Page 1


ÍNDEX • EDITORIAL……………………………….1 • NOVETATS……………………………….2 • COMISSIONS………………………….6 • HEM FET-HEM ANAT • INFANTIL……………………………………….8 • PRIMÀRIA……………………………….15 • JOCS I PASSATEMPS……….26


EDITORIAL Com destaquen els experts des de fa dècades, l’ús que es fa de la televisió té molt a veure amb l’educació dels nins. De fet, d’acord amb les dades del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), els nins de 4 a 12 anys veuen la televisió al voltant de dues hores i mitja cada dia de dilluns a divendres; i tres hores cada dia el cap de setmana. Segons indica el CAC, el més preocupant és que el major consum es produeix entre les 21 i les 24 hores, moment en què els programes inclouen continguts poc o gens adequats per als infants. Així, sèries com CSI, El comisario, 7 vidas o, fins i tot, Crónicas Marcianas, figuren entre els 10 programes més vists pels nins. Tot i que el nou govern de l’Estat s’ha compromès a acabar amb els continguts “basura” i augmentar la producció de programes destinats a menors, són els pares els que tenen la darrera paraula. I no es tracta de demonitzar la televisió, sinó de controlar allò que hi veuen els infants. Per un costat, és evident que el simple fet de veure la TV fins tan tard provoca que l’endemà els alumnes tenguin son i no puguin rendir adequadament. Per un altre, s’ha de tenir en compte que els nins són molt vulnerables davant els anomenats continguts de risc (violents, sexistes, racistes, pornogràfics i d’altres). Com sabem, la majoria d’aquests continguts apareix a partir de les 10 de la nit. En definitiva, no es tracta de prohibir els nins veure la televisió. Es tracta, més aviat, de controlar allò que veuen; i fins i tot de compartir amb ells alguns dels programes que els agraden i que hi són adients. I sempre abans de les 9 de la nit. D’aquesta manera podrem aprofitar el potencial de la TV com a eina educativa i lúdica, i podrem influir positivament en l’educació dels nostres fills. Si creim que aquest potencial s’ha sobrevalorat basta que tenguem en compte una darrera dada: els nins d’Educació Infantil i Primària destinen cada any 990 hores a la televisió, i 960 hores a l’escola.

1


2


3


4


5


Enguany hem celebrat el nostre carnaval en un escenari una mica diferent; ni el pati de l’escola ni el parc. Vàrem tenir la idea de fer-ho al camp de futbol Miquel Nadal i, hem de dir, va ser un autèntic encert. El dia va ser esplèndid i el sol ens acompanyà durant tota la festa.

Hi havia bombers, animals protegits, un equip de metges i infermers, multitud d’arbres guapíssims, tot tipus de material de reciclatge i els seus corresponents, contenidors, manifestants per la pau, ... Els espectadors, asseguts a les grades, ens contemplaven bocabadats. Acabàrem amb un ball molt animat i moltes ganes de repetir, així que... FINS A LA PROPERA FESTA DE CARNAVAL!!!

6


LA FESTA DEL LLIBRE Una any més, el dia 23 d’abril, vàrem celebrar el dia del llibre. Una data que ens recorda als autors de “El Quijote” i “Hamlet” i que va lligada a la llegenda del drac i Sant Jordi. Aquest any a l’escola vàrem voler fer festa grossa, i hi va haver un ample ventall d’activitats. Per un costat, es va organitzar la tradicional exposició de treballs dels nins, amb temes molt variats, però relacionats amb el projecte de “La carta de la Terra”, que treballam enguany. També, per promoure l’hàbit lector, els alumnes de tercer cicle varen muntar una paradeta de llibres usats, que intercanviaren entre ells. Hi va haver sessions de contacontes a cada una de les classes amb una temàtica molt variada: “La llegenda de Sant Jordi”, “Rondalles de la padrina”, “El príncep cendrós”, “Ton i Guida”... Tots els nins estaven bocabadats! Per acabar, varen participar en un concurs literari amb el lema “El meu cor estima unes illes” en homenatge del 150è aniversari del naixement del poeta Miquel Costa i Llobera. Per cert, a la contraportada de la revista podeu gaudir d’una mostra dels nostres participants guanyadors. Fins a la propera festa !!!

La Comissió de biblioteca

7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


FINALISTES CONCURS DE POESIA

REVISTA 15-MARIAN AGUILÓ  

REVISTA 15-MARIAN AGUILÓ