Page 1

Els deus: Anubis:

Anubis era el Senyor de les necròpolis, la ciutat dels morts, que se situava sempre a la part de la riba occidental del Nil Segons les creences egípcies, era l'encarregat de guiar a l'esperit dels morts "l'altre món", la Duat. Vigilava el fidel de la balança en el Judici d'Osiris.

Thot:


És el déu de la saviesa, l'escriptura, la música, els conjurs, encanteris màgics i símbol de la Lluna en la mitologia egípcia. També es pot veure escrit com Thot, Toth o Thoth (Zoz).

Amón:

Amon, hel · lenització del nom egipci imn la general transliteració és Imen. Originalment una deïtat tebana, el culte es va popularitzar quan la ciutat de Tebas va passar a ser una de les més influents d'Egipte, després de l'expulsió dels hicsos a les mans dels prínceps tebans que donarien origen a la Dinastia XVII.


Hapi:

Hapi , el pare dels déus, vivificador, generador de fecunditat i fertilitat en la mitologia egípcia. Home nu, de pell verda o blava, barbut amb panxa i pits caiguts de dona. Amb una planta de lotus sobre el cap. Amb dos gots que simbolitzaven els dos Nils. Altres vegades amb dos caps d'oca. Amb una branca de palmera, com a mesurador del temps. Hapi és el nom del déu associat al Nil (però no és el riu en si), el gran riu d'Egipte que tenia alhora realitat física i mitològica. La importància simbòlica del Nil ve de la seva capacitat per generar riquesa quan inunda i deixa llim fèrtil en els seus marges.

Rà:


Ra "Gran Déu" anònim, demiürg, déu del cel, déu del sol i de l'origen de la vida a la mitologia egípcia. Ra era el símbol de la llum solar, infon la vida, així com a responsable del cicle de la mort i la resurrecció. A causa de la seva importància, se li atribueixen diverses històries i mites diferents al llarg de la història. Així per exemple, a partir de la cinquena dinastia (2400 aC) es va fusionar amb el déu Amon, per acabar esdevenint Amon-Re. O bé de la seva unió amb Horus, per acabar sent ReHarakhti.

Atón:

Atón era una deïtat solar de l'Antic Egipte que representava al disc solar al firmament. Se li considerava l'esperit que


encoratjava la vida a la Terra, en la mitologia egípcia. En els primers temps es representa com un home amb cap de falcó, després com a disc solar del qual sorgien rajos amb mans esteses cap als creients, o subjectant signes de la vida: Ankh.

Akenatón:

Neferjeperura Amenhotep, 1 also Conegut Com Akhenaton, 2 Akhenaton o Akhenaton, 3 VA SER el desè faraó de la Dinastia XVIII d'Egipte. La seva Regnat no està datat Entorn de 1353-1336 a. C.4 i Pertany al Període anomenat Imperi Nou d'Egipte. Cap al quart any del seu Regnat, Canvi vostre nom a Neferjeperura Ajenatón. Dins la història de l'Antic Egipte, el seu regnat inicia el denominat Període d'Amarna, 6 a causa del nom àrab actual del lloc triat per fundar la nova capital: la ciutat d'Ajetatón, això és, «Horitzó d'Aton»


Usir:

Osiris és el déu egipci de la resurrecció, símbol de la fertilitat i regeneració del Nil, és el déu de la vegetació i l'agricultura, també presideix el tribunal del judici dels difunts en la mitologia egípcia. A Osiris se'l representa gairebé sempre momificat, amb la pell verda o negra i els atributs de la reialesa, una corona Atef, la crossa Heka i el fuet (mayal o nejej) o el ceptre uas

Seth:


Seth, o Set, déu ctònic, deïtat de la força bruta, del tumultuós, el incontenible. Senyor del que no és bo i les tenebres, déu de la sequera i del desert en la mitologia egípcia. Seth va ser la divinitat patrona de les tempestes, la guerra i la violència, també va ser patró de la producció dels oasis (dinastia XIX).

Socaris(Sokar):

Socar, o Sokar, déu de la foscor, de la Duat (el Món Inferior) i la decadència a la Terra, segons la mitologia egípcia. Era protector dels morts i patró dels ferrers.

Sopdet(Sotis):


Sothis o Sothis "Brillant l'any nou", és el nom grec que els antics egipcis donaven a un estel excepcionalment significativa per a ells ia la qual identificaven amb la deessa Sopdet de la mitologia egípcia.

Sobek:

Sobek va ser el déu cocodril, de caràcter benèfic, creador del Nil que hauria sorgit de la seva suor, déu de la fertilitat, la vegetació i la vida en la mitologia egípcia. Està relacionat amb el punt cardinal Nord. Els grecs li van cridar Sucos (σοῦχος), que vol dir "cocodril" i van identificar amb Helios.

Usert:


User o Usert «La Poderosa», va ser l'antiga deessa protectora dels faraons en la mitologia egípcia. Va ser representant del nomo tebano.

Anuket:

Anuket (Anukis en grec) és la deessa de l'aigua, deessa del Nil, especialment de les cataractes d'Asuan, regió on era especialment adorada; també deessa de la luxúria, en la mitologia egípcia. Nom egipci: Anuket "abraçadora". Nom grec: Anukis.

Apis:


Apis va ser un déu solar, de la fertilitat, i posteriorment funerari del panteó egipci. El seu nom egipci era Hap o Hepu i el seu nom grec Apis (Απις). Es representava com un toro o home amb cap de brau, amb el disc solar, uraeus, entre les seves banyes. Fill d'Isis, com vaca, fecundada per un raig del Sol.

Ptah:

En la mitologia egípcia Ptah ("creador") és un déu creador i deïtat patrona de Memfis, així com dels artesans. A diferència de Sokar, un altre déu dels artesans, Ptah estava associat amb alguns artesans basats en la pedra. Apis era el seu oracle. Tardanament fou combinat amb Seker i Osiris per crear PtahSeker-Osiris. Com a Tanen, Ptah era conegut com a un déu de les ànimes i l'inframon.

Amset:


En la mitologia egípcia, Amset, també anomenat Meta, és un dels quatre fills d'Horus (Amset, Hapi, Duamutef i Kebeshenuef), els déus custodis de les entranyes embalsamades de les persones mortes i momificades en l'Antic Egipte.

Aker:

Aker és el déu de l'horitzó en la mitologia egípcia. Simbolitza a l'escorça terrestre però, no s'ha de confondre amb el déu Geb que representa tota la superfície fèrtil de la Terra.

Onuris:


Onuris és el nom grec de la divinitat egípcia Inheret, que significa "aquell que ha portat a la deessa llunyana". També es pot veure escrit com Anhur, An-Her, Anhuret, Han-Her o Inhert. Simbolitza el poder creatiu del sol.

Jepri:

Jepri (Khepri), el déu Sol, autocreado, símbol de la vida eterna, era la imatge de la constant transformació de l'existència en la mitologia egípcia. Va ser representat com un escarabat empenyent al disc solar pel cel. També com a home amb cap d'escarabat que, de vegades, portava ceptre uas [ull d'Horus] i anj. Ell és el déu de l'alba Ra el déu del matí i Jnum del vespre.

Treball de deus egipcis  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you