Page 1

MES 1 DEL BEBE Durant el primer mes del bebe, la seva principal necesitat consisteix en establir un ridme respiratori regular i constant i dominar funcions com plorar, tossir, i tot allo que li pugui suposar un esforç al petit. Els 5 sentits del bebe en el primer mes de vida se troben preparats per rebre estímuls i procesar informacions bàsiques, que més envant es desarollaran.

El físic d'el bebé en el seu primer mes de vida. El cap del bebé es gran i pesa molt. Poc a poc va posat fort el coll i es capaç d'aixecar-ho quan esta boca per avall. Ademés, aconsegueix moure les seves mans i peus. L'infant comença a tenir reflejos. Aconsegueix agafar els dits dels pares i tambè tirar d'ells.

Els sentits del bebé en el seu primer mes de vida Al principi el bebe no coneix el seu cos. A n'aquesta etapa el bebé encara no hi veu perfecte. Podriem dir que veu sombres a curta distància de mig metre. És capaç de fitxar sa mirada. Que l'entratenguin amb juguetes amb llums es fa relatxarse. Si es posa nerviós, tranquiliza-lo xerrant-li carinyosament i amb mimos. El nin ha de sentir que esta protegit, això li donarà seguretat com si estagues dins l'úter de la mare.


L'alimentació d'el bebé en el seu primer mes de vida Els pediatres recomanen la lactància materna com únic aliment per el bebé en el seu primer mes de vida. En qualsevol cas si la mare no pot donar el pit, es pot alimentar de biberó.

El víncul matern d'el bebé recien nat. Li encanta que l'agafin amb braços, passatgel per casa perque s'acostumi als renous del seu ambient. L'infant reconeixarà a la seva mare per l'olor. Descobreix que plorant és el millor recurs per aconseguir l'atenció.

MES 2 DEL BEBE L'infant de dos mesos mostra interés per els estímuls visuals i auditius. Fitxa la mirada i segueix un objecte. Quan li xerren amateix sons i somriu.

Alimentació d'el bebe de 2 mesos Va espaiant espontàniament les preses després de les primeres setmanes de vida. Ha guanyat experiència succionant i pot realitzar la presa en uns deu minuts a cada pit o fins i tot menys. Independentment del tipus d'alimentació que rebi el nadó, ja sigui lactància mixta, artificial o materna, no se li d'administrar cap altre aliment si no és recomanat pel pediatre.


Les cures del nadó en el seu segon mes de vida És bàsic seguir el calendari de vacunacions del nadó i portar-les al dia. A l'hora de dormir, cal posar el nadó cap per amunt i sense coixí i no deixar mai sobre llit dels pares o el canviador sense vigilància. Tot i que és molt petit, pot rodar i caure a terra.

L'estimulació del nadó de dos mesos Per estimular els reflexos del nadó de dos mesos pots utilitzar sonalls o joguines que desenvolupin les seves sentits, sobretot el de l'oïda, fent-los sonar a un costat o altre de la seva cap perquè dirigeixi la seva mirada cap a ells. Realitzar massatges relaxants, gronxar o ballar amb el nen en braços li donarà tranquil · litat i seguretat.


MES 3 DEL BEBE El petit li encanta estar cap per avall aixecant el cap i el tronc, i recolzant-se en els avantbraços. No obstant això, ja comença a assenyalar amb el seu ditet objectes, encara que no aconsegueixi agafar encara. Li encanta la música i escoltar sons. Per això, no dubtis en comprar-sonalls i joguines que tinguin llums i sons, ¡li encantarà! Aconsegueix enfocar la visió gairebé tan bé com un adult. Així mateix, reconeix la veu dels seus familiars i ens delecta amb aquest somriure que fa que ens caigui la bava.

La alimentación del bebé de 3 meses L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana lactància materna exclusiva fins als sis mesos de vida. Per tant, encara no és el moment d'introduir alimentació complementària. Respecte a la freqüència de les preses, és possible que el nadó dormi tota la nit i no demani alletar durant la mateixa. Si el nadó pren biberó, a cada visita de control de salut, el pediatre indicarà la quantitat de fórmula a administrar en cada presa.


MES 4 DEL BEBÉ El desenvolupament físic del nadó de quatre mesos . Entre els quatre i els sis mesos , es desenvolupa la visió del color del nadó . Ja reconeix els objectes i els cerca . Observa les cares amb molta atenció , i no només es centra en els ulls com quan era més petit .

Els reflexos del nadó en el seu quart mes de vida . Els pares han d'estar més pendents quan deixin el nadó en llocs alts com el canviador o el llit de matrimoni . El nadó ja no para de moure-se. Se porta objectes a la boca , un instint natural que l'ajuda a desenvolupar la percepció del seu cos . Posa-li a la mà objectes de fàcil pressió i diferents textures per fomentar la seva capacitat d'agafar coses i explorar-les.

El somni del nadó de 4 mesos . Als 4 mesos , dorm de 8 a 10 hores seguides durant la nit i , durant el dia , realitza 3 o 4 migdiades .

Alimentació en el quart mes de vida del nadó . La lactància materna a demanda i en exclusiva és l'aliment ideal per al nadó de 4 mesos.A aquesta edat està desaconsellat introduir una alimentació complementària .


Procediment  
Procediment  
Advertisement