Page 1

História

Temps Moderns Charles Chaplin Clara Monera, Oscar Andres, Mariam Raga i Laura Muñoz. 4ºC


Qui és Charlot? Busca informació sobre aquest personatge i redacta una breu biografia. Charles Spencer Chaplin, (Londres, 16 d'abril de 1889 – Vevey, 25 de desembre de 1977), va anar un actor còmic, compositor, productor i director cinematogràfic i escriptor anglès millor conegut per les seues populars interpretacions durant l'època del cinema mut. Reconegut pel seu popular personatge Charlot, es va destacar en cinema des de principis de la dècada de 1910 fins als anys 1950. Va filmar al voltant de noranta pel·lícules, entre elles Temps moderns en 1936. Candidat al premi Nobel de la Pau en 1948, va abandonar Estats Units després d'una sèrie de polèmiques que ho van involucrar amb el comunisme i amb la realització d'activitats antiestadounidens. Casat en quatre ocasions, els seus fills també es van dedicar a l'espectacle. En 1972 se li va atorgar el premi Óscar Honorífic i en 1975 va ser nomenat Sir per la reina Isabel II. Va morir en la temporada nadalenca de 1977. Quin és el tema bàsic del que tracta la pel·lícula? Explica-ho amb les teues paraules. El capitalisme generat per la revolució industrial ve a ser el que Chaplin crítica majoritàriament a la pel·lícula. Podem veure com els obrers treballen però poder guanyar-se el pa de cada dia amb la suor de la seva front. Els obrers son molt similars entre si menys Chaplin ja que, ell no encaixa en eixe no parar a la cadena de muntatge. En tan sols veure una xicoteta part de la pel·lícula, saps que no hi ha llibertat, tant en els obrers com en la societat de nivell baix.


c) Què creus que significa el gran rellotge amb què comença el film? El significat del gran rellotge amb el que comença el film es que destaca l'importancia que tenen els rellotges en aquella època. Quan el rellotge sonava, automàticament tots paraven i s'anaven a menjar, ademes treballaven al ritme del rellonge i el temps era element clau en la vida dels obrers que alineava i adormia als treballadors en la cadena de muntatge.

d) Al començ de la pel·lícula s’utilitza una metàfora, quina? Que simbolitza? Al principi de la pelicula observem el pla d'una rabera d'ovelles i en eixe rabera hi ha una ovella negra i a continuacio veem a uns obrers entrant a la fabrica, com si d'una rabera se tractase. Els homens son comparats en unes ovelles, es un començament prou directe i critic. Ademes esta metafora cinematografica es la que mos va a permetre comparar als homens en eixos animals sense capacitat de decisio que son les ovelles. e) Creus Que la pel·lícula es una critica contra la mecanització social i tècnica? Suposa el mecanisme una deshumanització? Per que? Si, crec que es una critica contra la mecanització social i tècnica i que aquest mecanisme suposa una deshumanització, ja que critica els problemes econòmics i socials de la època i que es reflecteix en el personatge de Charles Chaplin, que es converteix en la imatge de milions d’obrers sense treball a causa de la crisis. f) Quins efectes positius ha tingut la mecanització? Els efectes positius que ha tingut la mecanització varen ser: la invenció de noves màquines, millors treballs, millors salaris, millors serveis sanitaris, la modernització en tots el àmbits de la vida etc.


g) Creus que reflecteix bé el moment històric a què pertany? Si, creguem que es reflecteix bé el moment històric perquè en eixa època els obrers treballadors a les fàbriques, treballaven moltes hores, i en el trosset de pel·lícula que hem vist, es veu com entren a treballar, els xicotets descansos, i per exemple el “tick” que té Xarlot en apretar les rosques. h)Què t’ha paregut la pel·lícula? Què és el que més i el que menys t’ha agradat? La pel·lícula en si, no la podem valorar... Assoles hem vist uns 20 minuts de pel·lícula. Però el trosset que hem pogut vore, era còmic, molt graciós. El que més ens ha agradat ha sigut quan Xarlot es torna boig i comença a apretar tot el que veu en forma de rosca. I el que menys, diguem que quan es veu a Xarlot al costat de l’home gros en la fila de enroscar, ens pareix un poc avorrit.

Temps moderns (reparado)  
Temps moderns (reparado)  
Advertisement