Page 1

UN V I A T G E PER L'ESPAI


Això era un atleta que tenia moltes ganes de fer una carrera. Quan es va apuntar va veure que el premi era anar amb nau espacial, el seu somni preferit. L'atleta es deia Pau. En Pau tenia les cames molt llargues, era resistent al cansament i tenia la tableta de xocolata a la pantxa. La carrera era de s'Estelella fins Llucmajor ,passant per Cala Pi. En Pau estava molt preperat ,motivat...i quan va començar la carrera anava el primer .De sobte el temps va empitjorar i mentre corria es va posar a nevar i en Pau va patinar i va caure. Quan es va posar dret va veure que els altres li duien aventatge. Ell corria molt ràpid pero no els agafava perque tenia mal una cama. Tenia un esquinç i anava a peu coix. Després es va fer mal a l'altre cama i a més a més estava tan cansat que no podia alenar. Va caure una altre vegada i va començar a anar arosegant-se. Mentre s'arrossegava es va motivar més i més i al final es va a aixecar. Els altres també varen anar llenegant a poc a poc,un darrera l ´altre. En Pau va fer un sprint i va veure sa meta.


Seguidament tocà la meta i va guanyar el viatge amb la nau espacial. Quant va arribar a l´espai va clavar la bandera del seu poble i va ser feliç tota la vida.

F I Joan Mas, Lara Salas, Alex Ferreira, Erica Vanrell.


EL METGE TOMEU FRANCINA, JOAN M., JAUME G, I ROXANA


Hi havia una vegada un metge que nomia Tomeu. Era alt i espavilat i vivia a Africa . Va sentir per la tele que un cocodril de Xina se va escapar del zoologic .Quant va sentir allò va agafar l`avió que anava a Xina perquè tenia interès en ajudar va trobar-lo. Quant va arribar , va anar al zoloogic depresa i li varen dir on era el cocodril .

Després va anar cap el parc i pel cami va trobar un tros de botifarró que el cocodril havia trobat .També va trobar dos peixos mig morts altres restes de menjar .Com que el metge Tomeu tenia fam se les va menjar.

Finalment arribà al parc i es va posar a cercar el cocodril.Va veure homes i dones que corrien asustats perque el cocodril els perseguia . Com varen poder li varen tirar a la boca del cocodril una bossa de caramels amb gas somifers i es va dormir. Així el van poder agafar i dur-lo de nou al zoològic i en Tomeu va poder curar el nin ferit .


Finalment en Tomeu se'n va anar a ca seva i va descansar per aquests dies tan esgotadors.


L'ELECTRICISTA I EN TOMEU Vica, Cati, Neus i Jaume Su単er


Hi havia una vegada un electricista que nomia Pau, en Pau era tímid i molt carinyós , despistat, alt i tenia la cara plena de pigues. Un dia en Tomeu, el farolé, el va cridar per telèfon perquè s'havia espanyat el far de la platja d'es Trenc. En Pau li va dir que fins el dimarts a les 16:00h no hi podia anar. En Tomeu se va posar a pensar què hauria de fer perquè les barques no ensopegassin amb les roques i va fer foc amb llenya. El dimarts en Pau va agafar les eines , el cotxe i va partir cap a la platja, va aparcar, va sortir del cotxe i badant, badant, mirant les al·lotes va patinar i va caure a la mar. Un iot l'arreplegà i l'acostà fins a l'illa Gavina on hi havia el far. En Tomeu i en Pau es varen saludar ,el faroler el va acompanyar cap el far. Li va demanar on duia les eines i en Pau posant-se les mans al cap va dir : -Ui he agafat una bossa de caramels!! -I les eines? - va demanar en Tomeu. -M'he equivocat, però menjarem caramels. - va dir en Pau. Aquell dia el far no funcionà però no va passar res perquè hi havia la foguera que havia encès.


L'HOME INVENTOR

Miquel,Rafel i Virginia


Hi havia un home que vivia en un laboratori i fabricava robots. Aquest robots feien les feines domèstiques.L'home anava de porta a porta per vendre robots. Un dia va anar a la casa d'un nin de la escola Joan Capó, que justament era el seu net. El nin necessitava un robot per fer els deures i el llit i la mare n'hi va comparar un. Un dia el robot es va estressar de tantes feines i el nin no va deixar que es recarregués, així que es va rompre. El nen no volia que la seva mare el renyés per que costava molts de doblers. No tenia doblers per pagar-ne un de nou i, maldement l'home fos el seu padri, era molt avar i no n'hi volia regalar d'altre. El net va estar molt enfadat amb el seu padrí i no el va tornar a mirar. El nen va pensar que el podria arreglar però no ho va aconseguir i el va tirar al fems. Un dia la mare va anar a tirar la basura al contenidor i es va trobar amb el robot romput,i va dir al padrí del nin que no n'hi fabriques un altre perque no l'havia sabut cuidar, però el vell no li va fer cas,i n'hi va fabricar un altre. Finalment el nin va ser molt amic del seu padri que estava molt trist perque havia fet enfadar el seu net,i el robot no es va tornar a rompre.


La misi贸 d'en Pepet Joan Camps,Gladys,Moha,Jos茅


Un dia l'ajuntament de Campos, fet de pedra , amb una campana i amb arcs de pedra,li va demanar a en Pepet, que era un astronauta baixet, calb, un poc beneit i gras si podia anar a trepitjar la Lluna. A l'hora de partir no va passar per la porta de la nau ,que estava feta de fusta prima , i la va rompre amb unes tisores de podar. Quan va ser a la Lluna, se va enfadar molt perquè va veure la la bandera d'Amèrica clavada. Quan va intentar llevar la bandera se'n va anar volant perque no hi havia gravetat i en Pepet la va seguir durant tot un dia.En agafar-la, va clavar l'escut de Campos al seu lloc i va partir cap la Terra. Mentre tornava; es va xocar amb un meteorit i per això, en haver d'aterrisar, va aterrisar de punta.Tot d'una en Pepet va anar a casa seva i va clavar la bandera d'Amèrica al seu corral .L'ajuntament de Campos li va regalar 10.000€ i un Opel . Ell va assegurar que pus mai aniria a l'univers.


La modeL i en mitcheL teLo


Aina Sansó, Tolo Miró, Levi i Mortiz Hi havia una vegada una model que nomia Maria Antònia, que era alta i morena, tenia els ulls blaus, era blanca de pell, li agradava la roba brillant, anar de tendes i posar-se guapa. Un dia pujà a un autocar que es dirigia a la ciutat de Mèxic a un parc nou. Anava a fer una passarel·la. En aquell mateix moment entraren a robar a una casa i va venir la policia. Van arrestar la model pensant que era culpable perquè era l'única que estava aprop del parc. Quant era a la presó un soldat que es nomia Mitchel Telo l'anà a veure l'ajudà perquè ell ho havia vist tot des d'un helicòpter. Ell digué : -Jo t'ajudaré a sortir, serà com una missió. En Mitchel Teló va anar a la seva base, es posà un casc Crosscom, un guardapits antibales, dos guants, uns pantalons de camuflatge amb amb genolleres i manegues amb colzeres. Entrà a la presó i la cercà, però passà el guàrdia de seguretat. Ell li contà el que havia passat i el guàrdia no s'ho cregué. Com que ho havia gravat tot li ensenyà el vídeo del robatori. D'aquesta manera en Mitchel ajudà a la model a sortir de la presó. Així, els policies es van


posar a cercar els vertaders lladres i na M. Antonia i en Mitchel Tel贸 es casaren i varen ser feli莽os i menjaren perdius.

CONTES FETS BPELS NINS DE 4T C  

CONTES PREPARATS PELS NINS I NINES AL TALLER DE LECTOESCRIPTURA

CONTES FETS BPELS NINS DE 4T C  

CONTES PREPARATS PELS NINS I NINES AL TALLER DE LECTOESCRIPTURA