Page 1

MARIAN-JEAN MARINESCU 14 PENTRU 2014 ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN


!

“ Vicepreședintele

meu, Marian-Jean Marinescu, este un profesionist dedicat și foarte eficient. A avut o activitate remarcabilă în Parlamentul European, pentru care țin să îi mulțumesc. El a fost însărcinat să coordoneze grupul de lucru dedicat bugetului și politicilor structurale. Îi apreciez rigoarea și mai cu seamă simțul politic atunci când a fost necesar să susțină poziția Parlamentului European pentru a apăra un buget cu adevărat european, atunci când a negociat Politica Agricolă Comună, precum și în perioada negocierilor pentru politicile de coeziune. Aceste dosare sunt deosebit de importante atât pentru România, cât și pentru întreaga Europă. Puteți, deci, să fiți mândri de munca depusă de Marian-Jean Marinescu.”

!

Joseph Daul președintele Grupului Partidului Popular EuropeanMarian-Jean Marinescu !

Este vicepreședinte al Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European din anul 2007 și președintele Grupului de lucru pentru Buget și Politici Structurale.

!

A fost ales Europarlamentarul Anului 2014 în Cercetare și Inovare de către deputații europeni, în cadrul unui sondaj organizat de revista The Parliament.

!

A fost desemnat europarlamentarul român cu cea mai bună activitate în clasamentul realizat de Institutul European pentru Democrație Participativă Qvorum, care a analizat activitatea delegației României în Parlamentul European.

!

Are cea mai lungă experiență posibilă pentru un român în Parlamentul European, lucrând cu politici europene din anul 2005.

!

Este unul dintre cei mai activi deputați europeni din România, fiind de opt ori raportor al Parlamentului European în perioada 2009-2014 și de 13 ori raportor al Grupului PPE.1. !

!

! ! ! ! ! A luptat pentru banii României

Marian-Jean Marinescu a contribuit la extinderea pentru România a perioadei de folosire a banilor alocaţi de către Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă noi proiecte, noi locuri de muncă şi noi oportunităţi pentru ţara noastră.Prin realizarea acordului pentru ”N+3”, România va putea folosi banii europeni aferenți anilor 2011 și 2012 până în 2014, respectiv 2015.

!

Ce înseamnă acest lucru?

!

S-au salvat miliarde de euro, fonduri europene care ar fi riscat să fie returnate de către România și care pot finanța peste 100.000 de locuri de muncă în fiecare an.

!

Marian-Jean Marinescu a contribuit decisiv la acest acord prin intervenții în comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, deși nu este membru al acestei comisii.


2.

!

! ! ! ! ! ! A asigurat fonduri pentru primul GPS european

Marian-Jean Marinescu a stabilit cadrul legislativ pentru dezvoltarea sistemului Galileo, primul GPS european, precum și a sistemului complementar, EGNOS: servicii pentru cetățeni și avantaje economice pentru Uniunea Europenă în ansamblu.

!


Beneficiile generate la nivel european de Galileo și EGNOS sunt estimate la o valoare totală de circa 70 de miliarde de euro în primii 20 de ani de operare. Cele două programe vor stimula dezvoltarea și inovarea și vor impulsiona creșterea economică în Europa.

!

Aplicațiile sistemului vor crea sute de mii de locuri de muncă în numeroase domenii. Se vor deschide noi oportunități de afaceri pentru dezvoltatorii de aplicații, pentru furnizorii de servicii, pentru cercetători.

!

Principalele sectoare vizate includ cele care necesită aplicații de înaltă precizie, precum aviația, transportul terestru, agricultura.

!

Pentru eforturile depuse în a asigura că Uniunea Europeană alocă fonduri pentru cercetarea și dezvoltarea în domeniul aplicațiilor bazate pe Galileo și EGNOS, Marian-Jean Marinescu a fost declarat Europarlamentarul Anului 2014.


3. !

!

A luptat pentru o Europă fără granițe aeriene

Marian-Jean Marinescu a fost de două ori raportor pentru „Cerul Unic European”, iniţiativă care va duce la scurtarea timpului d e z b o r, m i c ş o r a r e a costurilor transportatorilor și – în consecință – a prețului biletelor de avion.Cerul Unic European urmărește reconfigurarea modului actual de organizare a spațiului aerian în Europa, care este deficitar și se face în parte responsabil pentru aglomerațiile din aeroporturile europene.

!

Noua formulă propusă de Marian-Jean Marinescu va permite zboruri mai scurte, emisii de CO2 mai reduse, prețuri mai mici.

!

Avantaje și pentru călători, și pentru mediu, și pentru companiile aeriene!


4. !

!

! ! ! ! ! ! A contribuit la noile drepturi pentru pasageri

Marian-Jean Marinescu a contribuit la consolidarea drepturilor fundamentale ale cトネトフorilor pe toate modurile de transport.

!


În prezent, milioane de europeni care se află în vacanță sau călătoresc în interes de serviciu se pot deplasa la nivelul întregii Europe știind că sunt protejați de drepturi globale ale pasagerilor, indiferent de locul și de modul în care călătoresc: norme clare garantează că pasagerii nu sunt lăsați la nevoie fără niciun ajutor și că le este oferită asistență, compensații sau chiar rambursarea biletelor în cazul unor evenimente neplăcute, precum întârzierile, pierderea sau deteriorarea bagajelor.

!

Noile drepturi ale pasagerilor reprezintă un beneficiu real și facilitează mobilitatea.

!

Marian-Jean Marinescu a contribuit la consolidarea drepturilor călătorilor prin activitatea sa în Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European.


5. ! A adus Europa mai aproape Marian-Jean Marinescu a introdus pe harta rețelelor de transport europene trasee noi de autostradă și de cale ferată care conectează regiunile României cu Europa.

! ! !


Aceste trasee noi de transport nu erau incluse în propunerea inițială a Comisiei Europene.

!

Este vorba despre Iași și Suceava, legate de Târgu Mureș și de Sebeș, București-Craiova-Calafat-Vidin și mai departe, către Timișoara.


6.

!

! ! ! ! ! ! S-a preocupat de dezvoltarea regiunii Dunării

Marian-Jean Marinescu a inițiat și a coordonat grupul de lucru al PPE pentru „Strategia Dunării”, destinată dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene, cu impact direct și asupra României.

!

Din rolul de coordonator, Marian-Jean Marinescu a susținut transformarea Dunării într-o cale de transport eficientă și sigură, într-un mediu curat și protejat de inundații.7. ! A susținut intrarea României în Schengen 


Parlamentul European a aprobat aderarea României la spațiul Schengen. Marian-Jean Marinescu a lucrat atât la această hotărâre, cât și la cererile repetate ale Parlamentului European către Consiliul European de a aproba intrarea României în Schengen.


8. !

! A luptat pentru ca basarabenii să nu mai aibă nevoie de viză

Marian-Jean Marinescu a fost raportor PPE pentru regulamentul care a permis circulația fără viză în UE a cetățenilor din Republica Moldova.


De pe 28 aprilie 2014, cetățenii moldoveni posesori ai unui pașaport biometric pot călători liber în Europa. Regimul liberalizat de vize va permite reîntregirea familiilor și va aduce beneficii economice întreprinzătorilor moldoveni. 
 Republica Moldova este primul vecin estic al Uniunii Europene care beneficiază de un regim liberalizat de vize.

!

Acesta este al doilea raport legat de vizele pentru Republica Moldova la care lucrează Marian-Jean Marinescu. Anterior, vicepreședintele Grupului PPE a contribuit la facilitarea eliberării vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova.


9. ! !

A negociat subvenţii vitale pentru agricultură

Marian-Jean Marinescu a condus grupul de lucru în Partidul Popular European în care s-au decis bugetul UE, politicile de coeziune și politica agricolă comună 2014-2020.

! !


Peste 70% din bugetul Uniunii Europene, în valoare de 960 de miliarde de euro (2014-2020), este alocat politicii de coeziune și politicii agricole comune.

!

Din ambele, România are mai multe de câștigat decât în programarea 2007-2013: programe europene, dezvoltare regională, creșterea subvenției pentru fermieri.


10. ! ! ! ! ! A pus umărul la îmbunătățirea transportului feroviar de marfă

! Marian-Jean Marinescu a fost raportorul Parlamentului European pentru regulamentul privind înființarea de noi coridoare de transport feroviar de marfă în Uniunea Europeană.În timpul crizei provocate de norul de cenușă vulcanică din 2010 s-a putut observa că există o gravă lipsă de coordonare a rețelelor feroviare internaționale între țările membre ale Uniunii Europene, coridoarele feroviare reprezentând în fapt o oportunitate care nu fost valorificată în mod corect de către administratorii de infrastructură și întreprinderile de profil. Regulamentul supervizat de Marian-Jean Marinescu prevede crearea unor coridoare care să treacă prin cel puțin două state membre, pe baza unor criterii transparente, dintre care cel mai important este eficiența economică. Datorită acestui regulament, fluxul de trafic de mărfuri a fost facilitat prin eliminarea punctelor slabe, a blocajelor și prin creșterea fiabilității.


11. ! ! ! ! ! A contribuit la consolidarea granițelor externe ale Europei

! Marian-Jean Marinescu a negociat un sprijin financiar ĂŽn valoare de 2,76 miliarde de euro pentru măsuri de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

!


Conflictele și tensiunile din apropierea Uniunii Europene fac din creșterea securizării granițelor externe un obiectiv esențial. Mai mult de jumătate din valoarea de 2,76 miliarde de euro a fondului neociat pentru frontiere externe și vize va reveni statelor membre UE. Din această sumă, România va primi un sprijin financiar de cel puțin 61 de milioane de euro. Criminalitatea transfrontalieră și imigrația ilegală vor putea fi combătute astfel mai eficient.


12. ! A apărat dreptul românilor la liberă circulație

“Libertatea de circulație este un principiu fundamental al Uniunii Europene. Nu poate exista piață unică fără libera circulație a forței de muncă. Lucrătorii sunt angajați pentru că antreprenorii au nevoie de ei. Cred că este timpul ca dezbaterea ridicolă din Marea Britanie să înceteze. Ca şi din alte state membre, în care propriile statistici arată că în scurt timp ramân fără mână de lucru şi că, fără migraţie, economia intră în colaps.”

! Marian-Jean Marinescu Dezbatere a Parlamentului European privind dreptul la liberă circulație, 15 ianuarie 2014


Marian-Jean Marinescu a apărat dreptul românilor de a circula liber în Uniunea Europeană și înainte, și după eliminarea restricțiilor pe piața europeană a muncii, la sfârșitul anului 2013. În 2014, a inițiat o dezbatere și a fost co-autorul unei rezoluții a Parlamentului European pe acest subiect, cerând ca discuțiile absurde din Marea Britanie și alte țări cu privire la libera circulație să înceteze.


13. ! A fost aproape de românii de peste Prut

! Marian-Jean Marinescu s-a preocupat întotdeauna de situația românilor din Republica Moldova, atât cu ocazia alegerilor din 2009, cât și ca raportor pentru regimul de vize în UE.

! ! ! ! !


Marian-Jean Marinescu a fost primul europarlamentar care și-a deschis un birou la Chișinău. În 2009 a fost de trei ori în Republica Moldova: ca membru al delegației Parlamentului European pentru alegeri, ca membru în delegația care a investigat evenimentele și aprilie și, în iulie 2009, ca șef al delegației de observare a alegerilor. Marian-Jean Marinescu a susținut toate acțiunile pro-Europa ale Republicii Moldova: a fost raportor, de două ori, pentru propunerile de facilitare și apoi de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetățenii moldoveni.


14. ! A promovat cu mândrie tradițiile, obiceiurile și valorile românești ! A adus arta încondeierii ouălor și colindul românesc la Strasbourg, o replică a avionului lui Coandă și Masa Tăcerii la Parlamentul European, a dansat hora Micii Uniri la Bruxelles alături de românii de peste Dunăre și Prut. Fie că a fost vorba de Paște, de 1 decembrie, de Crăciun sau de ziua Micii Uniri, Marian-Jean Marinescu a știut să promoveze tradițiile și obiceiurile românești în inima Europei, iar inițiativele sale nu au rămas fără ecou.

! ! !


facebook.com/MarianJean.Marinescu twitter.com/MarianMarinescu plus.google.com/+MarianJeanMarinescu

MARIAN-JEAN MARINESCU: 14 pentru 2014 în Parlamentul European  

14 proiecte ale vicepreședintelui Grupului PPE, Marian-Jean Marinescu (PDL), din actuala legislatură a Parlamentului European, 2009-2014. w...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you