Municipi volem fer arribar el nostre reconeixement i gratitud a les persones que han estat fins ara i donar suport i energia a la nova junta. Volem animar a la Gent Gran a participar de l’associació i a les activitats que s’hi realitzen.

Font de la Puça

E

n el Butlletí de la Primavera 2012 explicàvem la situació en que es trobava la Font de la Puça, mig enrunada i perduda a causa d’unes explanacions de terreny. Volem donar les gràcies, un cop més, a les reiterades denúncies dels veïns i la nostra pròpia en el Butlletí, ja que han fet possible que s’obligués al responsable de les excavacions a Restaurar la Font. També, volem avisar que l’accés entre vinyes a la Font de la Puça s’ha vist modificat; ha desaparegut a causa d’aquestes explanacions.

AGENDA

Abril carregat de cultura Diumenge 7 d’Abril el grup de Caramelles de Castellví de la Marca organitza la

Trobada de Caramelles. Dissabte 27 d’Abril a la tarda el Ball de Bastons de La Múnia celebrarà el seu

Xè Aniversari organitzant la 3ª Trobada Bastonera de l’Anoia-Penedès-Garraf Una felicitació a les dues entitats per organitzar aquestes jornades de cultura al nostre municipi. Desitgem que el veïnat participi i gaudeixi d’elles.

Publicat a la xarxa social, Facebook, per Ajuntament de Castellví de la Marca el 22 de febrer


NÚM. 5 - HIVERN 2013 - CASTELLVÍ DE LA MARCA

CULTURA

Carnaval 2013

E

l passat 2 de Febrer, un any més, es va celebrar la Rua de Carnaval de Castellví de la Marca pels carrers de La Múnia. La rua va comptar amb la presència de carrosses i comparses d’arreu de la comarca i de poblacions veïnes. També hi varen participar les dues carrosses del municipi, els Egipcis i els Marssupilamis.

FEM MUNICIPI a la xarxa El projecte del grup FEM que treballem dia a dia pel bé MUNICIPI; un espai a la xarxa comú del municipi. d’internet on es poden trobar Volem destacar el fòrum, diversos apartats: actualitat, una mostra més que apostem agenda, documents; fòrum… pel diàleg, l’intercanvi d’idees Podeu trobar-hi les con- i opinions; a la vegada que vocatòries dels plens, les mo- fomentem la participació en cions, notes de premsa, és a diversos aspectes que poden dir, tot aquell material amb el afectar a tothom. Participa-hi!

Tot això ho podeu trobar a:

femmunicipi.blogspot.com Podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic:

castellvidlm@socialistes.cat També ens podeu trobar al Facebook:

www.facebook.com/femmunicipi

FEM MUNICIPI 5  
FEM MUNICIPI 5  

Butlletí d'informacions del municipi

Advertisement