Page 1

Typografi og ombrydning

Jeg har valgt fonten Adobe Garamond fordi jeg synes den var letlæselig. Der er en del tekst i bogen, så derfor har jeg fundet mig en font med læsefødder. Alle skrifter der er brugt er samme font, for at forene både omslag og indholdet. Størrelsen på brødtekst er 10pt / 13pt. Disse størrelser giver et godt overblik. De er ikke for store og volder ikke læseren problemer. Rubrikkerne har fået en rød farve samt bold og 16pt for at indikere et kapitelskift. Den røde farve er samme farve som bjælken i bunden for at give en sammenhæng. Også sidetallene har fået en mindre bjælke i rød, igen for at give sammenhæng og overskueliggøre siderne for læseren. Jeg har lavet mellemrubrikkerne med str.

12pt /14pt bold og luft over og lidt ekstra under. Dette gør at man kan se underoverskrifterne samt adskille dem fra brødteksten. Jeg har lavet siderne i to spalter, som gør læsevenligheden bedre og siderne lettere at overskue. Dette betyder også at der kan være en del tekst på siderne, og dermed gøre bogen mindre. Jeg har holdt alle linjer rene. Dvs. jeg har holdt tekster og billeder indenfor mine marginforhold samt mine spalteforhold. Mine modul er ens hele vejen igennem.

Kvalitetsvurdering Jeg er meget tilfreds med min bog og er tilfreds med min arbejdsgang. Jeg har haft et mål, som jeg synes jeg har opfyldt rigtig

KARAVANA

fint. Bogen er blevet, som jeg havde forventet og giver det budskab, jeg havde sat mig for fra start. Både format og indhold passer godt sammen.

Forståelse for grafisk produktion og workflow Jeg har forsøgt mig at arbejde med Impostrip, men uden resultat. Dog har jeg lavet min template og nået hele vejen til print. Mine PDF filer har fået bleed og crop marks som der er standard i programmet. Jeg har valgt Ensogloss 2/s, 240 g til omslag og satimat, 135 g til siderne. Begge papirtyper og forholdsvis tynde og matte i udseende. Jeg synes de giver et godt billede af indholdet som ikke er for prangende.

/karaportfolio  

http://www.mariaclausen.dk/images/karaportfolio.pdf

Advertisement